Lasten nimet: Nimisäännöt eri puolilla maailmaa

Lasten nimet: Nimisäännöt eri puolilla maailmaa

Tiesitko että nimi, Harriet, on kielletty Islannissa tai, että Tanskassa ja Unkarissa vanhempien pitää valita lastensa nimi esi-hyväksytystä lasten nimien listasta? Olemme aiemmin jo kirjoittaneet niista lasten nimistä, jotka ovat kiellettyjä Uudessa Seelannissa.

Joka puolella maailmaa on sääntöjä ja tapoja määritellä hyväksyttäviä lasten nimiä.

Lasten nimet: Säännöt ympäri maailmaa

Tässä on muutamia kiinnostavimpia lapsille nimenantamislakeja 10:ssä eri maasta:


1. Vaikka Kiinankielessä on yli 70.000 merkkiä, vain pieni osa merkeistä on koneellisesti luettavissa. Kiinassa lasten nimet ovat rajoitettu niihin merkkeihin, jotka ovat koneellisesti luettavissa, tämä  on henkilökorttien takia.  Vaikka vanhempien sallitaan itse valita lasten nimet, mutta kuitenkaa  numerot ja ei-kiinalaiset symboolit tai merkit ole sallittuja.

2. Kuten Kiinassa, Japanissa sallitaan vain kone-luettavat merkit lasten nimiksi.

3. Unkarilaisten vanhempien pitää valita lasten nimet esi-hyväksytysta lasten nimien listasta.  Jos he tahtovat antaa nimen, joka ei ole listassa, he voivat anoa lupaa valtiolliselta komitealta.  Lapselle,  joka on syntynyt ulkomaan kansalaiselle, voidaan antaa nimi kyseisen ulkomaane lakien mukaisesti.

4. Uudessa Seelannissa nimet, jotka voivat aiheuttaa loukkuksen,  hämmennyksen tai ovat perusteettoman pitkiä eivät ole sallittuja.  Muutamia nimiä, jotka ovat hylätty aiemmin:  Stallion, Yeah Detroit, Fish and Chips, Twisty Poi, Keenan Got Lucy, Sex Fruit, Satan, and Adolf Hitler.

5. Islannissa vanhemmat ovat rajoitetut valitsemaan nimen The National Register of Persons listalta, jossa on noin 1800 nimeä kummallekin sukupuolelle. Jos vanhemmat haluavat valita nimen, joka ei ole esi-hyväksytty, he voivat anoa lupaa Iceland Naming Committee:lta ja maksaa korvauksen ja odottaa onko heidän valintansa hyväksytty.  Nimissä saa olla vain Islantilaisia kirjaimia/merkkejä, jotka soveltuvat islannin kieleen ja traditioihin, eivätkä aiheuta hämmystä lapsille. Nimi Harriet  ei ole salllittu koska sitä ei voida taivuttaa islannin kielellä.  Nimet, joissa on kirjain  ”C” ovat myös hylätty koska sitä kirjainta ei ole islannin kielessä.

6. Italiassa naurettavat ja häpeälliset nimet ovat lain mukaan kiellettyjä.

7. Norjalaisten täytyy valita nimi, joka ei ole perinteisesti sukunimi tai toinen nimi.  Nimet saa vaihtaa ainoastaan 10 vuoden välein.  Norjan lain mukaan,  jos haluat vaihtaa sukunimesi sellaiseen sukunimeen, joita on alle 200, sinun pitää pyyttä lupa kaikilta tämän sukunimen omaavilta ihmiltä, ennenkuin voit vaihtaa nimen..

8. Saksassa nimi tule hyväksyttää Standesamt :lla tai lapsen syntymäpaikan väestörekisteritoimistossa . Lapsen sukupuoli tulee ilmetä selkeästi etunimestä , ja nimi ei voi olla perinteisesti käytetty  sukunimi. Nimet eivät saa aiheuttaa hämmennystä lapselle tai negatiivisesti vaikuttaa lapseen.  Hylätyistä nimistä voi valittaa.  Useat vanhemmat valitsevat helpon tien ja valitsevat perinteisen nimen lapselleen kuten  Maximilian, Alexander, Marie ja Sophie.

9. Tanskalaiset ovat rajoitetut valitsemaan Henkilönimien lain mukaisesti lapsensa nimen listasta, jossa on noin 7.000 nimeä.  Jos vanhemmat haluavat valita nimen, joka ei ole listassa, nimi pitää hyväksyä paikallisen kirkon toimesta ja tarkastaa valtiollisessa toimistossa.  Epätavalliset  nimet yleensä hylätään.

10. Vaikkakin USA:ssa on vähemmän nimiä koskevia lakeja kuin muissa maissa , siellä on kuitenkin joitakin epätavallisia lakeja, joita ei kovin hyvin tiedetä.  Monet osavaltiot rajoittavat nimien kirjainten lukumäärää kirjanpidon ohjelmistojen rajoituste takia. Jotkut osavaltiot kieltävät numeroiden tai varotusmerkkien käytön ja toiset kieltävät törkeydet. Muutamissa osavaltioissa, kuten Kentucky:ssä ei ole minkäänlaisia nimilakeja.

Onko sinun sukupuussasi harvinaisia tai outoja nimiä? Kerro huomiosi alla: