Matkailua maailmalla hautausmaita digitoiden

Matkailua maailmalla hautausmaita digitoiden

Osana maailmanlaajuista aloitetta hautausmaiden digitoimiseksi, eräs pariskunta lähestyi MyHeritagea mielenkiintoisella idealla, joka salli heidän ryhtyä kansainväliseen seikkailuun.

Michael Kerr ja hänen vaimonsa Sabrina Rowe, päättivät luopua kotinsa mukavuuksista ja pyöräillä läpi Euroopan, pysähtyen matkan varrella valokuvaamaan kokonaisia hautausmaita.  Kaikki kuvat on jaettu yhteisölle ilmaiseksi MyHeritagen ja BillionGraves.com’in kautta.

Michael ja Sabrina ovat aina halunneet matkustaa, mutta he kaipasivat syvempää kokemusta, kuin vain lyhyttä lomaa jonka he normaalisti kykenivät pitämään kerran vuodessa.

Pariskunta yritti vuosia olla vähemmän riippuvaisia työskentelypaikastaan. He jopa tekivät työtä kehittäen etätyöskentelyä ohjelmistoyritysten työryhmille salliakseen palkollistensa työskennellä kotonaan ja silti ylläpitää optimi tiedonvaihtoa. He olivat lopulta onnekkaita löytäessään freelance työtä tietojenkäsittelyssä ja sosiaalisessa mediassa eräässä virtuaalisesti työskentelevässä kanadalaisessa yhtiössä.

Toukokuussa 2011, pakkasivat tavaransa ja varastoivat heidän Montrealin asuntonsa irtaimiston ja aloittivat matkansa. He suunnittelivat matkustavansa polkupyörillä lisätäkseen kuntoaan, ja mahdollistaakseen kauniin ympäristön näkemisen helpommin.

Huolimatta heidän huolellisesta harjoittelusta ennen lähtöään, alku oli raskasta.

Kuten kaikki, jotka lähtevät polkupyörämatkalle, voivat kertoa, että todellinen harjoittelu tapahtuu matkan muutamana ensimmäisenä viikkona. Vuosien istumatyön jälkeen, nuo ensimmäiset viikot todella opettivat meille puutteemme – joka paikkaa särki koko ajan! Huolimatta siitä palkinnot olivat ylitsepursuvia alusta alkaen.

Michael kuuluisalla Kalifornian rannikon valtatiellä 101, pituudeltaan 12,000 km polkupyörämatkan ensimmäisellä osuudella.

He aloittivat matkansa Länsi Kanadassa, Rocky Mountain’in kansallispuiston läpi ja jatkoivat sieltä Vancouver’iin, British Columbiassa. Sieltä he suuntasivat matkansa etelään Yhdysvaltoihin, missä he seurasivat polkupyöräilijän unelmaa pitkin valtatietä 101 San Franciscoon, Kaliforniassa.

Se ensimmäinen kesä ja syksy olivat erittäin vaikeita, ja yhdistelmä kolmesta työpäivästä viikossa ja joka toisena päivänä kymmenen tunnin pyöräily muina päivinä ja olemalla samaan aikaan turistina, kaikki tämä vaati runsaasti huolellista suunnittelua. Se oli myös loistava kokemus, ollen täydellisesti luonnon keskellä neljä päivää viikossa, ollen niin lähellä uskomattomia paikkoja ja näköaloja, joista olimme vain unelmoineet.

Seuraavana keväänä pariskunta lensi Dubliniin ja sen jälkeen he ovat vierailleet Länsi-, Keski- ja Itä-Euroopassa, mukaan lukien talven Marokossa.

Sabrina ajelee pitkin Santa Cruz’in rantaa, Kaliforniassa.

Sabrina on aina pitänyt hautausmaita kiehtovina paikkoina johtuen niiden historiasta ja perspektiivistä uskontoon, taiteeseen ja niiden näyttämiin suvun ja sosiaalisiin yhteyksiin. Yliopistossa hän kirjoitti apurahan myöntämisestä maaseudun hautausmaiden tutkimus- ja valokuvausprojektille, niiden vihjeiden hakemiseksi, mitä ne tarjoavat sosiaalisesta yhteenkuuluvuudesta niiden palvelemissa yhteisöissä.

Kun Michael ja Sabrina aloittivat pyöräilymatkansa, he alkoivat pysähdellä kohtaamillaan hautausmailla johtuen siitä rauhasta, mitä ne tarjoavat ja myös heidän historiallisesta näkökannastaan sekä mieltymyksestään kuvata niitä. Hautausmaat myös kertovat paljon ihmisistä ja paikoista, joten ne ovat kiehtova tapa saada tietoa uudesta paikasta, siis matkan suuri osatekijä.

Viime keväänä olimme Romaniassa odottamassa pyöräilysäätä, kun luin MyHeritagen uutiskirjeestä Billion Graves’in ja MyHeritagen aloitteesta digitoida kaikki haudat maailmanlaajuisesti, mikä oli innostava uutinen. Ajattelin olevani syntynyt siihen hommaan. Se oli suuri osuma sekä Michaelille että minulle, matkustushaluumme ja hautausmaiden rakkauteemme ja taustaamme valokuvauksessa, tekniikassa ja etätyössä. Ja kiitos pyöräilyretkemme, olimme jo ulkoilmassa ja aktiivisia koko päivän, ja tekemisissä kaikenlaisten säiden kanssa.

Michael ja Sabrina ottivat yhteyttä MyHeritageen ja me teimme sopimuksen heidän kanssaan niiden hautausmaiden kuvaamisesta, jotka he ohittivat matkoillaan.

Haudat Mirogoj’ssa (Zagreb, Croatia) are olivat mielenkiintoisimpia, mitä Sabrina on koskaan nähnyt

Hautojen digitointi salli meidän tutkia hautausmaita kun kehittelimme matkamme sovittamista tutkimiemme paikkojen syvempään tutkimukseen. Se myös salli meidän ottavan osaa toimintaan, jonka koimme olevan erittäin merkityksellistä – jokaisen haudan visuaalisen ja tilaa koskevaan tietouteen joka kytkee ihmiset nykyisyyteen ja suojelee sen jälkipolville.

Michaelin ja Sabrinan mukaan:

Kun pyöräilet paikkojen läpi et ole niin yksinkertaisesti eristyksissä, kuten olisit autossa, tai moninverroin eristyksissä jos lentäisit ja pysyttelisit vain turistialueilla. Se on todellista ja läheistä, eikä sinulla ole muuta mahdollisuutta, kuin ottaa osaa välittömästi haasteisiin, jotka kohtaat niin kauan kun ne kestävät, vaarallisiin olosuhteisiin tiellä, myrskytuuliin, veden säännöstelyyn vuorille kiivettäessä – kaikkeen jonka me koimme.

Me nautimme matkastamme liikaa luovuttaaksemme! Tähän päivään mennessä olemme kulkeneet 28 maan läpi ja olemme vasta päässeet alkuun.

Jos olet kiinnostunut hautojen kuvaamisesta ympäri maailman? Kirjoita meille osoitteella cemeteryteam@myheritage.com.