Sukututkimus netissä on hauskaa, helppoa ja palkitsevaa

Sukututkimus netissä on hauskaa, helppoa ja palkitsevaa

Sukututkimus netissä on hurjan kivaa, mutta siihen liittyy joskus tuskastuttavia ongelmia. Voi olla, että silloin tällöin löytämisen ilo vaihtuu vähitellen turhautumiseen, kun esivanhemmat sitkeästi pysyvät sinulta piilossa ahkerastakin rippikirjojen selaamisesta huolimatta.

Oletko koskaan haaveillut, että sukututkimusta voisi tehdä helpommalla tavalla? Löytäisit vaikka muuton yhteydessä rippikirjoista kadonneen henkilön uudelleen ja että ihan kaikkea ei tarvitsisi itse kirjoitella muistiin.

Moni meistä, ihan käytännön syistäkin puurtaa sukututkimuksensa kanssa kovin yksinään. Samalla moni sukututkija miettii, miten paljon joku muu jo mahdollisesti tietäisi samasta tutkimuksen kohteesta. Olisi varmaan mukavaa vaihtaa tietoja ja ajatuksia sekä olla ehkä muuten vain yhteyksissä.

MyHeritage tarjoaa ratkaisun

Kaikkeen tähän löytyy mainio ratkaisu MyHeritagelta. Palvelu on jo lähtökohtaisesti luotu yhteisölliseksi eli kaikki hyötyvät toinen toistensa tutkimuksista. Samoin tietojen vaihto tutkijoiden välillä on tehty äärimmäisen helpoksi. Olit sitten aivan aloitteleva sukututkija tai jo pidemmälle ehtinyt konkari, helpottavat MyHeritagen erilaiset palvelupaketit Sinua löytämään uusia tietoja aina vain helpommin.

Kokeile Complete-sopimusta ilmaiseksi 14 päivää!

Sukupuun rakentaminen MyHeritageen on helppoa

Kun kirjaudut MyHeritageen ja lähdet tekemään sukupuutasi, saat jo samana päivänä kenties kymmeniä lisätietoja esivanhemmistasi. Voit liittää nämä tiedot suoraan omaan sukupuuhusi ostamalla Complete-sopimuksen. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen voit jatkaa sukupuusi rakentamista vuoden ajan vain 15 eurolla kuukaudessa ja saat käyttöösi yli 18,5 miljardia tietoriviä sisältävän MyHeritagen historiallisten tietojen tietokannan.

Sukututkimus netissä on hauskaa

Historiallisten tietojen kokoelmista löydät mm. suomalaisia rippi- ja lastenkirjoja

Sieltä löydät esimerkiksi suomalaisia rippikirjoja, joihin voit kohdistaa tekstihakuja. Nämä rippikirjat on kirjoitettu puhtaaksi ja niissä on mukana skannatut kuvat alkuperäisistä dokumenteista. Complete-sopimuksen ansiosta pääset nauttimaan kehittyneistä hakuominaisuuksista.

Etsitkö tietoja Amerikkaan muuttaneesta sukulaisestasi ja hänen jälkipolvistaan?

Historiallisesta tietokannasta löydät myös miljoonia rivejä matkustajaluetteloita, jos haluat etsiä vaikkapa Amerikkaan lähteneitä siirtolaisia. Jos ja ennen kaikkea, kun löydät uusia tietoja, voit Complete-sopimuksen avulla liittää ne suoraan sukupuuhusi lähdetietojen kera. Koskaan ennen ei ole sukututkimus ollut näin helppoa ja yksinkertaista. Toki huolellinen sukututkija aina tarkistaa tiedot alkuperäislähteistä.

Teitkö MyHeritagen DNA-testin ja haluat tietää, millä tavalla olet osumillesi sukua?

Mikäli olet tehnyt MyHeritagella DNA -testin eli ns. serkkutestin, mutta et kuitenkaan harrasta sukututkimusta, auttaa Complete tähänkin ongelmaan. Serkkutestin jälkeen olisi mukava saada tietoa geeniserkuista ja siitä, miten he ovat itselle sukua. Complete-sopimuksella saat käyttöösi kaiken edellä mainitun lisäksi ”Theory of Family Relativity” -toiminnon eli teoriat sukuyhteyksistä. Olemassa olevien sukupuiden, historiallisten tietojen ja DNA-testitulosten perusteella saat ehdotuksia siitä, miten sinä ja geeniserkkusi olette sukulaisia. Uskomme, että innostut itsekin tekemään sukututkimusta testitulosten selvittyä. On nimittäin jännittävää huomata, miten monin tavoin olemme sukulaisia keskenämme. Complete-sopimuksen ansiosta voit myös tilata ryhmittelyraportin osumistasi. Raportti ryhmittelee klustereihin kaikki osumasi, jotka ovat sukua keskenään sen lisäksi että ovat sukua sinulle.

Complete-sopimuksen avulla sukututkimus ja sukupuun kasvattaminen netissä on vaivatonta

Complete-sopimus tekee siis sukupuusi kasvattamisesta helppoa ja samalla voit pitää yhteyttä MyHeritagen kautta muihin tutkijoihin. Voit kutsua heidät oman sukusivustosi jäseneksi ja tehdä näin tutkimusta yhteistyössä. On todella mukavaa tehdä yhdessä jotain, sillä hankalan paikan tullen muilta on hauska saada vinkkejä ja lisätietoja ja vielä palkitsevampaa, kun voi itse auttaa muita.

Sokerina pohjalla on vielä yksi Complete-sopimuksen toiminto; MyHeritagen kuvankäsittely

Jokaiseen henkilöön voit liittää profiilikuvan lisäksi, vaikka kuinka monta muuta kuvaa sekä merkitä kuvissa olevat ihmiset. Näin ryhmäkuvastakin voi jatkossa etsiä juuri halutun sukulaisen nopeasti. Samalla kun lataat jonkun vanhan mustavalkokuvan palveluumme, voit korjata siinä mahdolliset olevat vauriot tai naarmut sekä parantaa kuvan laatua muutoinkin.

Kannattaa myös ehdottomasti kokeilla valokuvien automaattiväritystä, joka tuo kirjaimellisesti väriä sukututkimukseen. Uusin ylpeydenaiheemme kuvien saralla on Deep Story eli kuvan henkilön tuominen eloon. Automatiikkamme pystyy poimimaan kuvasta erikseen kasvoja, jonka jälkeen voit laittaa kasvot kertomaan omaa elämäntarinaansa. Takaamme, että tulokset tulevat olemaan lähes uskomattomia. Tässä esimerkkinä pianisti Alie Lindberg kertomassa lyhyen elämäntarinansa.

Tutustu kuvatyökaluihin täällä

Kokeile Complete-sopimusta ilmaiseksi 14 päivää!