Uutuussarja Sukuni salat vie Suomen rakastetuimpia tähtiä matkalle sukunsa menneisyyteen

Uutuussarja Sukuni salat vie Suomen rakastetuimpia tähtiä matkalle sukunsa menneisyyteen

MTV3-kanavan Sukuni salat -uutuussarjassa tutkitaan Suomen rakastetuimpien tähtien sukuhistorian salaisuuksia, jotka yllättävät, ilahduttavat ja asettavat koko tähden identiteetin uuteen valoon. Juontaja Marja Hintikan johdolla sukelletaan niin tuntemattomien isovanhempien koskettaviin tarinoihin kuin yllättävän ylhäisiin sukujuuriinkin.

Sukuni salat pohjautuu brittiläiseen menestysformaattiin Who Do You Think You Are? Ohjelman MTV:lle tuottaa Warner Bros. International Television Production Finland ja sen tarjoaa sinulle MyHeritage.

Ohjelman juontajana nähdään Marja Hintikka, jonka johdolla päästään tutustumaan tuntemattomiin isovanhempiin, mahtavaan kauppiassukuun, yllättävän ylhäisiin sukujuuriin ja moneen muuhun menneen ajan käänteeseen.

”Meillä kaikilla on suvuissa salaisuuksia. Ne voivat olla riemastuttavia ja kauniita, tai sitten hyvinkin riipaisevia ja synkkiä. Tässä ohjelmassa on näitä molempia. Sukuni salat menikin kaikista tekemistäni tv-ohjelmista eniten ihon alle. Ohjelman tarinat ovat valtavan isoja ja ne koskettavat päähenkilöitä sydänjuuria myöten. Koin kunnia-asiana, että sain kulkea näiden ihmisten vierellä ja olla läsnä, kun heille paljastui todella suuria omaan identiteettiin vaikuttavia tosiasioita. Se oli järisyttävä, ihan uniikki kokemus. Aistin ja tunsin joka solullani, miten heidän kuva omasta itsestään muuttui niissä hetkissä”, Marja Hintikka kertoo.

Hän muistuttaa, että jokainen jakso on vaatinut valtavan määrän salapoliisityötä, jotta pienen pienistäkin tiedonmurusista ollaan päästy suurten ja merkittävien tarinoiden juurille.

”Sukuni salat tuo historian eläväksi päähenkilöiden tarinoiden kautta. Tämä oli myös itselleni Suomen historian kertauskurssi – ja maailmanhistoriankin! Joukko sukututkijoita, toimittajia, paikallishistorian tuntijoita ja tutkijoita on tehnyt taustatyötä löytääkseen sukujen tarinat historian tapahtumien pyörteistä. Jokaiselta kohdehenkilöltä vaati rohkeutta lähteä mukaan ohjelmaan, koska kyse on heidän henkilökohtaisesta historiastaan ja heidän sukunsa historiasta, eivätkä he tienneet, mitä ohjelmassa tulee tapahtumaan.”

Kaikille päähenkilöille on tehty MyHeritagen DNA-testit, jotka osaltaan ovat auttaneet avaamaan suvun tarinoiden taustoja. Yhdessä jaksossa löydetään jopa ennestään tuntematon sukulainen.

Matkalle sukunsa menneisyyteen Sukuni salat -ohjelmassa lähtevät Krista KosonenJukka JalonenPete ParkkonenSuvi TeräsniskaAku HirviniemiJukka HildénMaria VeitolaAnne KukkohoviHjallis Harkimo ja Maria Guzenina.