10 hauskaa perheen yhdessätekemistä syksyyn

Syksyn lehtien alkaessa muuttaa väriään monet meistä pohtivat omaa elämäänsä ja sitä, kuinka se on muuttunut vuosien saatossa. Yksi asia, joka on pysynyt, on perhe. Syksy on hienoa aikaa luoda muistoja yhdessä perheen kanssa.

Tässä muutamia juttuja, joita voitte tehdä yhdessä tänä syksynä:

  1. Syysaskartelut

 

Perheen syysaskartelu

Käpyjen maalaamista, kurpitsoiden koristelua ja askartelua syksyn lehdistä. Voitte yhdessä rakentaa vaikka sukupuun oikeista lehdistä ja oksista. Tällä tavalla lapset oppivat helposti luontoon ja vuodenaikoihin liittyviä asioita.

 

  1. Hedelmien kerääminen

 

Omenoiden kerääminen

Omenien poimiminen ja puussa kiipeily on hauskaa. Kaikenikäiset voivat nauttia siitä. Älkää unohtako ottaa kuvia perhealbumiin.

  1. Leipominen

 

Leipominen

Mikään ei ole parempaa kuin leipominen suvun salaisella, sukupolvien takaisella reseptillä. Voit tehdä ja maistaa samoja leivonnaisia, joita esivanhempasi valmistivat vuosikymmeniä sitten. Yhteys menneeseen on voimaannuttavaa eikä tätä maukasta tapaa parempaa ehkä ole?

  1. Pyörällä ajo

 

Pyörällä ajo

Muistatko, kuka opetti sinua ajamaan polkupyörää? Syksyllä on kiva opetella tai opettaa pyörällä ajoa. Nauti siitä ennen kuin ilmat viilenevät liikaa. Pyörällä ajo on taito, joka säilyy aina. Muista kypärä!

  1. Valokuvaaminen

 

Valokuvaaminen

Punaisista, keltaisista ja oransseista lehdistä tulee upea tausta perhekuville! Voit pyytää ammattilaista ottamaan kuvia tai käyttää älypuhelinta – kummallakin tavalla saat ikimuistoisia kuvia.

  1. Perhepiknikki

Perhepiknikki

 

Pakkaa piknikkikori, huopa ja paljon kuumaa kaakaota mukaan. Piknikki lähipuistossa on yksi parhaista tavoista viettää laatuaikaa perheen kanssa. Lehtikasoissa hyppiminen ja syksyisistä maisemista nauttiminen on hauskaa. Tärkeintä on, että vietätte aikaa yhdessä ja nautitte toisistanne.

  1. Kodin koristeleminen

 

Kodin koristeleminen

Syksyn juhlat mm. halloween antavat hyvän mahdollisuuden yhdessä tekemiseen kodin koristelun merkeissä. Koristeluun voi käyttää syksyn symboleita; kurpitsoita, käpyjä, lehtiä, sammalta.

  1. Jäljitysleikki ulkona

 

Jäljitysleikki

Tee jäljitysleikki ulos ja viettäkää hauska perhepäivä leikkien. Laita vihjeitä, pihalle lähipuistoon tai -metsään. Jäljitysleikissä liikutaan konkreettisten tai älyllisten vihjeiden viitoittamaa reittiä. Vihjeet voivat liittyä myös sukusi historiaan.

  1. Iltanuotio

 

Iltanuotio

Mikään ei voita perheen yhteistä iltanuotiota makkaroita käristäen. Laittakaa lämpimästi päälle, että jokaisella on hyvä olla. Sukujutut kuuluvat tietenkin asiaan.

  1. Rentoutuminen

 

Rentoutuminen

Mehua kotiportailla, autoajelu ihailemaan syksyn värejä. Hengähdä hetki, neulo huivi, sytytä kynttilöitä. Nauti syksystä sillä vuodenaika muuttuu pian.

Näiden vinkkien avulla on mahdollista luoda yhteisiä syksyisiä muistoja, jotka säilyvät ikuisesti ja joista lapsesi kertovat omille lapsilleenkin.

Millaisia muistoja sinulla on syksystä? Jaa ne kanssamme alla olevassa kommenttikentässä.