MyHeritage-tilisi turvaaminen kaksivaiheisella tunnistautumisella (2FA)

MyHeritage-tilisi turvaaminen kaksivaiheisella tunnistautumisella (2FA)

Koska henkilötietoihin kohdistuvat uhat ovat lisääntyneet maailmanlaajuisesti, olemme, MyHeritagessa ryhtyneet moniin toimenpiteisiin turvallisuuden parantamiseksi. Jos huomaat näiden toimenpiteiden vaikuttavan joihinkin ominaisuuksiin perhesivustolla, ole ymmärtäväinen ja voit olla varma, että tämä tehdään omien tietojesi turvallisuuden maksimoimiseksi. Henkilökohtaisten tietojesi suojaaminen on meille MyHeritagessa prioriteetti numero 1, ja siksi suosittelemme vahvasti, että otat MyHeritage-tililläsi käyttöön kaksivaiheisen tunnistautumisen (2FA). Seuraamalla alla olevia ohjeita saat tilillesi muutamassa minuutissa lisäturvaa ja itsellesi mielenrauhaa.

MyHeritage-tilisi turvaaminen 2-vaiheisella tunnistautumisella

Yksi parhaista tavoista lisätä MyHeritage-tilisi suojausta on ottamalla käyttöön kaksivaiheinen tunnistautuminen (2FA). Tätä turvatoimenpidettä pidetään kultaisena standardina verkkoon tallennettujen henkilötietojen suojaamisessa.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen on turvamekanismijoka edellyttää, että annat kaksi eri tunnistetietoa ennen pääsyä tilillesi. Kaksivaiheinen tunnistautuminen on kuin asentaisi oveen kaksi erilaista lukkoa: toinen lukko vaatii salasanan ja toinen fyysisen avaimen. Molemmat lukot takaavat, että jos joku pääsee käsiksi toiseen näistä tekijöistä – esimerkiksi varas vie avaimesi – on sinulla käytössäsi lisälukko, joka estää varasta murtautumasta sisään.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen edellyttää yleensä salasanaa ja toista tekijää, jonka annat aina sisäänkirjautuessasi, esim:

  • Tunnistaumissovelluksen tai -palvelun, kuten Google Authenticatorin, luoman yksilöllisen koodin
  • Samantapaisen koodin, joka lähetetään sinulle sähköpostilla

Useamman kuin yhden tekijän yhdistelmä parantaa turvallisuutta merkittävästi verrattuna pelkkään salasanaan. MyHeritagen kaksivaiheinen tunnistautuminen perustuu autentikointisovelluksen luoman tai sinulle sähköpostilla lähetettävän lyhytikäisen kertakäyttökoodin syöttämiseen. Se on helppokäyttöinen ja erittäin helppo ottaa käyttöön. Kun otat sen käyttöön, ei kukaan voi kirjautua tilillesi, vaikka salasanasi varastettaisiin, sillä hakkeroijalla ei ole sitä ainutlaatuista koodia, jonka vain matkapuhelimesi autentikointisovellus voi luoda tai joka lähetetään sähköpostiisi.

Kuinka otat 2-vaiheisen tunnistautumisen käyttöön MyHeritage-tililläsi?

Aloita 2-vaiheisen tunnistautumisen käyttöönotto Myheritagessa kirjautumalla tilillesi selaimessa ja valitse oikealla ylhäällä nimesi vierestä avautuvasta pudotusvalikosta kohta ”Tiliasetukset”.  Huomaa, että tämä toiminto voidaan tehdä vain työpöytä- tai mobiiliselaimen tiliasetusten kautta, ei MyHeritage-sovelluksessa. Kun kaksivaiheinen tunnistautuminen otettu käyttöön, tarvitset todennuskoodin kirjautuaksesi sovellukseen.

Tästä pääset tiliasetuksiin

Tästä pääset tiliasetuksiin

Klikkaa tiliasetukset sivulla, otsikon ”Kaksivaiheinen tunnistautuminen (suositellaan)” alla olevaa ”Ota käyttöön kaksivaiheinen tunnistautuminen”

Kaksivaiheisen tunnistautumisen ottaminen käyttöön

Kaksivaiheisen tunnistautumisen ottaminen käyttöön

Ponnahdusikkuna avautuu ja pyytää syöttämään salasanasi. Anna se ja klikkaa “Jatka”.

Valitse sitten menetelmä, jolla vahvistuskoodisi syötetään.

todennuskoodin valinta

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa: autentikointisovellus tai sähköposti.

Sähköpostitunnistautumisen käyttäminen

Olemme äskettäin lisänneet mahdollisuuden ottaa vahvistuskoodi vastaan myös sähköpostilla. Ottaaksesi tämän vaihtoehdon käyttöön, valitse ”Sähköposti”. Se lähettää viestin tiliisi rekisteröityyn sähköpostiosoitteeseen. Vahvistuskoodin paikallistamiseksi avaa viesti uudessa ikkunassa tai puhelimessasi. Anna sitten 6-numeroinen vahvistuskoodi ja klikkaa ”Jatka.”

Autentikointisovelluksen käyttäminen

Tämä tapa edellyttää, että sinulla on puhelimessasi autentikointisovellus. Yleisin vaihtoehto on Google Authenticator appin tyylinen sovellus, joka ladataan puhelimeen. Suosittelemme sovellusta. Olemassa on myös selain- ja työpöytäpohjaisia koodigeneraattoreita, joita voit käyttää.

Valitse ”Todennussovellus” ja klikkaa ”Jatka”

Seuraavassa vaiheessa sinun on yhdistettävä tunnistautumissovellus MyHeritage-tiliisi QR-koodin tai asennusavaimen avulla. Avaa valitsemasi autentikointisovellus ja noudata uuden tilin lisäämisen vaiheita joko skannaamalla QR-koodi tai syöttämällä ponnahdusikkunassa näkyvä asetusavain. Jos haluat skannata QR-koodin, valitse tämä vaihtoehto sovelluksessa ja suuntaa mobiililaitteesi kamera vasemmalla olevaan mustavalkoiseen neliöön. Kun tilisi on yhdistetty sovellukseen, klikkaa “Jatka”.

QR-koodi

Sinua pyydetään prosessin viemiseksi loppuun, antamaan 6-numeroinen vahvistuskoodi sovelluksesta. Jos käytät sovellusta useille eri tileille, etsi listalta ”MyHeritage: [sähköpostiosoitteesi].” Huomaa, että koodi vaihtuu 30 sekunnin välein maksimaalisen suojan saamiseksi, joten sinun pitää toimia nopeasti. Monissa sovelluksissa on ajan ilmaisin, joka kertoo, kuinka paljon sinulla on aikaa jäljellä ennen koodin vaihtumista.

Autentikiuntisovelluksen yhdistäminen MyHeritage-tiliin

Autentikointisovelluksen yhdistäminen MyHeritage-tiliin

Kun olet syöttänyt koodin, klikkaa ”Valmis” – ja siinä oli kaikki! Näet tilisi asetuksissa kohdan ”Kaksivaiheinen tunnistus on käytössä”.

Kuinka kirjaudut Myheritageen käyttämällä 2-vaiheista tunnistautumista?

Kun olet ottanut 2-vaiheisen tunnistautumisen käyttöön, kirjaudut MyHeritage-tilillesi syöttämällä aina aluksi sähköpostisi ja salasanasi tavalliseen tapaan. Kun olet klikannut ”Kirjaudu sisään”, sinulta pyydetään autentikointisovelluksen antamaa tai sähköpostiisi tullutta turvakoodia. Avaa sovellus tai sähköposti, etsi koodi, syötä se ja klikkaa sitten ”Kirjaudu sisään”.

Miksi on tärkeää valita vahva salasana?

Sen lisäksi, että otat 2FA:n käyttöön, suosittelemme noudattamaan parhaita käytäntöjä salasanasi valinnassa ja säilyttämisessä, jotta sen tehokkuus olisi mahdollisimman suuri.

  • Salasanasi tulisi olla pitkä: vähintään 9 merkkiä, jos se on pidempi, niin aina parempi.
  • Salasanasi ei saa sisältää tietoja, jotka ovat helposti löydettävissä verkosta tai sosiaalisen median tililtäsi. Esim. nimi, syntymäaika/ -vuosi tai perheenjäsenten ja lemmikkieläinten nimet.
  • Sisällytä salasanaasi vähintään yksi numero ja yksi erikoismerkki (esim. !@#$%^&*).
  • Luo ainutlaatuinen salasana: käytä sitä ainoastaan MyHeritagessa.
  • Tallenna salasanasi turvalliseen paikkaan, johon muiden ei ole helppo päästä käsiksi: suosittelemme salasananhallintapalvelun, kuten Keeper Securityn, käyttöä.

Jos haluat vaihtaa salasanasi nyt, siirry tiliasetuksiin ja valitse ”Vaihda salasana” > ”Oma sähköposti ja salasana”.

Lisätietoa MyHeritagen ylimääräisistä turvatoimista

Kun rakennat sukupuutasi MyHeritageen tai teet MyHeritagen DNA-testin, annat henkilötietojasi meidän haltuumme. Valitettavasti olemassa on paljon uhkatekijöitä, hakkereita, jotka haluavat varastaa henkilötietojasi. Hakkereiden aiheuttamat riskit kasvavat, mistä on osoituksena viimeaikaiset tapahtumat, joihin liittyy eräs toinen DNA-alan yritys ja josta tiedotusvälineet ovat uutisoineet.

MyHeritage pitää käyttäjiensä tietojen yksityisyyttä ja turvallisuutta tärkeimpänä prioriteettinaan. Tämän vuoksi olemme toteuttaneet ja jatkamme merkittäviä toimia MyHeritagen ja MyHeritageen tallennettujen käyttäjätietojen turvallisuuden parantamiseksi.

Viime kuukausina olemme ryhtyneet moniin ylimääräisiin varotoimiin suojellaksemme tietojasi. Vaikka suurin osa turvatoimista tapahtuu kulissien takana eikä niitä huomaa, MyHeritagen ja erityisesti MyHeritage-DNA:n käyttäjät ovat saattaneet viime aikoina huomata joidenkin tehostettujen turvatoimien vaikutuksen. Useimmat käyttäjiin vaikuttaneista huomattavista toimenpiteistä ovat väliaikaisia. Esimerkiksi muutama MyHeritage-DNA:n ominaisuus poistettiin hiljattain käytöstä muutamaksi päiväksi, niiden turvallisuutta tiukennettiin ja sitten ne palautettiin. Pyydämme ymmärrystä ja vakuutamme MyHeritage-käyttäjille, että kaikki toimenpiteet eivät ole mielivaltaisia, vaan ne on toteutettu yksinomaan tietojesi turvallisuuden parantamiseksi.

Noudatamme myös tiukasti käytäntöä, jonka mukaan säilytämme mahdollisimman vähän tietoja, mikä johtaa siihen, että tiedot ovat vähemmän alttiita vaarantumiselle. Esimerkiksi toimimattomat tilit, joilla ei ole yhtään tai juuri lainkaan tietoja poistetaan MyHeritagesta rutiininomaisesti – tämä ei ole uutta, ja se on ollut käytäntömme jo vuosia.

Miksi salasanan vaihtaminen ajoittain on tärkeää?

Passiivisten käyttäjien vanhentuneet salasanat poistetaan, joten hakkeroijien varastettavissa tai väärinkäytettävissä on vähemmän salasanoja. Myös aktiivisten käyttäjien salasanat vanhentuvat rutiininomaisesti, jotta käyttäjät eivät käyttäisi samoja salasanoja useilla eri verkkosivustoilla.

MyHeritagen käyttäjänä salasanasi on vanhentunut ja poistettu tai niin tapahtuu pian, jolloin sinun on määritettävä uusi salasana. Kun teet sen, luo uusi salasana, joka on hyvin pitkä ja ainoastaan MyHeritagessa; valitse salasana, jota et ole koskaan aiemmin käyttänyt millään muulla verkkosivustolla, etkä tule koskaan käyttämään. Jos kävisi niin, että hakkeroijat onnistuisivat varastamaan salasanasi joltakin käyttämältäsi verkkosivustolta, he eivät voisi kirjautua sinuna MyHeritageen, eivätkä pääsisi käsiksi esim. DNA-osumiesi perustietoihin.

Kuten edellä on kuvattu, suosittelemme lisäämään MyHeritage-tilillesi kakivaiheisen tunnistautumisesn (2FA). Siitä tulee pian pakollinen DNA-asiakkaillemme, mutta toimi nyt ja lisää se jo tässä vaiheessa, myös vaikka et olisikaan DNA-asiakas, sillä se lisää tietojesi turvallisuutta joka tapauksessa. Kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöönotto edellyttää sinulta vain vähän vaivannäköä; emme voi tehdä sitä puolestasi.

Arvostamme luottamustasi MyHeritagea kohtaan ja olemme täysin sitoutuneita suojaamaan ja säilyttämään vaalimaasi suvun historiaa jatkossakin.

Tägit: ,