Seuraa meitä

Mysteeri suvussasi? Voita todennäköisyys sen selviämiseen!

Mysteeri suvussasi? Voita todennäköisyys sen selviämiseen!

Kommentit

Onko sinulla suvussasi mysteeri, jonka haluaisit selvittää? Olet ehkä löytänyt laatikon pohjalta vanhan sota-aikaisen mitalin, etkä tiedä kenelle se kuuluu tai olet löytänyt vanhan medaljongin, jossa on sinulle oudot nimikirjaimet.

Monet ihmiset iskevät päätänsä seinään sukututkimuksessaan. Kun sinulle tulee vastaan tällaisia sukuun liittyviä mysteereitä, on mielesi luultavasti täynnä kysymyksiä, mutta ei ketään keneltä kysyä. Me haluamme auttaa sinua löytämään vastauksia ja ratkaisemaan mysteerin.

Lähetä kertomus mysteeristäsi meille osoitteella stories@myheritage.com ja voita mahdollisuus saada se ratkaistuksi! Sitoutunut sukututkijoidemme tiimi auttaa muutamia heidän sukumysteerinsä ratkaisemisessa.

Tässä lista muutamista mahdollisista mysteereistä, joita sinulla saattaisi olla suvussasi:

 • Onko sinulla suvussasi henkilöä, johon muiden sukulaisten yhteys on katkennut esim. sodan aikana ja haluaisit jäljittää hänen jälkeläisensä?
 • Haluaisitko tietää totuuden jostain muistitiedosta, joka on kulkenut suvussa polvelta toiselle?
 • Haluaisitko löytää suvun hallussa olleen mutta kadonneen sota-aikaisen mitalin?
 • Onko sinulla vanha käsinkirjoitettu kirje, jonka lähettäjää tai saajaa et tunne?
 • Onko sota-aikana kadonnut suvun taideteoksia?
 • Oletko löytänyt päiväkirjan, jonka kirjoittajasta et ole kuullut koskaan aikaisemmin?

 

Pyydämme kaikkia jakamaan sukumysteerinsä! Se voi olla jotain samanlaista kuin yllä olevissa esimerkeissä tai sitten ihan täysin muuta.

MyHeritage on aikaisemmin auttanut perheitä ratkaisemaan historiallisia mysteereitä. Tässä muutamia esimerkkejä:

MyHeritage auttaa palauttamaan natsien viemiä taideteoksia

New York Timesin toimittaja Doreen Carvajal työskenteli yhdessä MyHeritagen toimitusjohtajan ja perustajan Gilad Japhetin kanssa yrittäessään löytää natsien viemille taideteoksille oikeita omistajia. Yhdessä Gilad ja Doreen jäljittivät monien taideteosten omistajien elossa olevia jälkeläisiä Ranskassa. Töiden joukossa oli mm. Albrecht Dürerin liitupiirustus Hermann Goeringin sotasaaliskokoelmasta.

 

Albrecht Dürerin liitupiirustus, jonka natsit veivät sotasaaliina. Kuvalähde: New York Times. 1996 Musée du Louvre/ Arts Graphiques

 

Maalaus oli kuulunut Gabrielle Tuffierille, ranskalaiselle vastarintaliikkeen jäsenelle, joka karkotettiin maasta vuonna 1943 sen jälkeen kun Gestapo nappasi hänet lähettämästä salaa radiosignaaleita eräästä Pohjois-Ranskassa olevasta linnasta.

Tuffierin veli, Nemours, omisti Rubensin maalauksen Jeesuksesta ristillä.

 

Rubensin triptyykki kuvaa Jeesusta ristillä. Kuvalähde: New York Times, Angèle Dequir – Réunion Des Musées Nationaux.

 

Doreen ja Gilad käyttivät netissä olevia sukututkimuslähteitä, MyHeritagea ja Yad Vashem-kokoelmia, paikallistaessaan sotasaaliina viedyille tauluille niiden omistajien elossa olevia sukulaisia.

Kun he lopulta löysivät Nemoursin, Tuffierin lapsenlapsen, ei tällä – kuten ei muillakaan oikeiden omistajien jälkeläisistä – ollut aavistustakaan siitä, että suvussa on joskus ollut näin kuuluisia maalauksia.

Gilad Japhetin sanoja lainatakseni: ”Tietoa on todella runsaasti saatavana, jos yrität ratkaista jotain mysteeriä. Voin vain kertoa, että se ei ole vaikeaa ja jokainen pystyy siihen.”

MyHeritage palauttaa ensimmäisen maailmansodan mitalin perheeseen

MyHeritage auttoi palauttamaan ensimmäisen maailmansodan mitalin sotilaan perheelle. Rob McCaw löysi mitalin 40 vuotta sitten käyttäessään metallinpaljastinta pellollaan Australiassa. Rob oli yrittänyt löytää mitalin oikean omistajan.

MyHeritagen avulla Rob löysi sotilaan jälkeläiset ja pystyi viimein palauttamaan mitalin heille.

Katso innostava video hetkestä:

 

Haluaisimme kuulla sinun sukusi mysteereistä!

Lähetä meille sukumysteerisi osoitteella stories@myheritage.com ja voit saada lahjakkaan tutkimustiimimme ratkaisemaan sitä!

Tuskin maltamme odottaa, että pääsemme ratkaisemaan niitä!

 

 

 

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin

 • Antti Lind


  tammikuu 10, 2018

  En etsi tällä kertaa muuya kuiun niitä rahojani mitkä ovat kadonneet maksaessani tilillenne. Varmaankin tuttu asia teille mutta yksinkertaisuudessaan teille ylipääsemätön asia,

  • annikka


   tammikuu 11, 2018

   Hei Antti, täältä käsin en voi auttaa, toivottavasti olet ollut yhteydessä asiakastukeen, support@myheritage.com, ja antanut sinne kaikki asiaan liittyvät tiedot. Terveisin Annikka

 • Päivi Kokko


  tammikuu 12, 2018

  Isäni oli avioton lapsi, jonka isäksi oli kaikkiaan kolme eri ehdokasta. Mahdollisesti he kaikki ovat jo kuolleita, kuten isänikin.

  Toinen arvoitus liittyy äitini isään ja hänen sukulaisiinsa. Kirkonkirjoista pappaani ei löydy!

  Äitini äidin sukulinja kiinnostaa myöskin, ilmeisesti hekin ovat olleet hyvin liikkuvaa sorttia.

  • annikka


   tammikuu 12, 2018

   Oletko kokeillut DNA-testiä, jolla olisi mahdollista löytää isäsi biologisten sukulaisten jälkeläisiä?

 • Timo Ronkainen


  tammikuu 14, 2018

  Isä on kertonut, että sukulaisemme on mennyt USAan kauan sitten. llmeisesti sukunimemme on ollut tuolloin Ronkanen eikä Ronkainen. Tämä mies on toiminut vaatturina ja saamani tiedon mukaan tämä ammattikunta on ollut varsin arvostettu Amerikassa. En tiedä hänen etunimeään enkä kaupunkia missä hän on elänyt eli on melkoinen mysteeri tässä.