Kaikki, mitä olet halunnut tietää MyHeritage DNA-testistä

Kaikki, mitä olet halunnut tietää MyHeritage DNA-testistä

Sinulla on kysymyksiä, meillä on vastauksia! Olemme omistaneet tämän artikkelin tavallisimmille kysymyksille MyHeritage DNA-testistä. Tässä postauksessa kerromme perusasiat siitä, miten MyHeritage DNA-testi tehdään, miten tulkita MyHeritage DNA-testin etnisyystuloksia, kuinka DNA-tulokset ladataan MyHeritageen toisesta palvelusta ja paljon muuta! Olemme jatkaneet rajua Cyber-maanantain DNA-tarjoustamme — hinta on vuoden alhaisin ja jos tilaat tänään, takaamme että saat tilaamasi pakkaukset hyvissä ajoin ennen joulua!

Mikä tekee MyHeritagen DNA-testistä uniikin

Yksityisyys

Voit, ennen kaikkea luottaa siihen, että DNA-tietosi ovat turvassa! Panostamme voimakkaasti yksityisyyteen ja turvallisuuteen, ja olemme tähän mennessä ainoa kuluttajille suunnattu DNA-yritys, joka on sitoutunut olemaan myymättä tai siirtämättä käyttäjiemme tietoja kolmansille osapuolille.

#1 DNA-testi Euroopassa

MyHeritagella on 92 miljoonan käyttäjän luottamus maailmanlaajuisesti, ja MyHeritagen DNA-testi on Euroopan DNA-testien ykkönen.

Paras testi uusien sukulaisten löytämiseen

MyHeritagessa sinun on mahdollista saada käyttöösi lukuisia tyäkaluja, jotka auttavat löytämään uusia sukulaisia.

Kromosomiselain: MyHeritagen One-to-many kromosomiselaimen avulla voit vertailla jaettuja ja trianguloituja DNA-segmenttejä jopa 7 DNA-osuman kanssa samanaikaisesti. Käyttämällä kromosomiesi värikoodattuja segmenttejä voit nähdä, mitkä segmentit ovat yhteisiä useiden DNA-osumien kanssa (eli niin sanottuja trianguloituja segmenttejä), ja tehdä päätelmiä, jotka voivat auttaa sinua ymmärtämään paremmin sukulaisuussuhteita DNA-osumiisi – ja ehkä jopa tunnistamaan tiettyihin esivanhempiin liittyviä DNA-segmenttejä.

Autoklusterit: Autokluster-työkalu järjestää DNA-osumasi ryhmiin tai ”klustereihin”, jotka koostuvat henkilöistä, jotka ovat osumina toisilleen ja sinulle. Tämän työkalun avulla voit helposti nähdä, kuka DNA-osumistasi on sukua kenellekin ja keillä todennäköisesti on yhteinen esivanhempi.

Theory of Family Relativity™: Theory of Family Relativity™ -toiminto analysoi kaikki MyHeritagen sukupuissa ja historiallisissa kokoelmissa olevat tiedot ja antaa uskottavia teorioita siitä, kuinka saatat olla sukua DNA-osumillesi. Tämä ominaisuus voi säästää paljon aikaa ja vaivaa.

MyHeritage DNA tarjoaa myös erittäin hyödyllisiä suodatus- ja lajittelutoimintoja, jotka auttavat sinua lajittelemaan osumasi ja keskittymään sinulle tärkeimpiin. Tarkastele DNA-osumia -sivulla voit suodattaa osumiasi monilla eri kriteereillä esim. sen mukaan, onko osumalla Theory of Family Relativity™ -teoria, onko teillä yhteisiä Smart Matches™ -osumia, sukupuu, yhteisiä sukunimiä tai paikkoja. Voit suodattaa myös sukulaisuuden läheisyyden, sijainnin, etnisyyden tai geneettisten ryhmien mukaan. Ja voit lajitella osumasi mm. jaettujen segmenttien prosenttiosuuden, suurimman yhteisen segmentin tai koko nimen mukaan.

Etnisyysarvio 2,114 geneettiseltä & maantieteelliseltä alueelta

MyHeritage tarjoaa tällä hetkellä markkinoiden korkeimman resoluution etnisyystuloksia 2,114 geneettiseltä & maantieteelliseltä alueelta.

MyHeritage DNA:n etnisyysarviossa käytetään DNA:n sekvensointi- ja täsmäystekniikoiden korkeinta tasoa. Jokainen DNA-testausyritys tarjoaa hieman erilaisia arvioita, jotka perustuvat niiden omiin tutkimuksiin ja perustajaväestöjä koskeviin tietoihin.

Etnisyysarviot perustuvat erilaisiin tietoihin. Lähellä toisiaan eläneiden väestöjen päällekkäisyys tarkoittaa, että yksi DNA-yritys voi tunnistaa tietyn DNA-sekvenssin kuuluvan yhteen etniseen ryhmään, kun taas toinen voi yhdistää sen toiseen, naapurissa olevaan ryhmään. Esimerkiksi Pohjois-Englannista kotoisin oleva henkilö voi saada tuloksen, joka on pikemminkin irlantilainen, skotlantilainen ja walesilainen kuin englantilainen. Mitä suurempi on tietyn etnisen alkuperän tietopooli, sitä tarkempi se on – ja MyHeritagen kansainvälinen ulottuvuus antaa tiedoillemme etulyöntiaseman.

Toinen asia, joka on syytä pitää mielessä, on se, että mallimme perustuvat sellaisten henkilöiden DNA:han, joiden suvut ovat asuneet tietyllä alueella vähintään kuusi, joskus jopa 15 sukupolvea. Jos siis sukusi oli kotoisin Pohjois-Afrikasta 1000 vuotta sitten, mutta muutti Ranskaan 500 vuotta sitten, heijastavat DNA-tuloksesi todennäköisesti aikaa, jonka esi-isäsi viettivät Ranskassa eikä Pohjois-Afrikassa.

MyHeritage DNA-tulokset pysyvät ajan tasalla

Mitä tulee DNA-osumiin, ostavat uudet käyttäjät jatkuvasti DNA-pakkauksia tai lataavat tietonsa tietokantaamme, joten saat todennäköisesti uusia DNA-osumia MyHeritagessa säännöllisesti.

Etnisyysarvion osalta pyrimme jatkuvasti parantamaan mallejamme ja antamaan sinulle selkeämmän kuvan etnisestä alkuperästäsi. Vuoden 2020 lopulla julkaisimme uraauurtavan parannuksen etnisyysarvioihimme: Geneettiset ryhmät, joka lisäsi etnisyysjakaumamme resoluutiota 2114 maantieteelliseen alueeseen. Lisää parannuksia on tulossa!

Lue lisää MyHeritagen geneettisistä ryhmistä artikkelista MyHeritage lanseerasi geneettiset ryhmät

Usein kysyttyjä kysymyksiä MyHeritagen DNA:sta

Missä MyHeritagen DNA-laboratorio sijaitsee

Laboratoriomme sijaitsee Houstonissa, Teksasissa.

Kuinka kauan DNA-testin analysoiminen kestää?

Tulokset valmistuvat normaalisti 3–4 viikon kuluessa siitä, kun näyte saapuu laboratorioon.

Voinko ladata DNA-tulokseni toisesta palvelusta MyHeritageen?

Kyllä! Jos olet tehnyt autosomaalitestin esim. Ancestry:ssa, FamilyTreeDNA:ssa tai 23andMe:ssä, voit ladata tuloksesi MyHeritageen ja saat DNA-osumasi ilmaiseksi. Jos haluat nähdä etnisyystuloksesi tai käyttää MyHeritagen edistyneitä DNA-työkaluja, voit vapauttaa ne 36 €:n kertamaksulla/pakkaus.

Lataa DNA-tuloksesi MyHeritageen osoitteessa myheritage.fi/dna/upload  ja seuraa yksinkertaisia ohjeita.

Kuinka kauan ladattujen DNA-tietojen prosessointi kestää?

Prosessointi vie aikaa muutaman päivän, nopeimmillaan vain 24 tuntia.

Myykö MyHeritage DNA-tietoja?

Emme ole koskaan myyneet emmekä tule koskaan myymään käyttäjiemme DNA-tietoja kolmansille osapuolille. Piste.

Tämä on nimenomaisesti kirjoitettu MyHeritagen yksityisyyskäytäntöihin: TOIMITTAMIASI HENKILÖTIETOJA, MUKAAN LUKIEN GENEETTISIÄ TIETOJA TAI TERVEYSTIETOJA, EI TULLA KOSKAAN MYYMÄÄN TAI LISENSOIMAAN MEIDÄN TOIMESTAMME KOLMANSILLE OSAPUOLILLE, MUKAAN LUKIEN VAKUUTUSYHTIÖILLE, VIRANOMAISILLE, MUILLE YHTIÖILLE TAI TYÖNANTAJILLE.

Tähän mennessä olemme ainoa kuluttajille suunnattu DNA-yritys, joka on tehnyt tämän nimenomaisen sitoumuksen.

Säilyttääkö MyHeritage DNA-tiedot?

Kun teet MyHeritage DNA -testin, lähetät kaksi näytettä. Tarvitsemme vain yhden näytteen analysoidaksemme ja analysoidaksemme tuloksesi, mutta pyydämme sinua lähettämään meille kaksi siltä varalta, että ensimmäisessä näytteessä on ongelmia. Säilytämme DNA:tasi vain sinun hyväksesi – jos esimerkiksi teit DNA-testin ennen kuin päivitimme uuteen siruun ja haluat ostaa terveyspäivityksen, käytämme lähettämääsi ylimääräistä näytettä terveysraporttien tuottamiseen.

Voit kuitenkin milloin tahansa ja mistä tahansa syystä pyytää meitä tuhoamaan näytteesi. Olet DNA:si ja DNA-tietojesi ainoa omistaja. Voit milloin tahansa poistaa tietosi kokonaan sivustoltamme, eikä meille jää mitään niistä.

Yksityisyytesi ja tietojesi turvallisuus ovat meille MyHeritagessa ensiarvoisen tärkeitä.

Kuinka voin ottaa yhteyttä MyHeritageen?

Voit asiakastukeen liittyvissä asioissa lähettää meille viestiä osoitteella support@myheritage.com. Voit kirjoittaa myös suomeksi. Voit myös pyytää yhteydenottoa puhelimitse Ota meihin yhteyttä -sivulla.

MyHeritage DNA-testin ostaminen?

Voit ostaa DNA-testin sivulla myheritage.fi/dna.

Jos sinulla on lisää kysymyksiä, kirjoita kommenttikenttään tai käy Facebook-sivullamme jättämässä yksityisviesti – autamme mielellämme!

Kommentit

Sähköpostiosoite pidetään yksityisenä, eikä sitä näytetä

  • RL

    Raili Lehtinen

    7 helmikuun, 2023

    Tuleeko vastaukset suomen kielellä? ja pystyykö niitä tarkastelemaan netissä suomeksi?