Suomalaiset kokoelmat MyHeritagessa – lähdeviitteet talteen suoraan sukupuusi henkilöille

Suomalaiset kokoelmat MyHeritagessa – lähdeviitteet talteen suoraan sukupuusi henkilöille

Ovatko uudet MyHeritagessa olevat suomalaiset historiallisten tietojen kokoelmat jo sinulle tuttuja? Tiesitkö, että kun tallennat kokoelmasta löytyvät tiedot, tallentuvat myös lähdeviitteet automaattisesti kyseiselle sukupuusi henkilölle?

MyHeritage lisää ja päivittää jatkuvasti historiallisten tietojen kokoelmiaan. Koko maailmaa ajatellen hakukoneessamme on jo lähes 19 miljardia tietoa! Olemme vauhdittaneet tietojen lisäämisen tahtia: esimerkiksi vuonna 2018 lisäsimme 1,1 miljardia uutta tietoa, mutta viime vuonna uusien lisättyjen tietojen määrä oli jo 2,5 miljardia. Erityisesti siirtolaisten tutkijoille MyHeritage onkin todella kätevä työkalu, sillä löydät sen avulla tietoja suomalaisten emigranttien tärkeimmistä kohdemaista kuten USA, Kanada, Australia, Ruotsi jne.

Vuosikatsaus vuodelta 2022

MyHeritagessa on nyt kahdeksan suomalaista historiallisten tietojen kokoelmaa

Jos tutkimuksesi pysyvät Suomen maaperällä mukaan lukien luovutetun alueen Karjala, on meillä sinulle erinomaisia uutisia. Suomea koskevia historiallisia tietoja on jo noin 49,9 miljoonaa!

Löydät suomalaiset historiallisten tietojen kokoelmat täältä.

Vähän ennen vuoden vaihtumista MyHeritageen lisättiin yli 765 000 avioliittotietoa käsittävä kokoelma luovutetun Karjalan alueelta. Oheisena yksi esimerkki tästä tietosisällöstä.

Esimerkki avioliittotiedosta

MyHeritagessa voit aina tallentaa tiedon omaan sukupuuhusi haluamallesi henkilölle

Näin lähdekin tulee näppärästi heti talteen. MyHeritagen antaman tiedon pohjalta voit nopeasti etsiä myös alkuperäisen vihkimerkinnän, joka tässä tapauksessa löytyy Muolaan vihittyjen luettelosta vuodelta 1856. Nämä ovat digitoituna Kansallisarkiston digitaalisessa arkistossa.

digitoitu kuva avioliittotiedosta

Uusin suomalainen kokoelma on tammikuussa lisätyt 339 000 muuttotietoa luovutetusta Karjalasta. Tämä kokoelma sisältää tietoja henkilöistä, jotka ovat muuttaneet Karjalan alueen suomalaisista seurakunnista tai muuttaneet niihin vuosien 1836 ja 1921 välisenä aikana (muuttokirjat ja muuttaneiden luettelot). Tiedot sisältävät yleensä muuttajan nimen, asuinpaikan, lähtö- tai saapumispäivän ja -paikan sekä isän nimen.

Syksyllä 2022 lisätyt kokoelmat

Muita uusia kokoelmia Suomen osalta ovat viime vuoden syksyllä lisätyt kaksi kokoelmaa vuosien 1914–1922 ja 1939-1945 sotien uhreista. Voit hakea tietoja esimerkiksi pelkällä sukunimellä, suku- ja etunimellä tai yhdistelemällä eri hakukriteereitä. Kun olet löytänyt etsimäsi tiedot, voit taas lisätä sen sukupuussasi olevalle henkilölle suoraan. Varmistathan vain aina, että merkintä tulee oikealle esisukulaisellesi! Koska lähdemerkintä seuraa tiedon tallennusta, voit aina palata tarkistamaan mahdollisesti epäselviksi jääneitä asioita!

Tallenna tieto

Kuinka löydän suomalaiset kokoelmat MyHeritagessa?

Löydät haluamasi kokoelman viemällä hiiren sivun ylälaidan ”Tutkimus” -välilehden päälle ja valitsemalla avautuvasta valikosta ”Kokoelmaluettelo”.

Tutkimus-valikko

Sen jälkeen voit täsmentää haun pelkästään Suomeen valitsemalla vasemman reunan valikosta ”Tarkenna sijainnin mukaan” Euroopan sekä sen alta edelleen Suomen – tai toki minkä tahansa muun maan.

Kokoelmaluettelo

Kaikki tiedot löytyvät toki ”Hae kaikista rekisteristä” -toiminnon avulla. Kannattaa etsiä muutaman kuukauden välein samojakin henkilöitä, sillä MyHeritage laajentaa kokoelmia jatkuvasti.

Valitse asetuksista ”Salli Search Connect™”

Search Connect™:n avulla voit ottaa yhteyttä muihin MyHeritage-jäseniin, jotka ovat tehneet hakuja saman nimisistä henkilöistä kuin sinä. Search Connect™ sisältää MyHeritage jäsenten tekemiä miljoonia hakuja ja metatietoja (päivämääriä, paikkoja, sukulaisia), joita he ovat käyttäneet hauissaan. Tämä kokoelma voi olla erittäin hyödyllinen, sillä sen avulla voit löytää muita samoista ihmisistä kiinnostuneita. Kun teet haun henkilöstä, jolle ei löydy tietoja, voi Search Connect™ -tulos, joka näyttää jonkun samasta henkilöstä kiinnostuneen, olla seuraavaksi paras vaihtoehto. Saat automaattisesti ilmoituksen mikäli aikaisemmin hakemasi tieto löytyy uusien tai päivitettyjen kokoelmien myötä. Näin pysyt aina ajan tasalla tilanteesta, etkä epähuomiossa missaa mahdollisia uusia tietoja.

Ota käyttöön ”SuperSearch-hälytykset”

MyHeritage SuperSearch™-hälytykset toimivat taustalla auttaen sinua sukusi historian tutkimuksessa. Se toistaa aikaisempia hakuja, joita olet tehnyt MyHeritagen hakukoneessa etsien uusia tuloksia. MyHeritage lisää jatkuvasti uusia kokoelmia, joten tämä ominaisuus takaa, ettet missaa juuri lisäämiämme tietoja.

Kuva asetuksista

Asetukset kannattaa tarkistaa aika ajoin.

Katso Tietopankin ohjevideolta, kuinka voit tehdä hakuja historiallisista tiedoista MyHeritagessa

Kaikki suomalaiset kokoelmat

suomalaiset kokoelmat

Lue lisää artikkeleita historiallisten tietojen kokoelmista täältä.

Artikkelikuva: Kotoa lähtö. Kuvaaja I. K. Inha 1894. Museoviraston kokoelmat