Yhdysvaltain vuoden 1950 väestölaskenta – Haku kaikista osavaltioista ja alueista MyHeritagen kokoelmissa on ilmaista!

Yhdysvaltain vuoden 1950 väestölaskenta – Haku kaikista osavaltioista ja alueista MyHeritagen kokoelmissa on ilmaista!

Yhdysvaltain vuoden 1950 väestölaskenta ja sen kuvat julkaistiin yleisölle huhtikuun 1. päivänä 2022. Siitä lähtien olemme tehneet väsymättä töitä saadaksemme sen käyttäjillemme indeksoituna ja hakukelpoisena.

Olemme julkaisseet useita osavaltioita kuukausittain ja olemme iloisia voidessamme kertoa tästä uudesta julkaisusta, joka kattaa 30 miljoonaa tietoa Michiganin, Ohion, Pennsylvanian, Texasin ja Virginian osavaltioista.

Vuoden 1950 Yhdysvaltain väestölaskentakokoelma sisältää nyt yli 150 miljoonaa tietoa kaikista Yhdysvaltain osavaltioista ja alueista, ja se on käytettävissäsi ILMAISEKSI! Voit katsella, tehdä hakuja ja tallentaa niitä MyHeritage- sukupuuhusi eikä se maksa sinulle mitään!

Tee nyt ilmaiseksi hakuja Yhdysvaltain vuoden 1950 väestölaskennasta!

Väestölaskenta kertoo väestön elämästä

Väestölaskenta tarjoaa mielenkiintoisia tietoja Yhdysvalloista ja sen alueilla vuonna 1950 asuneen väestön elämästä. Se sisältää henkilöiden nimen, iän, osoitteen, sukulaisuussuhteen, kotitalouden, sukupuolen, syntymäpaikan, siviilisäädyn ja muita tietoja. Jos sinulla oli sukulaisia, jotka asuivat Yhdysvalloissa kyseisenä ajanjaksona, löydät todennäköisesti tärkeitä tietoja heidän elämästään.

Väestölaskentakokoelman hakemisto

Vuoden 1950 väestölaskentakokoelman hakemisto sisältää tiedot kaikista 48 Yhdysvaltain osavaltiosta ja territoriosta (Alaska ja Havaiji lisättiin osavaltioina vasta vuonna 1959): Alabama, Alaska, Amerikan Samoa, Arizona, Arkansas, Kalifornia, Colorado, Connecticut, Delaware, District of Columbia, Florida, Georgia, Guam, Havaiji, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, Pohjois-Carolina, Pohjois-Dakota, Ohio, Oklahoma, Oregon, Panaman kanavan vyöhyke, Pennsylvania, Puerto Rico, Rhode Island, Etelä-Carolina, Etelä-Dakota, Tennessee, Utah, Vermont, Neitsytsaaret, Virginian saaret, Washington, Länsi-Virginia, Wisconsin, Wyoming, Texas. Lisäksi kokoelma sisältää intiaanireservaatit sekä neljä merentakaista saarta: Canton, Johnston, Midway ja Wake.

Jäljellä on vielä muutamia miljoonia tietoja, joita ei ole voitu skannata ja indeksoida automatisoiduimmilla keinoilla. Ne edellyttävät manuaalista käsittelyä, mutta pidämme sinut ajan tasalla, ja kerromme, kun ne on lisätty.

MyHeritagen ainutlaatuiset väestölaskentaresurssit

Alkuvuodesta julkaisimme Census Helper™ -ominaisuuden, joka ilmoittaa, ketkä sukupuusi henkilöt todennäköisesti löytyvät Yhdysvaltain vuoden 1950 väestölaskennasta tai muista väestölaskennoista. Lue lisää siitä, kuinka voit käyttää Census Helper™ -ominaisuutta.

Lisää vinkkejä (englanniksi): Census Content Hubissa ja 1950 U.S. Census page -sivulla.

Esimerkki vuoden 1950 väestölaskennasta

Haku tehtiin pelkästään melko yleisellä suomalaisella sukunimellä Nevalainen. Tuloksia saatiin 154 kappaletta (kuva alla)

Haku väestölaskennasta

Valitsimme tarkasteltavaksi vuonna 1914 syntyneen Eric Nevalaisen. Tässä hänen tuloksensa:

Tulos Eric Nevalaiselle

Ericin perhe; vaimo ja 4 lasta löytyvät täältä

 

Ericin perhe suurennettuna

Ericin perhe suurennettuna

Digitoitu alkuperäisestä kuvasta

Digitoitu alkuperäisestä kuvasta

Talouden tiedot

Talouden tiedot

Yhteenveto

Meillä on ilo jakaa uusin päivitys Yhdysvaltain osavaltioista MyHeritagen vuoden 1950 Yhdysvaltain väestölaskentakokoelmasta. Hakemisto ja siihen liittyvät kuvat ovat merkittävä resurssi sukuhistorioitsijoille, -tutkijoille, yhteiskuntatieteilijöille ja muille tutkijoille vuosikymmeniksi eteenpäin.

Hakujen tekeminen 1950 väestölaskennasta on MyHeritagessa ilmaista.

Jos sinulla on sukupuu MyHeritagessa, ilmoittaa Record Matching -teknologiamme automaattisesti, jos kokoelman tiedot vastaavat sukulaisiasi. Voit sitten tarkastella tietoa ja päättää, haluatko lisätä uudet tiedot puuhusi (ilmaiseksi!).

Viihdy!