Yhdysvaltojen vuoden 1950 väestönlaskenta – ota Census Helper™ apuriksi

Yhdysvaltojen vuoden 1950 väestönlaskenta – ota Census Helper™ apuriksi

Olemme iloisia voidessamme esitellä Census Helper™ -ominaisuuden. Se on ilmainen työkalu, joka skannaa sukupuusi ja laatii luettelon Yhdysvalloissa asuneista sukulaisistasi, jotka hyvin todennäköisesti olivat elossa, kun vuoden 1950 väestönlaskenta tehtiin. Tämä työkalu on heti kaikkien MyHeritage-käyttäjien käytettävissä. Jos et vielä käytä MyHeritagea, nyt on hyvä aika rekisteröityä, tuoda sukupuusi MyHeritageen (GEDCOM-tuonnin kautta) ja hyödyntää tätä työkalua, joka säästää aikaa ja antaa suuntaa tutkimuksellesi.

Kokeile nyt Census Helper™ -ominaisuutta – Se on ilmainen

Yhdysvaltojen vuoden 1950 väestönlaskennan julkaisu lähestyy nopeasti, ja monet sukututkijat odottavat sitä innolla. Yhdysvaltain liittovaltion väestölaskentatiedot julkaistaan joka kymmenes vuosi. Niissä on runsaasti uutta tietoa Yhdysvalloissa asuneista sukulaisistasi ja joistakin ulkomailla palvelleista Yhdysvaltain kansalaisista toisen maailmansodan päättymisen jälkeen. MyHeritage julkaisee vuoden 1950 Yhdysvaltain väestönlaskentatiedot hyvin pian, ja ne ovat täysin ilmaisia. Indeksointiprosessi alkaa heti väestönlaskennan kuvien julkaisemisen jälkeen, 1. huhtikuuta 2022 alkaen.

Sillä välin suosittelemme, että valmistaudut väestönlaskennan julkaisuun luomalla Census Helper™ -ominaisuudella luettelon, johon voit keskittää tutkimuksesi. Tämän luettelon avulla tiedät tarkalleen, mitkä sukulaiset voit löytää vuoden 1950 väestönlaskentatiedoista. Census Helper™ näyttää jokaisen sukulaisen vieressä kätevän painikkeen, jolla voit tutkia kyseistä henkilöä väestönlaskentatiedoissa yhdellä klikkauksella. Niiden henkilöiden nimet, joita olet jo tutkinut näytetään, samoin kuin ne nimet, joiden osalta väestönlaskennasta löytyi automaattisia Record Matches -osumia. Tämä tekee Census Helper™ -ominaisuudesta kattavan tutkimustyökalun, jonka avulla voit löytää väestölaskennasta kaikki sinun sukututkimuksellesi arvokkaat tiedot.

Kuinka se toimii?

Kun käytät Census Helper™ -ominaisuutta ensimmäistä kertaa, se skannaa MyHeritagessa olevan sukupuusi ja etsii kaikki henkilöt, jotka todennäköisesti löytyvät Yhdysvaltain vuoden 1950 väestönlaskennasta. Sen jälkeen se tallentaa tulokset, jotta voit käyttää niitä hyvin nopeasti milloin tahansa myöhemmin. Tulosluettelo voidaan ladata helposti ja käyttää sitä MyHeritagen ulkopuolella.

Census Helper™:n tarkoituksena on löytää ne sukupuusi henkilöt, jotka olivat elossa huhtikuussa 1950 ja asuivat Yhdysvalloissa. Koska Yhdysvaltojen vuoden 1950 väestönlaskenta oli maanlaajuinen, lähes kaikki tuolloin Yhdysvalloissa asuneet henkilöt merkittiin ylös. Siitä syystä voit löytää arvokasta tietoa sukulaisistasi ko. väestönlaskennasta.

Jotta löytäisit haluamiasi sukulaisia, jättää Census Helper™ pois ne, jotka eivät näy väestölaskennassa: he ovat joko syntyneet huhtikuun 1950 jälkeen tai kuolleet ennen kyseistä kuukautta. Jos sukupuusta puuttuu jonkin henkilön kohdalla päivämääriä, päättelee Census Helper puuttuvat päivämäärät muiden sukulaisten avulla.

Klikkaa ”Näytä alhaisen luotettavuuden tulokset”, jos haluat tarkastella myös henkilöitä, jotka todennäköisesti olivat elossa vuonna 1950, mutta joiden osalta emme löytäneet todisteita siitä, että he olisivat olleet Yhdysvalloissa. Vaikka näiden henkilöiden löytyminen väestönlaskennasta on epätodennäköistä, on se kuitenkin mahdollista.

Voit myöhemmin palata takaisin ja piilottaa alhaisen luotettavuuden tulokset luettelosta.

Jos käytettävissä on tietoja, joiden mukaan tietyt henkilöt eivät olleet elossa vuonna 1950 tai eivät asuneet Yhdysvalloissa tuolloin, he eivät näy kummassakaan luettelossa.

Census Helper™-ominaisuuden käyttäminen

Jos sinulla on jo sukupuu MyHeritagessa, avaa Census Helper™ -sovellus perhesivustollasi navigointipalkin ”Tutkimus”-välilehdellä.

Jos sinulla ei vielä ole sukupuuta MyHeritagessa, voit ladata puusi MyHeritageen GEDCOM-tiedostona tältä Census Helper -sivulta. Ominaisuus on täysin ilmainen kaikille. Kun puusi on ladattu, pääset Census Helper™ -sivulle, jossa työkalu alkaa välittömästi skannata puusi.

Ensimmäisellä kerralla skannaus voi kestää jonkin aikaa riippuen sukupuusi koosta. Saat sähköpostiviestin, kun tulokset ovat valmiit. Tulokset tallennetaan ja kun käyt tällä sivulla uudelleen, raportti ladataan välittömästi.

Kun raportti on valmis, sisältää se seuraavat kentät kustakin henkilöstä: profiilikuva sukupuusta, nimi, sukulaisuussuhde sinuun, syntymä- ja kuolinpäivä, ikä väestölaskennan aikaan (tarkka tai arvioitu) ja Census Helper™:n sukupuustasi löytämät tiedot, jotka tukevat henkilön mahdollisuuksia löytyä väestölaskennasta. Näihin tietoihin kuuluu mm. paikkakunta Yhdysvalloissa, mikä helpottaa heidän löytämistään vuoden 1950 väestönlaskennasta.

Census Helper™ -työkaluja

Kun tulosluettelo on valmis, voit hakea tietoja jokaisesta väestölaskennassa todennäköisesti esiintyvästä henkilöstä klikkaamalla ”Tutki”-painiketta. Saat auki uuden välilehden, jossa on tiedot ko. henkilöstä aiemmissa Yhdysvaltojen väestönlaskennoissa. Heti kun vuoden 1950 väestönlaskentakokoelma on saatavana MyHeritagessa, näkyvät myös sen tulokset.

Kun olet löytänyt relevantin tiedon, näet sen klikkaamalla ”Tarkastele”, ja voit tallentaa tiedon puuhusi.

Tutki-painikkeen oikealla puolella oleva kolmen pisteen kuvake avaa pienen valikon, jonka avulla voit katsoa henkilön profiilia tai henkilöä sukupuussa

Klikkaa sukulaisuussuhdetta (alleviivattu katkoviivalla) ja näet kaavion teidän kahden sukulaisuussuhteesta. Ominaisuus on hyödyllinen, jos sukupuusi on laaja ja tarvitset aika ajoin muistutuksen siitä, miten olet sukua eri henkilöille.

Muita käytettävissä olevia valintoja

Oikeassa yläkulmassa on lisätoimintokuvakkeita.

Voit ladata tulokset tietokoneellesi laskentataulukkona myöhempää käyttöä varten.

Päivitä-painikkeella voit muodostaa uuden luettelon puustasi. Hyödyllinen ominaisuus, jos olet lisännyt puuhusi paljon uusia henkilöitä ja tietoja edellisen Census Helper™ -ajon jälkeen.

Jos sinulla on useita sukupuita MyHeritage-sivustollasi, voit käyttää Census Helper™ -ohjelmaa mihin tahansa niistä. Avaa näytön oikeassa reunassa oleva pudotusvalikko ja valitse haluamasi sukupuu.

Ole systemaattinen

Luettelossa näkyvät jo tutkimiesi henkilöiden nimet harmaana..

Lisäkuvakkeet ilmaisevat, löytyikö vuoden 1950 väestönlaskennassa olevalle henkilölle Record Match -osuma, oletko vahvistanut sen ja oletko tallentanut kyseisen henkilön tiedot vuoden 1950 väestönlaskennasta. Näiden merkintöjen avulla voit käydä luetteloa systemaattisesti läpi nimi kerrallaan ja varmistaa, että saat poimittua väestölaskentatiedot puuhusi jokaisesta henkilöstä, joka todennäköisesti esiintyy väestölaskennassa. Jokainen henkilö, jonka osalta olet vahvistanut Record Matchin tai tallentanut tietueen vuoden 1950 väestönlaskentakokoelmasta puuhusi, on tässä suhteessa täysin käsitelty.

Census Helper™ -ominaisuuden käyttäminen muihin väestönlaskentakokoelmiin

Työkalun nimi on Census Helper™, ei 1950 Census Helper™, koska se on yleisluonteinen ja suunniteltu toimimaan hyvin kaikissa maanlaajuisissa väestönlaskennoissa. Sen ensimmäinen versio tukee kaikkia Yhdysvaltojen väestölaskentoja vuodesta 1790 vuoteen 1950. Jos haluat valita jonkin muun väestönlaskennan kuin vuoden 1950, käytä väestönlaskentavalitsinta.

Jos esimerkiksi valitset vuoden 1930 väestönlaskennan, Census Helper™ laatii uuden raportin, jossa näytetään kaikki sukusi jäsenet, jotka todennäköisesti esiintyivät kyseisessä väestönlaskennassa. Voit sitten käydä heidät järjestelmällisesti läpi ja tallentaa kyseisen väestönlaskennan tiedot puuhusi tai ladata luettelon myöhempää käsittelyä varten.

Tulevissa päivityksissä Census Helper™ tukee pian muiden MyHeritagesta löytyvien maiden, kuten Kanadan, Englannin ja Walesin, Skotlannin, Irlannin, Ranskan, Tanskan, Norjan ja muiden maiden valtakunnallisia väestönlaskentoja.

Jos olet esimerkiksi MyHeritage-käyttäjä, jolla on tanskalaiset juuret, voit käyttää tätä apuvälinettä löytämään kaikki tiedot sukulaisistasi, jotka todennäköisesti esiintyivät Tanskan vuoden 1940 väestönlaskennassa (MyHeritagesta löytyvä ainutlaatuinen kokoelma, jota ei löydy muilta kaupallisilta verkkosivustoilta).

Hinta

Uusi Census Helper™ on täysin ilmainen. Kun saat tulosluettelon, voit tehdä hakuja listatuista väestönlaskentakokoelmista ja kun Yhdysvaltain vuoden 1950 väestönlaskentakokoelma on saatavana MyHeritagessa, myös se on täysin ilmainen.

MyHeritagen muista Yhdysvaltain väestönlaskentakokoelmista hakujen tekeminen on ilmaista, mutta tietojen tarkastelemiseen ja niiden tallentamiseen sukupuuhusi tarvitset Data- tai Complete-sopimuksen.

Yhteenveto

Yhdysvaltojen vuoden 1950 väestönlaskennan tuleva julkistaminen antaa aihetta juhlaan. Tämä kerran vuosikymmenessä järjestettävä tapahtuma tarjoaa runsaasti tietoa lähes kaikista sukulaisistasi, jotka asuivat Yhdysvalloissa huhtikuussa 1950.

Kehitimme uuden Census Helper™ -työkalun auttamaan sukututkijoita omaksumaan perusteellisen lähestymistavan, jonka avulla he voivat haravoida vuoden 1950 väestönlaskentakokoelmaa (tai mitä tahansa muuta MyHeritagessa olevaa maanlaajuista väestölaskentakokoelmaa) etsiessään tietoja sukupuuhunsa kuuluvista henkilöistä, jotka todennäköisesti löytyvät väestölaskennasta, tuhlaamatta aikaa sellaisiin henkilöihin, jotka eivät todennäköisesti ole mukana.

Census Helper™ on niin hyödyllinen, että jopa käyttäjät, jotka eivät tavallisesti käytä MyHeritagea, voivat hyödyntää sitä raportin luomiseen ja lataamiseen. Mutta toivomme tosissamme, että prosessin aikana he ihastuvat myös muihin MyHeritagen ominaisuuksiin ja toimintoihin!

Sekä Census Helper™ että MyHeritagen tuleva Yhdysvaltojen vuoden 1950 väestönlaskenta -kokoelma tarjotaan ilmaiseksi!

Toivomme, että pidät Census Helper™ -ominaisuudesta ja odotamme malttamattomina palautetta.

Viihdy!