Esittelyssä Photo Discoveries™

Esittelyssä Photo Discoveries™

Ponnistelemme jatkuvasti MyHeritagessa tehdäksemme mätsäysteknologioistamme parempia ja sukututkimuksesta helpompaa käyttäjillemme. Yksi päätavoitteistamme on helpottaa yhteistyöhön perustuvaa tutkimusta, jotta käyttäjämme voivat nauttia sen hedelmistä jakamalla ja oppimalla toisiltaan. Näin säästetään kallista aikaa, kun toisten jo tekemää tutkimusta ei tarvitse tehdä uudestaan.

Innostuneina julkistamme tänään Photo Discoveries™:n, jännittävän, uuden, uniikin ominaisuuden, joka osaltaan toteuttaa tätä tavoitetta. Photo Discoveries helpottaa muiden käyttäjien työn pohjalta kuvien lisäämistä, muutamalla klikkauksella, niille sukupuusi henkilöille, joilla sitä ei vielä ole. Monet meistä pitävät arvossa sitä tunnepitoista hetkeä, kun aivan ensimmäisen kerran näemme kuvan esivanhemmastamme. Photo Discoveries voi auttaa sinua kokemaan näitä hetkiä! Jopa kokeneet sukututkijat ovat tätä mieltä.

Valokuvien merkitys

Valokuvat saavat sukupuun elämään! Tämä näkyy parhaiten alla olevien esimerkkikuvien avulla.

Sukupuu ilman kuvia

Sama sukupuu Photo Discoveries- löytöjen lisäämisen jälkeen

Sukupuu on nyt paljon mielenkiintoisempi ja näyttääkin paremmalta! Sitä ei ole parannettu ainoastaan henkilökuvilla vaan myös täysikokoisilla, alkuperäisillä kuvilla, joista nämä henkilökuvat on kropattu.

Kaikessa on kyse yhteistyöstä

Photo Discoveries on sukututkimusyhteistyötä parhaimmillaan. Monilla käyttäjillä on vaikeuksia löytää historiallisia valokuvia esivanhemmistaan. Mutta esivanhemmat ovat niitä, jotka he jakavat serkkujensa, pikkuserkkujensa ja muiden vielä kaukaisempien sukulaistensa kanssa. Siksi on mahdollista ja aika yleistä, että valokuvat, jotka olet aina halunnut löytää, ovat jonkun sukulaisesi hallussa ja hän on halukas jakamaan ne kanssasi. Olemme kehittäneet Photo Discoveries-löydöt helpottamaan uutta tapaa jakaa historiallisia valokuvia ihmisistä, joista kumpikin välitätte.

Kuinka se toimii?

Käyttäjämme ovat useiden vuosien ajan saaneet iloita Smart Matches™-osumista. Ne ovat osumia sukupuiden välillä. Yksittäisten Smart Matches-osumien ja niiden antaman lisäinformaation tutkiminen voi kuitenkin olla aikaa vievää ja sen vuoksi kehitimme Instant Discoveries™:n – yhteen Smart Match-osumaan perustuvan tavan lisätä kokonaisia sukuhaaroja puuhusi. Ymmärrettyämme valokuvien tärkeyden perhehistoriassa halusimme kehittää Smart Matcheihin parannuksen, joka keskittyy valokuviin.

Photo Discoveriesin avulla veimme innovatiivisen teknologiamme Instant Discoveries-toiminnon taakse ja käytimme sitä erityisesti valokuvien lisäämiseen ihmisten tai faktojen lisäämisen sijasta. Tarkastelemme kaikkia Smart Matches-osumiasi (joskus tuhansia) ja eristämme ne, muihin puihin tulleet osumat, joihin löytyy valokuva, mutta joilla ei ole valokuvaa sinun puussasi ts. heillä on sinun sukupuussasi vain siluetti. Sen jälkeen yhdistämme nämä löydöt pieniksi, korkeintaan 10 kuvan paketeiksi. Kutsumme jokaista pakettia Photo Discovery-löydöksi. Se koostuu eri perhesivustoilta tulleista, yhteen Smart Match-osumaan perustuvista henkilökuvista ja voit lisätä koko löydön sukupuuhusi yhdellä klikkauksella.

Photo Discoveries-löytöjä on ilo käyttää. Voit yhdellä klikkauksella lisätä sukupuussasi 10 henkilökuvaa kymmenelle eri henkilölle, joilla sitä ei ole aikaisemmin ollut. Seuraavana päivänä voit lisätä uuden Photo Discoveries-löydön jne. Et saa pelkästään henkilökuvaa: kun valokuvat kopioidaan sukupuusi henkilön profiiliin, kopioidaan myös alkuperäinen kuva maksimiresoluutiolla metadatoineen, esim. tägit (jo puussasi oleville henkilöille), päivämäärät ja paikannimet. Kun valokuva kopioidaan, luodaan samalla lähdeviite, joka on se käyttäjä, jonka sivustolta kuva on.

Valokuvat ovat ainoastaan sellaisilta sivustoilta, joiden yksityisyysasetuksissa on lupa kopioida Smart Matcheistä myös kuvia. Ennen Photo Discoveries-löytöjä sinun oli mahdollista selata Smart Matches-osumia ja etsiä valokuvia, joihin oli kopiointilupa mutta se saattoi viedä aikaa viikkoja tai kuukausia. Joillakin käyttäjillämme on satoja tuhansia Smart Matches-osumia, joten niitä kaikkia on mahdotonta käydä läpi. Photo Discoveries automatisoi tämän toiminnon puolestasi.

Tärkeä näkökohta Photo Discoveries-löytöjen suhteen on niiden tarkkuus. Koska Photo Discoveries-löydöt perustuvat alla olevaan Smart Matching™-teknologiaan, suodatamme automaattisesti pois suuren joukon vääriä osumia. Voit olla aivan rauhassa sen suhteen, että saat sukupuusi henkilöille oikeita kuvia. Mutta sinulla on varmuuden vuoksi mahdollisuus myös hylätä kuvia, joita et halua löydöstäsi. Sinulla on täysi kontrolli siihen, mitä haluat lisätä puuhusi.

Pääsy uuteen Photo Discoveries-toimintoon

Siirry Instant Discoveries™-sivulle perhesivustosi navigointipalkin ”Löydöt”-välilehden pudotusvalikosta.

Instant Discoveries-sivulla on kolme välilehteä: Kaikki Discoveries-löydöt, Person Discoveries (löydöt, joiden avulla voit lisätä henkilöitä puuhusi) ja Photo Discoveries (löydöt, joiden avulla voit lisätä kuvia sukupuusi henkilöille). Jos haluat tarkastella ainoastaan Photo Discoveries-löytöjä, klikkaa Photo Discoveries-välilehteä. Katso alla.

Klikkaa mitä tahansa oransseista ”Tarkastele löytöä”-painikkeista ja katsele tässä Photo Discovery-”paketissa” olevia kuvia (alla).

Jokaisessa Photo Discoveryn kuvassa on sen perhesivuston nimi, jolta kuva tulee ja verkkovastaavan nimi. Näet myös lisätietoja kuvasta: otsikon, päivämäärän, paikan, kuvauksen ja tietoa kuvassa esiintyvistä henkilöistä.

Hiiren siirtäminen verkkovastaavan nimen päälle avaa ikukunan, jossa voit ottaa yhteyttä ja kommunikoida suoraan hänen kanssaan. Tätä voit käyttää kiittääksesi häntä kuvasta ja kysyäksesi, olisiko hänellä muuta materiaalia jaettavaksi kanssasi.

Voit klikata ”Näytä alkuperäinen kuva” katsoaksesi suurempana ja nähdäksesi keitä muita on merkitty kuvaan.

Alkuperäisen kuvan tarkasteleminen Photo Discoveryssä

Alkuperäisen kuvan tarkasteleminen Photo Discoveryssä

 

Photo Discoveryn lisääminen

Oletuksena on, että kaikki Photo Discovery-löydön kuvat kopioidaan, kun lisäät löydön. Jos haluat poistaa tietyt kuvat, joita et halua, klikkaa kuvan vieressä olevaa painiketta. Käytä lopuksi ”Lisää”-painiketta sivun oikeassa yläkulmassa ja kaikki muut kuvat lisätään yhdellä klikkauksella.

Jos haluat hylätä koko Photo Discovery-löydön, klikkaa ”Hylkää tämä löytö” kuvalistan alapuolella. Hylättyjä löytöjä ei tarjota toista kertaa.

Sen jälkeen, kun olet lisännyt Photo Discoveryn: Jos puussasi on korkeintaan 50 henkilöä, sinut ohjataan sukupuuhusi jos henkilöitä on enemmän, sinut ohjataan ”Kuvat”-osioon, jossa voit tarkastella lisäämiäsi kuvia.

Sähköposti-ilmoitukset

Kun sinulle tehdään Photo Discovery-löytö, ilmoitamme siitä sähköpostilla. Saat tämän ilmoituksen korkeintaan kerran viikossa.

Mitä palvelu maksaa?

Kaikki käyttäjät, joilla on sukupuu MyHeritagessa saavat Photo Discoveries-löytöjä. Löydöt näytetään pikkukuvana ilmaiseksi. Lisätäksesi löydöt sukupuuhusi tai katsellaksesi niitä alkuperäisessä koossa tarvitset PremiumPlus tai Complete-sopimuksen.

Jos sinulla on PremiumPlus tai Complete, voit lisätä yhden löydön per päivä. Lisättyäsi löydön teemme tarkistuksen ja voit seuraavana päivänä palata lisäämään uusia löytöjä.

Henkilö ja Photo Discoveries-löytöjen yhdistäminen

Photo Discoveries-löytöjen lanseeramisen jälkeen meillä on kahdenlaisia Discoveries-löytöjä: Person Discoveries (henkilölöydöt) ja Photo Discoveries (valokuvalöydöt). Henkilölöytöjen avulla voit lisätä kokonaisen haaran puuhusi ja sen jälkeen tuoda näiden ja muiden henkilöiden valokuvat muista sukupuista. Voit toistaa tätä niin kauan kuin löytöjä riittää.

Lopuksi

Photo Discoveries on ainutlaatuinen ominaisuus. Tietojemme mukaan mikään sukututkimuspalvelu ei tarjoa vastaavaa.

Photo Discoveries-löydöt ovat nyt odottamassa miljoonia käyttäjiämme. Ellet sinä saanut Photo Discoveries-löytöjä, ehdotamme, että yrität kasvattaa puutasi lisäämällä ihmisiä ja faktoja (esim. synnyin- ja kuolinajat). Sillä tavalla kasvatat osumien määrää ja mahdollisuutta saada Photo Discoveries-löytöjä.

Toivomme, että nautit Photo Discoveries-löydöistä. Tämän ominaisuuden ansiosta voit nähdä ensimmäistä kertaa, miltä joku esivanhempi tai sukulainen on näyttänyt. Toivomme myös, että voit tuntea tyytyväisyyttä siitä, että autat niitä sukulaisiasi, jotka silloin tällöin saavat kuvan sinulta. Yhteistyö on sukututkimuksen tulevaisuutta.

Viihdy!

MyHeritage Team