Merkittävä päivitys MyHeritagen Census Helper™ -työkaluun

Merkittävä päivitys MyHeritagen Census Helper™ -työkaluun

Huhtikuussa 2022, juuri ennen kuin Yhdysvaltojen vuoden 1950 väestölaskenta julkaistiin, julkaisimme Census Helper™ -työkalun, joka skannaa sukupuusi ja laatii luettelon sukulaisistasi, jotka hyvin todennäköisesti löytyvät väestölaskennasta. Ensimmäisessä versiossa Census Helper™ laati luettelon suvun jäsenistä, jotka löytyvät äskettäin julkaistusta vuoden 1950 Yhdysvaltain väestölaskennasta sekä kaikista saatavilla olevista Yhdysvaltain väestölaskentakokoelmista. Nyt olemme laajentaneet Census Helper™ -ohjelmaa niin, että se sisältää myös muiden maiden väestölaskentatiedot, joten myös ne, joiden juuret ovat muualla kuin Yhdysvalloissa, voivat hyödyntää sitä – ja olemme lisänneet joitakin käteviä käyttöliittymäparannuksia, joista kerromme lisää jäljempänä.

Kokeile Census Helper™ -työkalua nyt ilmaiseksi

Census Helper™ on tehokas ilmainen työkalu, joka auttaa väestölaskentatutkimuksessa ja jonka avulla voit keskittyä tutkimukseesi. Sen avulla luodun luettelon ansiosta tiedät tarkalleen, keitä sunun jäseniä sinun on etsittävä väestölaskentatiedoista.

Sukututkijat olivat innoissaan saadessaan vauhtia tutkimukseensa ennen Yhdysvaltojen vuoden 1950 väestölaskennan julkaisemista. Esimerkiksi Maureen Taylor, ”Photo Detective”, kommentoi, kuinka nopeasti se auttoi häntä. ”Tämä on erittäin kätevää!” hän kirjoitti. ”En ollut itse ehtinyt tehdä luetteloa. Census Helper™ teki sen sekunneissa.”

Nykyisen päivityksen myötä Census Helper™ tukee nyt Yhdysvaltojen, Kanadan, Englannin ja Walesin, Skotlannin, Irlannin, Ranskan, Tanskan ja Norjan valtakunnallisia väestölaskentoja.

Jos olet esimerkiksi MyHeritage-käyttäjä, jolla on tanskalaiset juuret, voit käyttää Census Helper™ -työkalua etsimään kaikki tiedot sukulaisistasi, jotka todennäköisesti esiintyivät Tanskan vuoden 1940 väestönlaskennassa, joka on MyHeritagen, yksinoikeudella tarjoama kokoelma, jota ei löydy muilta kaupallisilta verkkosivustoilta. Voit myös nähdä, mitkä sukusi henkilöt saattavat esiintyä muissa valtakunnallisissa väestönlaskentakokoelmissa, etsiä heidän tietojaan ja tallentaa ne puuhusi.

Olemme myös lisänneet joitakin lajittelu- ja suodatusominaisuuksia, joiden avulla voit hyödyntää tätä työkalua entistäkin helpommin.

Jos et ole vielä käyttänyt Census Helper™ -työkalua, niin pääset siihen perhesivustosi ”Tutkimus”-välilehdeltä. Ellei sinulla vielä ole sukupuuta MyHeritagessa, nyt on täydellinen aika rekisteröityä ja tuoda puusi MyHeritageen GEDCOM-tuonnin avulla. Ota kaikki hyöty irti Census Helper™ -työkalusta, mikä säästää aikaa ja antaa uutta suuntaa tutkimuksellesi.

Tutustutaanpa päivitykseen:

Kansainväliset väestölaskentatiedot

Olemme nyt lisänneet Census Helper™ -työkaluun useimmat MyHeritagessa tällä hetkellä saatavilla olevat väestölaskentatiedot: Yhdysvaltojen, Englannin ja Walesin, Kanadan, Irlannin, Skotlannin, Tanskan, Norjan ja Ranskan. Pienimuotoisemmat väestölaskentatietokokoelmat, esimerkiksi sellaiset, jotka rajoittuvat tiettyyn alueeseen, eivät ole Census Helper™:ssä.

Oletusarvoisesti Census Helper™ näyttää sijaintimaasi viimeisimmän, saatavilla olevan väestönlaskentakokoelman.

Jos haluat valita jonkun toisen väestönlaskennan, käytä väestönlaskennan valitsinta.

väestölaskennan valitsin

Väestölaskennan valitsin

Selaa luetteloa nähdäksesi kaikki käytettävissä olevat väestölaskentakokoelmat tai kirjoita etsimäsi kokoelman nimi hakukenttään.

Census Helper™:n käyttämä logiikka ja lisävihjeet

Kun Census Helper™ -työkalu luo tulosluetteloa Euroopan maita varten, käytämme hieman erilaista logiikkaa kuin Yhdysvaltain väestönlaskennoissa.

Laskettaessa henkilöitä, jotka todennäköisesti löytyvät Yhdysvaltojen väestönlaskennasta, mielestämme riittää, että tiedämme henkilön asuneen Yhdysvalloissa jossakin vaiheessa, joko ennen tai jälkeen kyseisen väestönlaskennan. Tämä johtuu siitä, että ihmisten eivät todennäköisesti lähteneet Yhdysvalloista siellä asuttuaan – vaikka on tietysti mahdollista, että he muuttivat pois. Käytämme samaa logiikkaa määritettäessä, löytyykö henkilö Kanadan, Englannin tai Walesin väestölaskennoista.

Muissa Euroopan maissa, erityisesti poliittisten mullistusten ja sotien aikana, väestö oli paljon epävakaampaa. Se tarkoittaa todennäköisyyden pienenemistä sille, että henkilö, joka oli kyseisessä maassa ennen väestönlaskentaa, olisi siellä edelleen väestönlaskennan aikaan. Jos meillä on esimerkiksi todisteita siitä, että henkilö asui Tanskassa vuonna 1920, emme voi välttämättä olettaa, että hän olisi mukana Tanskan vuoden 1940 väestönlaskennassa, sillä monet ihmiset muuttivat Tanskasta pois noina vuosina. Jos meillä on todisteita siitä, että henkilö oli Tanskassa väestönlaskennan jälkeen, on paljon todennäköisempää, että hän oli Tanskassa myös väestölaskennan aikaan, joten hänet otetaan mukaan kyseisen väestönlaskennan Census Helper™ -luetteloon.

Kun Census Helper™ -työkalun alkuperäisessä versiossa etsittiin todisteita siitä, että joku henkilö oli väestölaskennan aikaan Yhdysvalloissa, analysoitiin sukupuuhun elämäntapahtumien yhteydessä syötettyjä paikkakuntatietoja. Census Helper tutki myös henkilön tietoja muissa MyHeritagen Yhdysvaltain väestölaskentakokoelmissa ja kuolinhakemistoissa (Social Security Death Index). Olemme nyt lisänneet tiedon osavaltiosta, jotta sinun on helpompi etsiä henkilöä Yhdysvaltain väestölaskennasta.

Tämän päivityksen myötä olemme lisänneet mahdollisuuden määrittää väestölaskennan paikkakunta Yhdysvalloissa. Se perustuu lisävihjeisiin, jotka saadaan Record Matches -osumista, Yhdysvaltojen julkisten asiakirjojen hakemistosta (U.S. Public Records Index) ja MyHeritagen Yhdysvaltojen kaupunkihakemistoista (U.S. City Directories). Tämä uusi ominaisuus saattaa laajentaa luetteloa lisäämällä siihen henkilöitä, jotka eivät aiemmin olleet mukana.

Tässä esimerkissä näet, että Betty lisättiin niiden henkilöiden luetteloon, jotka todennäköisesti löytyvät tietystä Yhdysvaltain väestölaskennasta, sen perusteella, että hän löytyi Yhdysvaltain kaupunginhakemistoista:

Lisävihjeiden avulla Bettylle löytyi paikkakunta

Lisävihjeiden avulla Bettylle löytyi paikkakunta

Käyttöliittymämuutoksia

Muutamia uusia ominaisuuksia on lisätty, jotta voit helposti käydä läpi luetteloa henkilöistä, jotka todennäköisesti löytyvät tietyistä väestölaskentakokoelmista.

Suodattimien avulla voit suodattaa tuloksia avio- tai tyttönimen sukunimen ensimmäisen kirjaimen perusteella.

Suodatus sukunimen perusteella

Suodatus sukunimen perusteella

Lajitteluvaihtoehtoja ovat

  • Sukupuuhun lisäämisen päivämäärä (aiempi oletuslajitteluvaihtoehto)
  • sukulaisuussuhteesuhteesi henkilöön
  • hänen ikänsä väestönlaskentavuotena
  • hänen sukunimensä (naisilla tyttönimi)
Lajitteluvaihtoehtoja

Lajitteluvaihtoehtoja

Käytä oikealla olevaa hakupalkkia, kun etsit tuloksista tiettyä henkilöä. Anna henkilön ensimmäisen, toisen tai sukunimen alku ja paina enter-näppäintä.

Hakulaatikko

Hakulaatikko

Nyt sinulla on myös mahdollisuus poistaa haluamasi henkilö luettelosta. Ominaisuus on hyödyllinen järjestelmällisen työn kulun ylläpitämisessä. Jos käyt systemaattisesti läpi luettelon henkilöitä, jotka saattavat olla tietyssä väestölaskennassa, voit poistaa ne henkilöt, jotka eivät kuulu joukkoon, ja keskittyä siistittyyn, ajantasaiseen luetteloon.

Voit poistaa henkilön luettelosta klikkaamalla henkilön kortin oikeassa reunassa olevaa kolmea pistettä.

Poista henkilö

Poista henkilö

Yhteenveto

Census Helper™ on hyödyllinen työkalu, joka auttaa sukututkijoita säästämään aikaa, kun he etsivät esivanhempiaan väestölaskennoista – nyt myös muualta maailmasta, ei ainoastaan Yhdysvalloista. Olemme parantaneet sen antamia raportteja ja helpottaneet käyttöä. Se on edelleen täysin maksuton ominaisuus sekä MyHeritage-käyttäjille että muillekin, ja toivomme sinun kokeilevan sitä. Ehkäpä haluat nähdä, mitä uutta tietoa löydät suvustasi eri maiden väestölaskentatiedoissa!