Uutta: Äänitykset – uusi ominaisuus sukulaisien haastattelemiseen

Uutta: Äänitykset – uusi ominaisuus sukulaisien haastattelemiseen

Olemme juuri julkaisseet MyHeritage’n mobiillisovelluksen uuden ominaisuuden ”Äänitykset”. Voit nyt haastatella sukulaisiasi suoraan heidän sukupuussa olevan profiilinsa avulla ja voit tallentaa perheesi kertomukset tulevia sukupolvia varten omassa MyHeritage perhesivustossa.
MyHeritage mobiilisovellus on ilmainen. Se on saatavilla iPhone’een, iPad’iin ja Android*iin ja mahdollistaa pääsyn sukupuuhusi ja sen parantamisen lennossa. ”Äänitykset” – ominaisuus on nyt saatavilla mobiilisovelluksen sekä iOS että Android versioihin.

Lataa MyHeritage sovellus

Suulliset haastattelut ovat elintärkeita perheen historian tutkimuksessa. Sukulaisemme ovat kuin aarreaitta tarkkojen perhetietojen löytämisessä.  Valitettavasti perheemme jäsenet eivät ole kanssamme ikuisesti  ja kun he ovat menneet niin heidän muistikuvansa ja tarinansa voivat olla menetetty.  Tässä ”Äänitykset” tulevat mukaan kuvaan.  Tällä ominaisuudella on helpompi kuin koskaan äänittää perheen ainutlaatuisia kertomuksia ja tallentaa ne tulevia sukupolvia varten.  ”Äänitykset” ovat erittäin helppoja tehdä ja muokata,  ja ovat miellyttäviä sekä haastattelijalle että haastateltavalle. ”Äänitykset” –ominaisuuden käyttö  on yksinkertaista. Sukupuun profiilissa on nyt ”Äänitys”-kuvake, joka näyttää korvakuulokkeilta ja sitä klikkaamalla voit luoda uuden äänityksen ja / tai avata äänityksen, jonka olet jo tallentanut kyseisen profiilin henkilöltä.

Tallennettujen äänitysten lukumäärä näkyy kuvakkeessa. Esimerkiksi, alla olevalta henkilöltä tehtyjen äänityksien määrä on neljä.

Profile view

Klikkaamalla profiilisivun Korvakuuloke-nappia pääset  “Äänitykset” – sivulle.  Tällä sivulla näkyy tehdyt äänitykset ja myös mikrofoni – nappi,  jota klikkaamalla voit tehdä uuden äänityksen.

Klikkaa äänitystä, jonka halua nimetä uudelleen tai haluat poistaa. :

Uuden äänityksen teko on helppoa – paina vain mikrofoni – nappia.

Äänityksen aikana äänenvoimakkuuskäyrä antaa sinulle suoran visuaalisen palautteen, että äänitys etenee onnistuneesti.
Sound wave
Kun painat “Stop” – nappia, niin äänitystiedosto tallentuu automaattisesti ja siirretään sinun verkkosivustollesi ja liitetään valitun henkilön profiiliin.  Kirjoita vielä äänityksen nimi niin se tulee dokumentoiduksi asianmukaisesti:

Jos älypuhelimesi menettää verkkoyhteyden tiedoston siirron aikana, niin tiedoston siirto jatkuu kun seuraavan kerran

käytät tätä sovellusta, ja siirto jatkuu juuri siltä kohdata kuin missä verkon menetys tapahtui.  Voit myös tiedoston siirron aikana aloittaa toisen haastattelu istunnon. Kun näet äänityksesi listalla, se tarkoittaa sitä, että MyHeritage’n palvelin on saanut kopioinnin valmiiksi. Se on hyvä uutinen koska nyt äänityksesi on tallennettu pysyvästi. Äänitykset tallennetaan MPEG4 äänitiedostona (M4A), joka on mp3 äänitiedoston seuraaja.  Huomaa: MyHeritage Backup service , joka kattaa kaikki sukupuusi  verkkosivustollasi ja se myös tekee varmuuskopiot kaikista äänityksistäsi.

Äänitykset voidaan avata ja soittaa million vain perhesivustoltasi tai soittaa mobiilisovelluksen äänityssivulta.

Online verkkosivustosi ja Family Tree Builder synchronointi varmistaa, että äänitykset tallentuvat myös  Family Tree Builder sukupuuhun.

Vinkkejä

Entäpä video?  Vaikkakin voit myös videoida sukulaisesi  haastattalun, äänitys on kuitenkin useimmiten parempi vaihtoehto.  Äänitys vaatii vähemmän valmisteluja, käyttää vähemmän muistitilaa ja on vähemmän stressaavaa kaikille osapuoilille. Voit siis laittaa älypuhelimesi pöydälle haastateltavan henkilön ja itsesi väliin, käynnistä äänitys ja jatka rentoa keskustelua.  Monet ihmiset vastustavat videointia mutta melkein kaikilla ei ole mitään sitä vastaan että haastatellaan äänityksellä.

Suosittelemme, että yksi äänitysistunto ei kestä enepää kuin 20 – 30 minuuttia.  Voit aina tehdä useampia äänitysistuntoja, yksi toisensa jälkeen ja antaa haastateltavalle tauko istuntojen välissä.  Jos istunto kestää pidempää niin on vaara, että tallennustila loppuu tai että haastateltava väsyy.

Suosittelemme, että etukäteen varaudut eisttämään muutamia kysymyksiä. Esimerkiksi, pyydä haastateltavaa omin sanoin kuvaamaan lapsuuttaan ja kertomaan omat kiinnostavimmat elämäntilanteet.  Voit virkistää haastateltavan muistia näyttämällä vanhoja suvun valokuvia sukupuustasi ja pyytää häntä kertomaa jotain tietyistä esivanhemmista.  Valmistaudu esittämään uusia kysymyksiä istunnon edetessä.  Voi olla, että kuulet hämmästyttäviä tarinoita, joita et ole kuullut koskaan aikaisemmin !

Lisää vinkkejä, katso: 10 tips for interviewing family members.

Voit käyttää ”Äänitykset”-toimintoa ei ainostaan silloin kun haastattelet sukulaisiasi vaan myös silloin kun äänität omaa puhettasi kertoessasi omista sukulaisistasi. Voit myös haastatella elossaolevia sukulaisiasi ja äänittää heidän kertomuksiaan niistä esivanhemmista, jotka ovat jo kuolleet ja voit liittää nämä kertomukset jo kuolleen henkilön profiilisivulle. Siis äänityksen jälkeen voit ladata äänityksen verkkosivustollesi ja sitten on helppo liittää äänitys sen henkilön profiilisivulle, jota äänitys koskee, siis samalla tavalla kuin liität valokuvan, joka näkyy henkilön profiilisivulla.

Tallenna perheesi perintö

Älä riskeeraa, että menettäisit perheesi muistot. Lataa: Download the MyHeritage mobile app ja käytä Ääänitys – ominaisuutta lisätyökaluna tallentaessasi perheesi tarinoita.

Nautiskele!