Uutta: Voit animoida perhekuvissasi olevia kasvoja

Uutta: Voit animoida perhekuvissasi olevia kasvoja

Mietitkö koskaan vanhoja kuvia katsoessasi, miltä esivanhempasi näyttivät elävinä? Voit nyt nähdä esivanhempasi aivan uudella tavalla! Meillä on ilo esitellä Deep Nostalgia™, MyHeritagen uusi, innovatiivinen valokuvaominaisuus, jonka avulla voit animoida rakkaidesi valokuvissa olevat kasvot. Tämä uusi lisäys valokuvatyökalupakettiimme antaa realistisen kuvan siitä, miltä vanhassa valokuvassa oleva henkilö olisi voinut näyttää, jos hänet olisi kuvattu videolle.

Animoi omia kuviasi

Voi olla ihanaa nähdä valokuva isoäidistäsi…

…mutta nähdä hänen hymyilevän ja katselevan ympärilleen on kokonaan toinen juttu:

Klikkaa alla olevaa kuvaa ja näet sen liikkuvan

Deep Nostalgia™ käyttää syväoppimisalgoritmeja saamaan aikaan merkittäviä tuloksia. Voit animoida vaikka kaikki valokuvistasi löytyvät kasvot ja nähdä niiden liikkuvan, räpäyttävän silmiä ja hymyilevän. Animointi toimii yhtä hyvin mustavalkoisissa, värientisöidyissä ja värikuvissa. Jaa esivanhempiesi lyhyet animaatiot ystävien ja perheen kanssa – mitähän mieltä he mahtavat olla!

Kuinka se toimii

MyHeritage on lisensoinut kasvoanimaatioteknologian D-ID:ltä, joka on erikoistunut videoiden uudistamiseen syväoppimisen avulla. Deep Nostalgia™ käyttää useita MyHeritagessa ennalta nauhoitettuja videoajureita, jotka ohjaavat animaation liikkeitä ja koostuvat todellisista eleistä.

Kasvoille valitaan ensisijainen ajuri orientoitumisen perusteella ja lisätään sitten saumattomasti valokuvaan. Tuloksena on lyhyt, laadukas videoanimaatio yksittäisistä kasvoista, jotka voivat hymyillä, räpäyttää silmiä ja liikkua. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi kohennetaan kuvan laatua ennen animointia MyHeritage Photo Enhancer -ominaisuudella, mikä muuttaa epätarkat ja matalan resoluution kasvot teräviksi lisäten niiden tarkkuutta.

Käytössäsi on useita mahdollisia ennalta tallennettuja elesarjoja, joita voit soveltaa valokuvaan. Ohjainvideot määrittelevät animaatiossa henkilön liikkeitä.

Alla olevasta esimerkistä näet, kuinka tallennetut ohjainvideot toimivat. Vasemmalla näet ohjainvideon, jossa on Sagih Keinan MyHeritagen markkinointitiimistä ja oikealla näet, kuinka ohjainta sovellettiin still-kuvaan videoanimaation luomiseksi.

Analysoimme pään ja silmien suunnan ja valitsemme kuvan kasvoille automaattisesti parhaimman ohjaimen.

Tuloksena on lyhyt, laadukas videoanimaatio yksittäisistä kasvoista, jotka voivat hymyillä, räpäyttää silmiä ja liikkua.

Esimerkkejä

Tästä kuvasta löytyi MyHeritageen lataamisen jälkeen kahdet kasvot:

Tässä kasvot kuvan kohentamisen jälkeen:

Ja nyt videot

Klikkaa kuvaa ja näet sen liikkuvan

Klikkaa kuvaa ja näet sen liikkuvan

Klikkaa kuvaa ja näet sen liikkuvan

Klikkaa kuvaa ja näet sen liikkuvan

Tässä seuraavassa esimerkissä on Sir Cecil Herbert Edward Chubb kuvattu tyttärensä Mary Chubbin kanssa. Sir Cecil oli viimeinen, esihistoriallisen muistomerkin Stonehengen yksityinen omistaja. Hän osti muistomerkin vaimolleen Lady Chubbille huutokaupasta vuonna 1915 ja maksoi siitä 6600 puntaa. Vuonna 1918 Sir Cesil lahjoitti Stonehengen Ison-Britannian hallitukselle.

Heidän kasvojaan on kohennettu MyHeritagen Photo Enhancerilla:

Sir Cecilin ja hänen tyttärensä näkemisestä animaationa tulee tunne, kuin he olisivat aivan tuossa edessämme!

Klikkaa kuvaa ja näet sen liikkuvan

Klikkaa kuvaa ja näet sen liikkuvan

Klikkaa kuvaa ja näet sen liikkuvan

Klikkaa kuvaa ja näet sen liikkuvan

Alkuun pääsemiseksi

Voit tehdä animaation kuvista, joita et ole vielä ladannut MyHeritageen menemällä Deep Nostalgia -sivulle.

Klikkaa “Lataa kuva” ja valitse kuva koneeltasi tai vedä ja pudota kuva kehykseen.

Kun lataat valokuvasi, sinua pyydetään rekisteröitymään MyHeritageen. Rekisteröityminen on ilmaista. Jos sinulla on jo MyHeritage-tili, etkä ole kirjautunut sisään, valitse ponnahdusikkunan alaosasta Kirjaudu sisään -vaihtoehto.

Kun olet ladannut valokuvan, valitse kuvasta löydettyjen kasvojen joukosta animoitavat kasvot.

Yksien kasvojen animointi kestää yleensä 10–20 sekuntia, riippuen siihen sovellettavan ohjainvideon pituudesta. Pitempien elekokonaisuuksien luominen kestää kauemmin.

Kun animoitu video on valmis, sen toisto alkaa heti. Voit keskeyttää toiston viemällä kursorin sen päälle.

MyHeritagessa jo olevien kuvien animointi

Mene perhesivustolla kohtaan omat kuvani.

Valitse kuva ja klikkaa uutta “Animoi”-painiketta.

Jos kuvastasi löytyvät vain yhdet kasvot, alkaa niiden animointi heti.

Jos kuvasta löytyy useammat kasvot, voit valita animoitavat kasvot kuvan alla olevasta palkista.

Animoinnin päätyttyä voit katsoa videon.

Klikkaa kuvaa ja näet sen liikkuvan

Klikkaa kuvaa ja näet sen liikkuvan

Jakaminen ja tallentaminen

Luotuasi videoanimaation, haluat varmasti jakaa sen ystävien ja perheen kanssa. Klikkaamalla Jaa-kuvaketta voit jakaa alkuperäisen valokuvan tai animaation Facebookissa ja Twitterissä tai kopioida linkin helposti. Tallenna video-animaatio mp4-muodossa valitsemalla Lataa.

Autenttisuus

Animaatiosekvenssien luomiseen käytettyjen ohjainvideoiden eleet ovat todellisia, inhimillisiä eleitä, ja useimpien niiden näyttelijöinä ovat olleet MyHeritagen työntekijät. Lopputulos ei kuitenkaan ole aito – se on tekninen simulaatio siitä, miten valokuvassasi oleva henkilö olisi voinut liikkua ja miltä hän olisi voinut näyttää videolla.

Uskomme, että eettinen vastuumme on varmistaa, että ihmiset näkevät eron syväoppimisen avulla luotujen simuloitujen ja alkuperäisten valokuvien tai videoiden välillä. Tästä syystä erotamme animoidut valokuvat alkuperäisistä käyttämällä valokuvien vasemmassa alakulmassa olevaa kohokuvioitua liikekuvaketta (näyttää liikkuvalta pallolta). Yhdessä taikasauvakuvakkeen kanssa, joka kertoo, että kuvan laatua on parannettu, nämä kuvakkeet näkyvät kaikissa animoiduissa valokuvissa, jotta käyttäjät voivat erottaa ne alkuperäisistä. Jos animaatio tehtiin väritetylle valokuvalle, ilmestyy palettikuvake taikasauvan ja liikekuvakkeen viereen vasempaan alakulmaan.

Alkuperäinen kuva ei muutu vaan siitä tehdään kopio

Useat kasvot kuvassa

Kun lataat valokuvan, tunnistamme siinä olevat kasvot automaattisesti ja voit valita, mitkä kasvot animoidaan. Pystymme yleensä löytämään useimmat kuvassa olevat kasvot, mutta on tapauksia, joissa joitain kasvoja ei tunnisteta. Tällä hetkellä vain algoritmin tunnistamat kasvot voidaan animoida.

Voit animoida kaikki valokuvasta löydetyt kasvot, mutta tämän ominaisuuden nykyisessä versiossa niitä kaikkia ei voi animoida samanaikaisesti. Sinun on luotava erillinen animaatio kaikille kasvoille yksi kerrallaan.

Näet, mitkä kasvot on animoitu katsomalla yksittäisiä kasvoja pääkuvan alla – animoiduissa kasvoissa näkyy ”Play”-painike.

Elekielen muuttaminen

Jos et pidä kuvallesi valitusta oletusohjaimesta, voit vaihtaa ohjaimen jo animoidulle kuvalle. Klikkaa animaatiovalikkoa ja valitse mikä tahansa käytettävissä olevista ohjaimista. Alun perin valitsemamme ohjaimen vieressä näkyy sana ”oletus”.

Tätä ihanaa hääpäiväkuvaa varten valitaan oletusohjaimeksi animaatio # 8:

Automaattisesti valittu ohjain antaa hienon tuloksen. Kokeillaan muitakin ja katsotaan, pystyvätkö myös ne välittämään morsiamen ilon hääpäivänä

Klikkaa kuvaa ja näet sen liikkuvan

Klikkaa kuvaa ja näet sen liikkuvan

Valitaan ohjaimeksi animaatio #2. Sillä saadaan myös avian loistava tulos:

Klikkaa kuvaa ja näet sen liikkuvan

Klikkaa kuvaa ja näet sen liikkuvan

Kuviesi animointi mobiilisovelluksessa

Voit käyttää Deep Nostalgia™ -ominaisuutta myös MyHeritagen ilmaisessa mobiilisovelluksessa. Voit ladata sovelluksen App Storessa tai Google Playssa. Jos sinulla jo on sovellus käytössä, täytyy sinun päivittää se, jotta varmasti käytät uusinta versiota.

Voit animoida olemassa olevia kuvia sovelluksen Kuvat-osiosta tai ladata uusia. Lataamiseen suosittelemme mobiilisovelluksen sisäisen skannerin käyttöä. Historiallisten valokuvien digitoiminen ja niiden siirtäminen pois fyysisistä albumeista käy skannerilla näppärästi. Skannatessasi valokuvia, tee se suurimmalla mahdollisella tarkkuudella, jotta saat parhaan mahdollisen laadun ja parhaat tulokset säilytettäväksi jälkipolville.

Käy kuvat-osiossa, valitse niistä yksi napauta valokuvan päällä olevaa uutta animaatiokuvaketta:

Ellei kuvaasi ole vielä kohennettu, teemme sen tässä vaiheessa optimaalisen animointituloksen saavuttamiseksi.

Jos kuvasta löytyy useammat kasvot, sinua pyydetään valitsemaan mitkä haluat animoitavan:

Animointi voi viedä jopa 20 sekuntia riippuen kasvoille valitsemastasi ohjaimesta. Kun videoanimaatio on valmis, sen toisto alkaa automaattisesti. Napauta play-painiketta katsoaksesi sen uudestaan.

Voit myös jakaa videoanimaation, poistaa sen tai ladata sen tältä sivulta.

Napauta animaatiotyyppi-valikkoa ja kokeile kasvoille muitakin ohjaimia.

Yksityisyys

Vaikka monet rakastavat Deep Nostalgia™ -ominaisuutta ja pitävät sitä maagisena, on se toisten mielestä outo. Video-ohjaimemme eivät sisällä puhetta. Sillä pyritään estämään tämän ominaisuuden väärinkäyttö kuten deep fake videoiden tekeminen elävistä ihmisistä. Käytä tätä ominaisuutta omissa historiallisissa valokuvissasi. Älä käytä ilman lupaa valokuvissa, joissa on eläviä ihmisiä.

Kun luot animaation Deep Nostalgia™ -ominaisuudella, on yksityisyytesi suojattu. Animaatiot ja kuvien kohentaminen tehdään MyHeritagen palvelimilla, eikä valokuvia tai videoita jaeta kolmansille osapuolille. MyHeritage ei omista tuloksena olevaa videota; se on sinun omaisuuttasi, kuten kaikki MyHeritageen lataamasi valokuvat.

Hinta

Jos sinulla on MyHeritagen Complete-sopimus, voit animoida rajoittamattoman määrän valokuvia.

Muut MyHeritage-käyttäjät voivat animoida useita valokuvia ilmaiseksi riippumatta kuvissa olevien kasvojen määrästä. Sen jälkeen edellytetään Complete-sopimusta. Käyttäjät ilman sopimusta näkevät kuvan oikeassa alakulmassa vesileiman, joka puuttuu Complete-käyttäjien kuvista.

Tutustu MyHeritagen sopimuksiin täällä.

Lopuksi

Olemme iloisia voidessamme lisätä Deep Nostalgia™ -ominaisuuden edistyneisiin valokuvatyökaluihimme, jotka auttavat käyttäjiämme kytkeytymään esivanhempiinsa aivan uudella tavalla. MyHeritage In Color™ -ominaisuuden ja Photo Enhancerin käyttöönoton myötä esivanhempiesi kasvot näkyivät hämmästyttävän selkeinä ja värikkäinä. Deep Nostalgia™ -ominaisuuden avulla voit nähdä heidän kasvojensa heräävän eloon korkealaatuisena videoanimaationa.

Uskomattomien sukututkimuslöytöjen tekeminen voi usein tuntua siltä, että opimme tuntemaan esivanhempamme henkilökohtaisemmalla tasolla. Kun näemme esivanhempiemme liikkuvan, tulee heistä vielä todellisempia ja se luo aikaisempaa henkilökohtaisemman ja elävämmän suhteen sukumme historiaan.

Kokeile jo tänään ja kerro meille mielipiteesi!