Esittelyssä DeepStory – Laita perhekuvasi puhumaan

Esittelyssä DeepStory – Laita perhekuvasi puhumaan

We’re excited to introduce DeepStory, MyHeritage’s innovative new feature that lets you create animated videos of your Ancestors telling their own life stories using still images and text. This exciting new tool gives you a whole new way to document, preserve and share your most precious family stories.

DeepStory is a video Biography in which your ancestor or relative tells a story based on information from your family tree or manually entered text, enriched by photos that illustrate various life events.

Check out DeepStory here

Below is a demonstration video on how DeepStory works

Imagine watching a realistic simulation of what your grandfather might have looked and sounded like as he tells the story of his life, his immigration to the United States, and how he fell in love with your grandmother. It’s emotional and exciting to say the least!

What it takes to create a story

All you need is a clear photo of the person and a simple first-person narrative, and you can create your own DeepStory in minutes! If you already have a family tree on MyHeritage, we can create an automated DeepStory for you using your tree’s information and photos. You can then edit the story and add photos, edit the audio, and preview the final result as much as you like until your DeepStory is ready to share with your family and friends.

DeepStory makes the stories of your Ancestors come alive. Hearing relatives reminisce about the past and take you on a journey can be a deeply moving experience. This unique technology is sure to engage and inspire your whole family!

How does it work

DeepStory is based on today’s most advanced AL technology. MyHeritage has licensed the talking portrait technology from D-ID, which specializes in video image reconstruction using deep learning.

Our first license and integration of D-ID’s technology led to the Deep Nostalgia™ feature, which allows users to animate faces in historical photos. This feature took the internet by storm and has been used nearly 100 million times in the first year since launch.

DeepStory vie tätä konseptia vielä pidemmälle lisäämällä siihen äänen. Henkilön elämäntarinaa kuvaava kertomus, joka on otettu automaattisesti MyHeritage-sukupuusta ja jota käyttäjä on täydentänyt, muunnetaan korkealaatuiseksi ääneksi tekstistä puheeksi -teknologian avulla. Huippuluokan reenactment-teknologia luo sitten korkean resoluution videon, jossa henkilön kasvot ja suu animoidaan tuottamaan ääntä realistisen huulisynkronoinnin avulla. Animaatiojaksojen luomiseen käytetyt eleet ovat aitoja ihmisten eleitä. Lopputulos ei kuitenkaan ole aito, vaan pikemminkin teknologinen simulaatio siitä, miten kuvassasi oleva henkilö olisi liikkunut ja näyttänyt, jos hänet olisi kuvattu videolle ja hän olisi puhunut antamasi sanat.

DeepStory erilaisissa kuvissa

DeepStory toimii yhtä hyvin mustavalkoisissa ja värivalokuvissa. Se toimii myös hyvin valokuvissa, joiden värit on palautettu MyHeritage In Color™ -ominaisuudella. Itse asiassa näiden ominaisuuksien yhdistäminen voi antaa loistavia tuloksia. MyHeritage mahdollistaa nyt sen, että voit korjata sumean mustavalkoisen kuvasi, värittää sen, parantaa sen tarkennusta ja käyttää sitä sitten DeepStoryn luomiseen.

DeepStoryssa yhdistyvät saatavilla olevat vaikuttavimmat Al-teknologiat  ja se herättää sukutarinasi eloon ennennäkemättömällä tavalla! Ja muista, että voit DeepStoryn avulla luoda videoelämäkertoja ihmisistä, jotka elivät ennen kuin video edes keksittiin!

Katso tästä esimerkkivideo

Aloittaminen

DeepStoryn tekeminen on hauskaa ja helppoa. Kuka tahansa voi luoda hämmästyttävän DeepStoryn muutaman yksinkertaisen vaiheen kautta. Voit luoda DeepStoryn kahdella tavalla: alusta alkaen (käytettävissä niille, jotka ovat uusia MyHeritage-käyttäjiä) tai automaattisesti (käytettävissä niille MyHeritagen nykyisille käyttäjille, joilla on sukupuu).

Jos olet uusi MyHeritage-käyttäjä.

Voit helposti luoda DeepStoryn tyhjästä. Voit tehdä sen DeepStory-verkkosivulla:

Lataa valokuva aloittaaksesi, ja sinua pyydetään luomaan MyHeritage-tili ilmaiseksi tällä sivulla.

Lataa kuva henkilöstä, jolle haluat luoda DeepStoryn, yleensä joku esivanhempasi.

Ensimmäisenä vaiheena valokuvaa parannetaan optimaalisen tuloksen saavuttamiseksi:

Jos kuvassasi on useampi kuin yksi henkilö, näytämme sinulle kuvassa havaitsemamme yksittäiset kasvot. Klikkaa mitä tahansa näytetyistä kasvoista luodaksesi DeepStoryn kyseiselle henkilölle.

Anna seuraavaksi henkilön nimi ja sukupuoli

Pääset nyt DeepStory-editoriin. Kirjoita editorin avulla kertomus, jonka haluat henkilön puhuvan, pienissä osissa, joita kutsutaan luvuiksi.

Ja jos haluat, niin lisää yksi valokuva kuhunkin lukuun. Jokaisen luvun on tarkoitus kattaa jokin osa-alue henkilön elämästä, kuten syntymä, vanhemmat, ammatti ja niin edelleen. Voit itse päättää, mitä lukuja haluat  lisätä tarinaan.

Katso jäljempänä lisätietoja siitä, miten editorin avulla voit kirjoittaa kertomuksen, ladata valokuvia ja mukauttaa äänivaihtoehtoja.

Kun olet valmis, klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa ”Luo DeepStory” -painiketta.

Ennen kuin tarina luodaan, sinua pyydetään hyväksymään palvelun ehdot

DeepStoryn luominen kestää yleensä 30 sekunnista muutamaan minuuttiin riippuen kirjoittamasi kertomuksen pituudesta ja lisäämiesi valokuvien määrästä.

Kun DeepStory on valmis, se tulee näkyviin ja sen voi toistaa, muokata tai jakaa. Voit myös tarkastella kaikkia luomiasi DeepStory-tarinoita tai luoda kokonaan uuden DeepStoryn. Koska odotusaika voi olla pitkä, lähetämme sinulle myös sähköpostitse linkin, kun DeepStory on valmis, jotta sinun ei tarvitse odottaa sen valmistumista vaan voit tehdä sillä välin jotain muuta.

Jos sinulla on jo sukupuu MyHeritage-sivustolla.

Jos olet yksi niistä 99 miljoonasta, jotka jo käyttävät MyHeritagea sukupuun rakentamiseen, olet onnekas. Voimme luoda sinulle muutamalla klikkauksella kauniin DeepStoryn, joka perustuu sukupuussasi jo oleviin tietoihin ja kuviin. Käytä sitten DeepStory-editoria tarinan muokkaamiseen.

Pääset DeepStory-sivulle valitsemalla ”Kuvat”-välilehdeltä kohdan ”DeepStory”:

Saat ehdotuksia henkilöistä, joille voit luoda DeepStoryn. He ovat kuolleita esivanhempiasi tai sukulaisiasi, joista on saatavilla riittävästi tietoa sukupuussa, ja etusijalla ovat ne, joilla on sukupuussa henkilökohtainen valokuva. Ehdotamme henkilöitä, joille tiedämme voivamme luoda parhaat DeepStoryt sukupuusi perusteella; tietojen määrä puussa ja sukulaisuuden läheisyys.

Voit luoda DeepStoryn klikkaamalla mitä tahansa ehdotuksista.

Tai vieritä sivun alareunaan, jos haluat luoda DeepStoryn tyhjästä lataamasi uuden valokuvan avulla.

Kun klikkaat ehdotettua henkilöä, DeepStory luodaan automaattisesti sukupuusi tietojen ja valokuvien perusteella. Mitä enemmän tietoja ja valokuvia puussasi on, sitä rikkaampi ja kiinnostavampi DeepStory on.

Huomaa, että sinua pyydetään hyväksymään DeepStory-ehdot ennen ensimmäisen DeepStoryn luomista.

Tiimimme on kehittänyt erittäin hienon logiikan, jonka avulla voimme kerätä sukupuusi tiedot ja valokuvat, kun luot DeepStoryn sukupuusi perusteella yhdellä klikkauksella.

Sukupuuhun voidaan lisätä monenlaisia faktoja. Otamme kaikki sukupuuhun syötetyt tiedot kyseistä henkilöä koskeviksi faktoiksi ja valitsemme tarinaan liittyvät tärkeimmät faktat. Yleensä näytämme, milloin ja missä ihmiset ovat syntyneet, heidän vanhempansa, sisaruksensa, avioliitot, lasten ja lastenlasten syntymät, ammatit, asepalveluksen. Jätämme osan tiedoista pois, jos tarinasta tulee liian pitkä.

Kun tiedot valitaan automaattisesti DeepStoryyn, valitsemme sitten satunnaisesti erilaisia tapoja esittää kukin asia, jotta vältytään toistolta. Näin jokainen DeepStory näyttää erilaiselta ja luo joka kerta erilaisen tarinan.

DeepStoryyn valittavat kuvat

Tiedot ryhmitellään aiheiden perusteella lukuihin, ja yritämme etsiä sukupuustasi valokuvan, joka sopii parhaiten kyseiseen lukuun. Panostamme paljon siihen, että valitsemme kuhunkin lukuun parhaan valokuvan useiden kriteerien perusteella, joita ovat muun muassa seuraavat:

 • Mitä enemmän kuvaan on merkitty henkilöitä, jotka liittyvät kyseiseen lukuun, sitä parempi; ja mitä vähemmän henkilöitä on merkitty kuvaan, jotka eivät liity kyseiseen lukuun, sitä parempi.
 • Kuvan resoluutio ja kuvassa olevien kasvojen koko.
 • Kuvan päivämäärät ja niiden suhde kuvassa olevien henkilöiden ikään.
 • Valokuvan otsikko ja muut metatiedot.

Jos esimerkiksi luvussa kuvataan henkilön sisaruksia, valitsemme automaattisesti valokuvan, johon on merkitty mahdollisimman monta sisarusta. Jos luvussa kerrotaan henkilön avioliitosta, arvaamme, mikä kuvista on sopiva hääkuva, ja niin edelleen. Voit myöhemmin korvata minkä tahansa valinnoistamme.

Valokuvien lataaminen MyHeritage-perhesivustollesi  ja niissä olevien henkilöiden merkitseminen parantaa LiveStory-tarinoihin kuratoitavia valokuvia. Jos et ole vielä ladannut perhekuviasi MyHeritageen, niin nyt on hyvä hetki tehdä se. Lataa perhekuviasi jo tänään ja merkitse kuvissa olevat henkilöt.

Muista, että – automaattinen DeepStory, jonka luomme sinulle, on vasta lähtökohta! Sinun kannattaa muokata tarinaa ja rikastuttaa sitä uusilla tiedoilla ja värikkäillä anekdooteilla sekä lisäkuvilla. Sukupuu on vain lähtökohta, mutta DeepStorysi herää eloon, kun lisäät siihen tietoja, jotka saattavat puuttua sukupuusta.

Kun olet luonut vähintään yhden DeepStoryn, näet kaikki jo luodut DeepStoryt sivun yläreunassa ”DeepStory -tarinasi” -otsikon alla.

Voit palata tarinoihin milloin tahansa ja jatkaa aiemmin luomasi DeepStoryn parantamista.

Klikkaa aiemmin luomasi DeepStoryn oikeassa alakulmassa olevia kolmea pistettä, jos haluat jakaa, ladata, muokata tai poistaa DeepStoryn.

Jos sinulla ei vielä ole sukupuuta MyHeritagessa, siirry Sukupuu-välilehdelle ja luo sukupuusi. Sen jälkeen DeepStoryn luominen on helpompaa.

Jos sinulla on sukupuu MyHeritagessa, mutta henkilö, jolle haluat luoda DeepStoryn, ei kuulu luettelossa oleviin ehdotuksiin, voit luoda DeepStoryn helposti etsimällä kyseisen henkilön ensin sukupuusta. Sukupuusivun paneeli tarjoaa uuden vaihtoehdon DeepStoryn luomiseen, kuten alla näkyy. Se on käytettävissä vain kuolleille henkilöille.

Sama mahdollisuus on profiilisivulla:

DeepStoryn jakaminen

Kun DeepStory on valmis, haluat varmasti jakaa sen ystäviesi ja perheesi kanssa. Heidän reaktionsa ovat korvaamattomia! Lisäksi he saavat mahdollisuuden luoda omia DeepStory-tarinoitaan, joista te kaikki voitte nauttia. DeepStory on video, jonka voit ladata ja jakaa haluamallasi tavalla tai jakaa sen suoraan Facebookissa tai Twitterissä. Voit myös kopioida luomasi DeepStoryn linkin ja jakaa sen muilla tavoin.

DeepStoryn muokkaaminen

Avaa DeepStory-editori napsauttamalla ”Muokkaa DeepStorya”.

Editorissa voit parantaa ja muokata DeepStory-tarinaasi, kunnes saat tuloksen, josta olet ylpeä.

Valitse luku muokataksesi tekstiä tai lisätäksesi tai vaihtaaksesi kyseisessä luvussa olevan kuvan.

Klikkaa luvun oikeassa alareunassa olevia kolmea pistettä, jos haluat kuulla, miltä se kuulostaa, lisätä uuden luvun tai poistaa luvun.

Klikkaamalla ”Lisää uusi luku”-kohtaa avautuu ponnahdusikkuna, josta voit valita uuden luvun aiheen. DeepStoryssa jo käytettyjä aiheita ei enää näytetä.

Voit valita jonkin ehdotetuista aiheista luvulle tai tehdä sen itse haluamastasi aiheesta valitsemalla ”Vapaa teksti”.

Kun lisäät uuden luvun, muista kirjoittaa teksti ensimmäisessä persoonassa. Olet luomassa omaelämäkertaa yhdelle esivanhemmistasi, joten sanojen on tultava kuin heiltä itseltään sen sijaan, että kuvailisit kyseistä henkilöä kolmannessa persoonassa.

Kun luku on valittu, voit korvata tai poistaa kuvan napsauttamalla valokuvakuvaketta luvun kuvan oikeassa alakulmassa.

Äänivalinnat

DeepStorylla on tällä hetkellä tuki yli 140 eri äänelle 31 kielellä. Kun luomme sinulle DeepStoryn, valitsemme automaattisesti mutta satunnaisesti äänen käyttämäsi kielen ja sen henkilön sukupuolen perusteella, jolle olet luonut DeepStoryn.

Ääniasetuksista voit valita sopivan äänen

Asetuksissa voit valita toisen äänityylin tai aksentin ja mukauttaa kunkin äänen nopeutta.

Käytettävissä olevat äänet ovat sen kielen mukaan, jolla katselet sivustoa. Jos haluat vaihtaa DeepStoryn käytettävissä olevia ääniä, vaihda kieltä sivuston oikeassa yläkulmassa. Tämän jälkeen näet kaikki kyseisen kielen äänivaihtoehdot.

Voit esikuunnella jokaista ääntä ja muokata nopeuden haluamaksesi.

Tällä hetkellä ei ole mahdollista ladata omia äänitiedostoja DeepStoryyn – jos sinulla on esimerkiksi todellinen ääninäyte DeepStoryn henkilöstä, sitä ei voi käyttää tarinan kertomiseen. Toivottavasti tällainen mahdollisuus lisätään tulevaisuudessa.

Kun olet lopettanut muokkauksen, voit tallentaa muutokset ja luoda uuden DeepStoryn napsauttamalla ”Tallenna ja luo” tai voit hylätä viimeisimmät muutokset.

DeepStoryn luominen MyHeritage-mobiilisovelluksella

DeepStory on käytettävissä myös ilmaisessa MyHeritage-mobiilisovelluksessa, jonka voi ladata  App Storesta tai Google Playstä.  Jos sinulla on jo sovellus, sinun on ensin päivitettävä se varmistaaksesi, että käytät uusinta versiota.

Voit luoda DeepStoryn sovelluksen Kuvat-osiosta. Näytön yläreunaan ilmestyy uusi DeepStory-välilehti, joka vie sinut mobiilisovelluksen DeepStory-osioon. Täällä voit valita, haluatko luoda ehdotetun DeepStoryn sukupuusta, tai vierittää alaspäin ja ladata uuden valokuvan.

Kun DeepStory on valmis, voit muokata kertomusta ja lisätä valokuvia, muokata ääntä ja esikatsella lopputulosta.

Muokkaa lukua napauttamalla sitä. Voit muokata tekstiä ja napauttaa kamerakuvaketta poistaaksesi valokuvan tai valitaksesi uuden valokuvan laitteestasi. Kun olet valmis muokkaamaan, tallenna muutokset napauttamalla ”Tallenna” tai hylkäämällä napauttamalla ”Peruuta”.

Luo uusi luku napauttamalla oikeassa alakulmassa olevaa plus-painiketta. Voit valita aiheen luettelosta tai aloittaa vapaasta tekstistä.

Kun olet muokannut DeepStorya, napauta ”Luo”. Muista jakaa se perheen ja ystävien kanssa, kun se on valmis!

Vinkkejä parhaiden tulosten saamiseksi

 • DeepStoryn teknologia toimii parhaiten, kun lataat päähenkilölle valokuvan, jossa henkilön kasvot ovat suoraan edestäpäin.
 • Ole omaperäinen! DeepStorysi ei tarvitse noudattaa mitään mallia. Se voi olla tunteellinen, hauska, surullinen, sydäntä lämmittävä tai asiallinen. Se voi kuvata perheen tapahtumia useiden sukupolvien ajalta tai kertoa yksityiskohtaisesti yksittäisestä tapahtumasta.
 • Usein lyhyt ja ytimekäs on paras. Mitä tiiviimpi tarina on, sitä kiinnostavampi se on muistakin.
 • Kerro tarina esivanhempasi näkökulmasta ja käytä kieltä, jonka uskot edustaneen häntä parhaiten.
 • Käytä aikaa siihen, että löydät kuhunkin lukuun tekstiin sopivia valokuvia. Se rikastuttaa DeepStorya.
 • Joskus tekstistä puheeksi -tekniikka ei lausu nimiä tai sanoja oikein. Voit ratkaista tämän muokkaamalla DeepStorya ja kirjoittamalla nimet tai sanat eri tavalla, ääntämyksellisemmin. Voit käyttää ”Kuuntele” -vaihtoehtoa varmistaaksesi, että ääntäminen vastaa tarkoitustasi, ilman että sinun tarvitsee luoda koko DeepStorya uudelleen.
 • Jos et pidä äänestä, joka valittiin automaattisesti DeepStoryyn, siirry äänivalintoihin ja valitse toinen ääni monien käytettävissä olevien äänten joukosta. Löydät usein toisen äänen, joka sopii paremmin henkilölle, jolle olet luomassa DeepStorya.

Luo DeepStory nyt osoitteessa www.myheritage.com/livestory

Yksityisyys

Kun luot videon DeepStoryn avulla, yksityisyytesi on suojattu. Animaatio ja muokkaukset tapahtuvat MyHeritagen palvelimilla, eikä valokuviasi tai videoitasi jaeta kenellekään. MyHeritage ei omista tuloksena syntyvää videota; se kuuluu sinulle, kuten kaikki MyHeritageen lataamasi valokuvat.

Vaikka monet DeepStoryn nähneet pitävät ominaisuutta poikkeuksellisen hienona, saattavat toiset pitävää sitä huolestuttavana ja inhoavat sitä. Tulokset voivat nimittäin olla ristiriitaisia, ja on vaikea suhtautua välinpitämättömästi tähän teknologiaan. Kehotamme sinua luomaan omia DeepStory-tarinoita ja jakamaan niitä sosiaalisessa mediassa nähdäksesi, mitä mieltä ystäväsi ja perheesi ovat.

Tämä ominaisuus on tarkoitettu nostalgiseen käyttöön; eli rakkaiden esivanhempien herättämiseksi eloon ja heidän tarinoidensa kuulemiseen. Käytä tätä ominaisuutta omiin historiallisiin valokuviisi, ei koskaan ilman asianomaisten lupaa valokuviin, joissa esiintyy eläviä ihmisiä. DeepStoryn luominen ja jakaminen edellyttää seuraavansisältöisten käyttöehtojen ennakkohyväksyntää:

 • Älä käytä DeepStorya elävien henkilöiden valokuviin ilman heidän lupaansa.
 • Kun kirjoitat kertomusta DeepStorya varten, älä käytä sisältöä, joka on loukkaavaa, valheellista tai säädytöntä.
 • Tärkeintä on, että kunnioitat muita.

Hinta

Jos sinulla on MyHeritagen Complete-sopimus, voit luoda rajattoman määrän DeepStory-tarinoita.

Muut käyttäjät voivat luoda useita DeepStory-tarinoita ilmaiseksi riippumatta DeepStoryn pituudesta. Tämän jälkeen he tarvitsevat Complete-sopimus. Muut kuin tilaajat huomaavat MyHeritage-logon vesileimana DeepStoryn oikeassa alareunassa, kun taas Complete-tilaajat pystyvät luomaan tarinoita ilman logoa.

Voit tutustua tarkemmin sopimushintoihimme täällä.

Yhteenveto

Olemme iloisia voidessamme lanseerata DeepStoryn ja lisätä seuraavan sukupolven tarinankerronnan MyHeritageen. Toivomme vilpittömästi, että nautit siitä.

DeepStory antaa sinulle mahdollisuuden luoda upeita videoelämäkertoja ja kertoa sukutarinoita ennennäkemättömällä tavalla. DeepStory liittyy maailmanluokan valokuvatyökalujen sarjaan, jonka avulla käyttäjät voivat olla yhteydessä esivanhempiinsa aivan uudella tavalla. MyHeritage In Color™, Photo Enhancer ja Photo Repair auttavat sinua näkemään esi-isiesi kasvot eloisina väreissä ja upean selkeinä. Deep Nostalgia™:n avulla voit animoida heidän kasvonsa ja katsella heidän liikkumistaan. Nyt DeepStory vie valokuvatyökalumme seuraavalle tasolle.

Tavoitteenamme MyHeritagessa on tehdä sukuhistoriasta helpommin lähestyttävää ja hauskaa miljoonille ihmisille kaikkialla maailmassa, ja olemme ylpeitä voidessamme tarjota visioita ja innovaatioita, jotta se toteutuisi.

As with any new feature, this is just the first release and many improvements are planned. We plan to add captions, a drag-and-drop interface to rearrange chapters in the editor, a photo picker to easily select any photo from photos on MyHeritage, highlight people in photos, and more. If you have any feedback and suggestions, we’d love to hear them in the comments.

We want to thank D-ID for creating the awesome technology that underpins DeepStory. Our Collaboration with D-ID, which started with Deep Nostalgia™, has reached a new Peak with DeepStory, and we are already planning our next exciting joint project.

Try DeepStory today and let us know what you think!