MyHeritage julkistaa DNA Quest -hankkeen kolmannen kierroksen

MyHeritage julkistaa DNA Quest -hankkeen kolmannen kierroksen

Olemme iloisia voidessamme kertoa DNA Quest -projektin kolmannen kierroksen käynnistämisestä. DNA Quest on maailmanlaajuinen pro bono -hankkeemme adoptoitujen ja heidän biologisten perheidensä yhdistämiseksi geenitestien avulla. Osana tätä kierrosta lahjoitamme 5 000 ilmaista DNA-pakkausta adoptoiduille ja niille, jotka etsivät adoptoituja perheenjäseniään.

Lue lisää ja jätä hakemuksesi DNA Quest -sivustolla

DNA Quest -hankkeesta

DNA Quest käynnistettiin alun perin maaliskuussa 2018, ja sitä jatkettiin seuraavana vuonna. Lahjoitimme 20 000 DNA-pakkausta lapsena adoptoiduille ja heille, jotka etsivät adoptioon sijoitettuja perheenjäseniään. Projektin seurauksena järjestettiin eri puolilla maailmaa lukemattomia tapaamisia ja monien ihmisten elämä muuttui paremmaksi. Käynnistämme nyt projektin uuden kierroksen ja lahjoitamme osallistujille vielä 5 000 ilmaista DNA-pakkausta.

Adoptoidut kohtaavat usein esteitä ryhtyessään etsimään biologista perhettään. Joillekin kotona tehtävä DNA-testi on ainoa toivo saada vastauksia kysymyksiinsä siitä, keitä he ovat ja mistä he tulevat. Aika on ratkaisevan tärkeä monelle biologista perhettään etsivälle, sillä joka vuosi vanhempia sukulaisia menehtyy. Tämän kolmannen kierroksen käynnistämisellä haluamme varmistaa, etteivät DNA-testien kustannukset nykyisessä taloudellisessa tilanteessa ole esteenä biologisten sukulaisten löytämisessä.

MyHeritagessa on yksi alan suurimmista ja nopeimmin kasvavista DNA-tietokannoista, käsittäen yli 6,5 miljoonaa henkilöä. DNA Questin edellisen kierroksen jälkeen DNA-tietokantamme koko on lähes kolminkertaistunut. Koska monet adoptiot ovat kansainvälisiä, sopii MyHeritagen DNA-testi hyvin biologista perhettään etsiville. Jokaisen MyHeritagen DNA-testin tehneen tai DNA-tietonsa ladanneen henkilön myötä kasvavat myös mahdollisuudet biologisten perheenjäsenten löytämiseen.

Osa DNA Quest -hankkeeseen osallistuneista on löytänyt biologisen perheensä heti DNA-tulosten tultua, mutta toiset tekevät uusia löytöjä vielä nytkin, vuosia hankkeen käynnistämisen jälkeen. Viime vuonna perheiden tapaamisia oli erityisen paljon, koska koronapandemiaan liittyneitä matkustusrajoituksia poistettiin.

DNA Quest on avoin kaikille adoptoiduille tai adoptoituja etsiville kaikkialla maailmassa edellyttäen, että he ovat yli 18-vuotiaita. Lisätietoja hakuprosessista on artikkelin lopussa.

DNA Quest -menestystarinoita

Seuraavassa muutama esimerkki henkilöistä, jotka tekivät projektin ansiosta elämää muuttavia löytöjä:

Mitch Yurkovich Bad Axesta, Michiganista, oli annettu adoption vauvana. Hän on naimisissa, ja neljän lapsen isä. Mitch oli aina ollut kiinnostunut biologisesta perheestään ja etsinyt tietoja vuosien ajan. Haettuaan mukaan DNA Quest -hankkeeseen ja tehtyään MyHeritagen DNA -testin, hän löysi biologiset vanhempansa, sai tietää heidän menneen naimisiin ja saaneen lisääkin lapsia, täyssisaruksia hänelle! Katso Mitchin ja hänen perheensä tapaaminen Good Morning America -ohjelmassa:

Kara Miller sijoitettiin kahden päivän ikäisenä suljettuun adoptioon. Vuosia sen jälkeen, kun Kara oli tehnyt testin DNA Questin kautta, hän sai osuman, joka johti hänet yhteyteen kummankin biologisen vanhempansa kanssa. Kuukausia myöhemmin, Karan hääpäivänä, kumpikin isä, biologinen ja adoptioisä olivat saattamassa häntä alttarille. Katso Karan tarina:

Kuinka se toimii?

Kuka voi osallistua?

Hakijoina voivat olla kaikki yli 18-vuotiaat, jotka on adoptoitu tai joilla on adoptioon annettu lähisukulainen.

Henkilöt, jotka ovat aiemmin hakeneet DNA Quest -ohjelmaan ja joutuneet odotuslistalle, voivat hakea uudelleen.

Jos olet jo tehnyt DNA-testin, sinun ei tarvitse tehdä uutta testiä – voit ladata DNA-tietosi MyHeritageen ilmaiseksi. Tästä MyHeritage-Tietopankin artikkelista saat lisätietoja DNA-tulosten lataamisesta.

Hakemusprosessi

Tee hakemus dnaquest.org -sivulla. Klikkaa “Apply,” ja täytä lomake. Otamme hakemuksia vastaan 17. maaliskuuta 2023 saakka, ja päätökset tehdään noin kuukauden kuluessa siitä. Saat sähköpostiin tiedon päätöksestä. DNA-pakkaukset postitetaan pian sen jälkeen.

MyHeritage DNA testin tekeminen

MyHeritage DNA -testi on yksinkertainen kotona tehtävä poskipyyhkäisytesti. Kun olet ottanut näytteesi, lähetä se laboratorioomme analysoitavaksi. Tulokset ovat saatavilla 3-4 viikon kuluttua näytteen vastaanottamisesta laboratoriossa.

Laboratorioprosessointi ja yksityisyys

DNA-näytteet prosessoidaan yrityksen CLIA-sertifioidussa ja CAP-akkreditoidussa laboratoriossa Yhdysvalloissa. Kaikki tiedot säilytetään yksityisinä ja turvattuina, eikä henkilötietoja koskaan luovuteta kolmansille osapuolille.

Yhteenveto

DNA Quest on osoitus MyHeritagen tuesta adoptoitujen yhteisölle ja vakaumuksestamme, jonka mukaan jokaisella, kaikkialla, on oikeus tuntea juurensa. Toivomme, että DNA Questin uudelleen käynnistäminen ja ilmaisten DNA-pakkausten tarjoaminen niitä tarvitseville tuo paljon lisää onnellisia loppuja toisiaan etsiville biologisille perheenjäsenille.

Voit hakea mukaan DNA Quest -projektiin tai tutustua lisää osoitteessa dnaquest.org.