DNA Quest-projektia adoptoiduille on jatkettu

DNA Quest-projektia adoptoiduille on jatkettu

Olemme iloisia voidessamme kertoa, että olemme jatkaneet DNA Quest-projektiamme adoptoitujen yhdistämiseksi biologisiin perheisiinsä ilmaisen geneettisen testauksen avulla

Käy DNA Quest sivustolla jättämässä anomus

Käynnistimme DNA Quest pro bono-projektimme maaliskuussa 2018 ja lupasimme lahjoittaa ilmaiseksi 15 000 DNA-pakkausta lapsena adoptoiduille ja niille, jotka etsivät yhteyttä niihin perheensä jäseniin, jotka on annettu adoptioon. Muutaman kuukauden kuluessa kaikki projektiin varatut DNA-pakkaukset oli lähetetty osallistujille. Hakijat avautuivat meille jakaen tunteisiin vetoavia kertomuksia etsinnästään, toiveistaan mahdollisten tulevaisuuden tapaamisten suhteen ja DNA Questiin osallistumisen myötä tulleesta kuulumisen tunteesta. Olemme olleet iloisia, kun osa osallistujista on, lahjoittamiemme ilmaisten DNA-testien ansiosta, voinut kokea unelmansa täyttyneen ja löytänyt perheensä. Uusia menestystarinoita löytyy vielä sitä mukaa, kun DNA-tietokantamme kasvaa. DNA Questin menestyksen seurauksena olemme päättäneet nyt laajentaa sitä ja lahjoittaa vielä 5 000 MyHeritage DNA-pakkausta ilmaiseksi sopiville osallistujille. Miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa on adoptoitu, ja monet etsivät biologisia vanhempiaan tai sisaruksiaan. Tällä hetkellä käytettävissä olevat etsintämenetelmät ovat: viralliset tiedot adoptiosta, adoptiotoimistot ja geneettinen sukututkimus. Virallisia tietoja adoptiosta ei useinkaan ole saatavilla tai niitä on vaikea saada, ja tutkimus voi olla turhauttavaa, kallista ja aikaa vievää. Samaan aikaan, vuosittain, adoptoituja ja heidän biologisia sukulaisiaan kuolee, jolloin mahdollisuus tapaamiseen menetetään – joten aikaa ei ole tuhlattavaksi. Onneksi geneettinen sukututkimus avaa uusia ovia sukulaisten etsinnässä ja tapaamiset voivat joskus tapahtua silmänräpäyksessä: tarvitaan vain yksi ainoa osuma. MyHeritage uskoo, että jokaisella pitäisi olla mahdollisuus käyttää tätä arvokasta teknologiaa. MyHeritagella on ainutlaatuinen tilaisuus auttaa ihmisiä löytämään biologisia sukulaisiaan. Meillä on alan nopeimmin kasvavat DNA-tietokannat, tällä hetkellä 2,5 miljoonaa ihmistä maailmanlaajuisesti (olemme tuplanneet tietokantamme siitä, kun lanseerasimme DNA Questin vuosi sitten). Meillä on myös suurin tietokanta, johon hyväksytään DNA-testin ilmainen lataaminen muista palveluista.

Kuinka hakemus tehdään?

Lapsena adoptoidut ja ne, jotka etsivät yhteyttä adoptioon annettuihin perheenjäseniinsä, voivat tehdä hakemuksen ilmaisen DNA-pakkauksen saamiseksi DNAQuest.org-sivulla 30.4.2019 mennessä. Osallistujat valitaan ja heille lähetetään DNA-pakkaukset 16.5.2019 mennessä. Tulosten odotetaan olevan valmiit elokuun 2019 alkupuolella. DNA Quest nettisivulla on lisää tietoa aloitteesta ja osio, jossa on vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Ne, jotka ovat jo teettäneet testin eri palvelussa ovat tervetulleita lataamaan DNA-tuloksensa MyHeritageen ilmaiseksi ja ottamaan osaa DNA Questiin. Koska pakkausten määrä on rajallinen, asetamme etusijalle ne, joilla ei ole varaa kustantaa geneettistä testausta sekä ne, jotka ovat ilmoittautuneet ensin. Ensimmäisen vaiheen suuren hakijamäärän johdosta meillä oli rekisteröinnin päättyessä, toukokuussa 2018, useiden tuhansien hakijoiden jonotuslista. Pyydämme niitä, jotka viime vuonna jäivät jonotuslistalle käymään DNA Quest sivustolla ja täyttämään hakemuksen uudelleen mahdollisimman pian. Sopivat DNA Quest-osallistujat saavat ilmaisen MyHeritage DNA-pakkauksen, jossa on kaikki tarvittava yksinkertaisen poskipyyhkäisytestin tekemiseen. DNA-näytteet prosessoidaan MyHeritagen CLIA-sertifioidussa, CAP-valtuutetussa laboratoriossamme Yhdysvalloissa ja tulokset valmistuvat 3-4 viikon päästä siitä, kun näyte on vastaanotettu. Noudatamme tiukasti kaikkien hakijoiden ja osallistujien yksityisyyttä. DNA-tulokset omistaa osallistuja, ei MyHeritage. Yhtiö ei ole koskaan myynyt geneettistä dataa ja on luvannut, ettei koskaan tulevaisuudessakaan tee niin ilman käyttäjien avointa suostumusta. DNA Quest on tiukasti pro bono-projekti.

Asiantuntijaneuvosto

Varmistaaksemme, että osallistujat saavat tukea etsiessään biologista perhettään, olemme muodostaneet DNA Quest-projektille huipputason asiantuntijaneuvoston, joka koostuu maailmanluokan adoptioasiantuntijoista ja sukututkijoista. Neuvosto tarjoaa ohjausta MyHeritagelle ja osallistujille koko seuraavan vaiheen ajan.

DNA Quest-menestystarinoita

Monet DNA Questin ensimmäiseen vaiheeseen osallistuneista ovat jo löytäneet biologisen perheensä ja odottavat nyt yhteistä, valoisaa tulevaisuutta. Alla muutamia menestystarinoita. Mitch Yurkovich, 37, Bad Axesta, Michiganista, adoptoitiin vauvana. Avioiduttuaan ja saatuaan neljä lasta hän kiinnostui biologisesta perheestään ja etsi tietoja heistä useiden vuosien ajan. Biologisten, edelleen yhdessä ja naimisissa olevien vanhempien löytyminen muutti hänen elämänsä. Sen mahdollisti DNA Quest, MyHeritagen pro bono-projekti, jonka tavoite on auttaa lapsena adoptoituja biologisen perheen etsimisessä. Mitch ei ollut uskoa, että hän oli saanut yhteyden biologisiin vanhempiinsa ja he olivat edelleen yhdessä! Aloin vapista enkä pystynyt lopettamaan hymyilemistä! Sydämeni hakkasi ja olin aivan pyörällä päästäni! 37 vuotta olin ihmetellyt ja nyt OLIN LÖYTÄNYT biologiset vanhempani ja he olivat edelleen yhdessä! Minulla on sisaruksia, veli ja sisko!?!? Nämä uutiset olivat parempia kuin vileimmissä kuvitelmissanikaan! Alle 12 tunnissa siitä kuin näin DNA-tulokseni ja saatuani vastausviestin Scottilta, olin löytänyt biologisen perheeni!! Mitchin tarina kerrottiin Good Morning America-showssa. Mukana oli hetki, jolloin Mitch tapasi äitinsä, isänsä ja sisaruksensa ensimmäistä kertaa. Kun Kim Prather, 53-vuotias MyHeritage-käyttäjä Oklahomasta, kuuli MyHeritagen DNA Quest pro bono-projektista, hän tuskin malttoi odottaa päästäkseen jättämään hakemuksen. Kim oli adoptoitu vauvana, eikä hän koskaan ollut tuntenut biologista perhettään, mutta ei halunnut mitään niin kovasti kuin tavata heidät. Lue koko tarina täältä Kun Susan Butler, 52, Te Pukesta, Uudesta-Seelannista, teki hakemuksen DNA Questiin aiemmin tänä vuonna, hän ei halunnut asettaa toiveitaan liian korkealle. Vaikka Susanilla oli tieto sekä biologisesta, nyt jo kuolleesta äidistään, että biologisesta isästään, jonka kanssa hän oli ollut yhteydessä, monia kysymyksiä oli jäljellä. Hän uskoi isällään oleva muitakin lapsia. Hän ihmetteli, olisiko hänellä tuntemattomia sisaruksia jossakin. Susanilla ja Terryllä pääsivät tunteet pintaan , kun he puhuivat puhelimessa ensimmäistä kertaa. He sopivat tapaamisesta mahdollisimman pian, mikä olikin melko yksinkertaista, koska Terry asuu vain 40 minuutin päässä Susanista ja 30 minuutin päässä isästään Brucesta. Aika tuhlaamatta he kaikki tapasivat seuraavana päivänä. Lue koko tarina

Yhteenveto

Jos tunnet ketään, joka hyötyisi DNA Quest-projektista, auta levittämällä sanaa sosiaalisessa mediassa ja lisää linkki www.dnaquest.org-sivustolle. Ja jos sinulle itsellesi olisi tästä hyötyä, älä epäröi hakea. MyHeritage-tiimissä olemme hyvin iloisia voidessamme jatkaa tätä pro bono-projektiamme ja auttaa perheitä yhdistymään geneettisen sukututkimuksen avulla. DNA Questin tuloksena odotamme näkevämme elämää mullistavia perheiden yhdistymisiä. Hyväntekeväisyys on hieno tapa toteuttaa yrityksen yhteiskuntavastuuta. Toivomme, että muut kaupalliset yritykset seuraisivat esimerkkiämme omalla osaamisalueellaan ja auttaisivat tekemään maailmasta paremman paikan. Tee hakemus ilmaisesta MyHeritage DNA-pakkauksesta 30.4.2019 mennessä osoitteessa DNAQuest.org

Kommentit

Sähköpostiosoite pidetään yksityisenä, eikä sitä näytetä

 • Marika

  12 maaliskuun, 2019

  Olisi ollut erittäin kiva kun sivusto olisi ollut suomen kielinen. Huonolla englannilla jouduin käyttämään google kääntäjää. Toivon kuitenkin saavani ilmaisen testin koska tämä on ainoa kerta kun on enää haluja ja mahdollisuutta selvittää perimääni.

  • A

   annikka

   13 maaliskuun, 2019

   Marika, käyttäjäkonferenssi on kokonaan englanninkielinen, joten oletuksena on, että sinne osallistuva henkilö pystyy ilmoittautumaan ko. kielellä.