Lapsena adoptoidun unelma toteutui

Lapsena adoptoidun unelma toteutui

Viimeiset viisi kuukautta MyHeritage on ollut mukana erikoisprojektissa israelilaisen parlamenttijäsenen Nurit Korenin kanssa. Tavoitteena on ollut auttaa 1940- ja 1950-luvuilla erilleen joutuneita perheenjäseniä löytämään toisensa DNAn avulla. Projekti on yksi MyHeritagen Pro Bono (hyväntekeväisyys)-hankkeista ja se on toteutettu perheiden yhdistämistarkoituksessa ilman että siitä olisi aiheutunut kustannuksia siihen osallistuneille.

MyHeritage on tarjonnut ilmaisen DNA-testauksen niille perheille ja lapsena adoptoiduille, jotka ovat sitä halunneet. Tähän päivään mennessä olemme, osana projektia, testanneet 750 henkilöä.

Äskettäin näimme tämän projektin kantavan ensimmäisiä hedelmiään. Yehuda Kantor, israelilainen fyysikko, oli aikuisena saanut selville, että hänet on adoptoitu vauvana, eikä hän olisi koskaan onnistunut löytämään biologista perhettään – vuosien etsinnästä huolimatta. MyHeritage DNA-testi auttoi meitä pääsemään mukaan yhteen elämän suurista hetkistä kun Kantor tapasi biologisen perheensä.

Yehuda Kantor käymässä MyHeritagen toimistolla tammikuussa 2017

Yehuda Kantor käymässä MyHeritagen toimistolla tammikuussa 2017

Katso alla tutkivan journalistin Rina Matzliachin jännittävä kertomus, joka näytettiin vähän aikaa sitten Israelin TV-uutisissa (hepreaksi, tekstitetty englanniksi).

Yehuda Kantorin tapaus on niin merkittävä, että siitä keskusteltiin Knessetissä (Israelin parlamentissä) pääministerin johdolla. Seuraavassa clipissä Knessetin jäsen Nurit Koren kiittää MyHeritagea DNA-tietokannan perustamisesta perheiden yhdistämiseksi. Asiayhteys tulee innostuksesta Kantorin biologisen perheen löytymiseen MyHeritage DNA-tietokannan avulla. Pääministeri Benjamin Netanyahu myös kehui MyHeritagen projektin tärkeyttä perheiden yhdistämiseksi DNAn avulla.