Postipakettina lähetetyt lapset: Erikoinen ajanjakso Yhdysvaltain postin historiassa

Postipakettina lähetetyt lapset: Erikoinen ajanjakso Yhdysvaltain postin historiassa

Joulun aika on kiireistä postipalvelujen aikaa kaikkialla maailmassa: ihmiset tilaavat ja lähettävät kortteja sekä lahjoja. Mutta hei, eikö olisi hienoa, jos voisit tilata lapsenlapsesi postin kotiin toimittamana lahjana? Usko tai älä, lyhyenä, kuuden vuoden ajanjaksona, oli mahdollista lähettää vauva tai pieni lapsi Yhdysvalloissa postipakettina!

Ihmiset ja posti, postin historiaa Smithsonianin kansallisesta postimuseosta

Ihmiset ja posti, postin historiaa Smithsonianin kansallisesta postimuseosta

Lasten lähettäminen isoäidin luo

Yhdysvaltain postilaitos otti käyttöön pakettipostin vuonna 1913. Ennen sitä kaikki postitse lähetetyt paketit saivat painaa korkeintaan 1,8 kg. Kun pakettipalvelu aloitettiin, ihmiset pystyivät lähettämään postipakettina mitä tahansa, joka painoi alle 23 kiloa.

Ei kestänyt kovinkaan kauan, kun vanhemmat tajusivat, että vauvojen ja pienten lasten lähettäminen postitse oli paljon halvempaa kuin junalippujen ostaminen. Vuonna 1913 ensimmäinen postitse lähetetty vauva oli 8 kuukauden ikäinen James Beagle, joka painoi n. 5 kiloa Hänet lähetettiin Ohion Glen Estestä isoäitinsä luo Bataviaan, 7 kilometrin päähän. Vanhemmat maksoivat 15 senttiä postimaksuna ja 50 dollaria vakuutuksesta.

Väkisinkin mieleen nouseva kuva vauvojen pakkaamisesta laatikoihin ja niiden heittämisestä kuorma-autojen lavoille on kuitenkin väärä. Ei se aivan sellaista ollut! Postissa lähetetyt vauvat ja lapset joko kannettiin tai kuljetettiin muuten reittiä pitkin.

5-vuotias May Pierstorff postipakettina

Eräs lapsi teki matkan rautateillä postivaunussa: 5-vuotias May Pierstorff lähetettiin Grangevillestä Lewistoniin, Idahoon, kylään isoäitinsä luo 19. helmikuuta 1914. May oli vain juuri ja juuri painorajan alapuolella (22 kiloinen), ja hänen vanhempansa tajusivat, että Mayn lähettäminen postitse olisi halvempaa kuin junalipun ostaminen. He kiinnittivät 53 sentin postimerkin Mayn takkiin, ja hän matkusti junan postivaunussa aina Lewistoniin saakka. Päivystävä päällikkö Leonard Mochel toimitti Mayn henkilökohtaisesti isoäidin luo.

May Pierstoff. Kuvalähde: Postimuseo

May Pierstoff. Kuvalähde: Postimuseo

Jotkut lapset lähetettiin melko kauas. Edna Neff, 6, lähetettiin yli 1100 kilometrin päähän Pensacolasta, Floridasta, Christiansbergiin, Virginiaan, missä hänen isänsä asui.

Vauva postipakettina

Eräässä tapauksessa georgialainen mies yritti saada vauvan lähetetyksi itselleen adoptiota varten. New York Times -lehdessä oli tammikuussa 1913 artikkeli, jonka mukaan postipäällikkö oli vastaanottanut tältä mieheltä kirjeen kysyen neuvoja ”pakkaamiseen käytettävistä materiaaleista”, jotta se (vauva) olisi säännösten mukaisesti pakattu ja voitaisiin toimittaa postitse, koska hänen mielestään Express Co käsitteli pakkauksia liian kovakouraisesti. ”

New York Timesin artikkeli postipäällikön saamasta kirjeestä

Näyttää siltä, ​​että ihmisten postituksen laillisuudesta oli epäilyjä jo vuonna 1913, mutta vuonna 1920 postin pääjohtaja lopulta päätti lopullisesti, ettei lapsia saa kuljettaa postitse. Siitä lähtien vauvojen ja pienten lasten on pitänyt matkustaa junalla, lentokoneella tai bussilla niin kuin kaikkien muidenkin!

Vaikka lyhyt historia lasten lähettämisestä postitse voi tuntua laiminlyövältä ja suorastaan ​​julmalta, Yhdysvaltain postihistorioitsija Jenny Lynch selittää, että se oli itse asiassa merkki siitä, kuinka paljon maaseutuyhteisöt luottivat paikallisiin postityöntekijöihin.

”Postinkuljettajat olivat luotettavia työntekijöitä”, hän kertoi Smithsonian.comille. ”On tarinoita maaseudun kuljetusyrityksistä, jotka kuljettavat lapsia ja hoitavat sairaita. He pelastavat ihmishenkiä, koska ovat toisinaan ainoita, jotka käyvät syrjäisissä kotitalouksissa päivittäin. ”

Luottaisitko sinä paikallisen postinjakajan haltuun niin arvokkaan paketin? Kerro meille kommenteissa!

Artikkelikuvan laatua on parannettu MyHeritagen Photo Enhancerilla – kokeile sinäkin!