MyHeritage Smart Matches -toiminto

MyHeritage Smart Matches -toiminto

Haluatko löytää lisää tietoa esivanhemmistasi mahdollisimman helposti? Miksi et antaisi MyHeritage Smart Matches –teknologian yrittää auttaa. Tämä tehokas ja helppokäyttöinen teknologia voi auttaa sinua saamaan lisää tietoa suvustasi, sillä aikaa kun itse ”vetelet hirsiä”.

MyHeritage hankki alunperin Smart Matching -toiminnon Pearl Street Software  nimiseltä yritykseltä. Julkaisimme tämän innovatiivisen teknologian ensimmäisen kerran MyHeritage.comin sivulla vuonna 2007 ja olemme parantaneet sitä siitä lähtien. Teknologia vertaa sukupuusi henkilöitä yli 1,5 miljardiin toisissa (88 miljoonassa) MyHeritage sukupuissa oleviin ja etsii samankaltaisuuksia. Se voi auttaa sinua löytämään esivanhempiasi ja sukulaisiasi valjastamalla käyttöön MyHeritagen 104 miljoonan rekisteröityneen käyttäjän laajat yhteiset tiedot.

MyHeritage Smart Matches etsii automaattisesti sukupuusi ihmisiä muista sukupuista

Sinä ja toisten sukupuiden omistajat voitte saada lisää tietoja toisiltanne ja päästä yhteyteen keskenänne. Osumien hakutekniikka on monimutkainen ja ottaa huomioon erot nimien kirjoitustavoissa, ääntämisessä ja sukulaisuussuhteissa löytääkseen mahdollisimman paljon osumia, mutta ei tarkkuuden kustannuksella. Miksi tämä ominaisuus on niin tärkeä? Koska yksikin Smart Match -osuma voi olla läpimurto tutkimuksessasi ja jopa muuttaa perheesi elämän.

Lue, kuinka Nicoletta löysi isänsä kadonneen suvun MyHeritagen Smart Match -osuman avulla

Ellet ole vielä rekisteröitynyt MyHeritage-käyttäjäksi, tee se nyt. . Aloita sukupuusi rakentaminen tai tuo olemassa oleva sukupuu jostain toisesta palvelusta lataamalla GEDCOM-tiedosto. Saat ilmoituksen löydetyistä Smart Matches -osumista sähköpostiisi. Olemme varmoja, että tulokset ilahduttavat sinua!

Smart Matches -osumien saaminen

Smart Matches työskentelee taustalla samalla, kuin syötät tietoa sukupuuhusi. MyHeritage vertaa saman tien uutta tietoa kaikkiin toisiin sukupuihin ja ilmoittaa sinulle, jos löysi osuman. Saat kerran viikossa yhteenvedon kaikista sinulle löydetyistä osumista ja voit sitten käydä sivustolla tarkastelemassa niitä.

Löydät Smart Mathes -osumat Perhesivustosi kohdasta ‘Löydöt > Smart Matches’.

MyHeritage Smart Matches

Voit tarkastella osumia henkilöittäin tai lähteittäin.

Ehdotetut osumat on lajiteltu osuman laadun mukaan. Ylimpänä on ne, jotka ovat kaikkein todennäköisimmin oikeita osumia.

Smart Matches -osumien vahvistaminen ja hylkääminen

Voit vahvistaa tai hylätä osumat. Vahvistamalla ilmoitat, että osuma on oikein, ja hylkäämällä pääset eroon väärästä osumasta. Ennen hyvän osuman vahvistamista tai heti sen jälkeen, sinun kannattaa tarkastella osumaa nähdäksesi, mitä tietoja voit saada toisesta sukupuusta.

Vahvistetut ja hylätyt osumat siirtyvät sivuun omaan lokeroonsa, jotta voit tarkastella niitä myöhemmin. Näin voit käydä läpi systemaattisesti vahvistamattomia osumia kadottamatta arvokasta tietoa. Jos teet virheen, voit helposti perua aiemmin tehdyn vahvistuksen tai hylkäämisen.

Kaikki Smart Matches –osumat kertovat selkeästi jokaisen osuman kohdalla, onko se sinun vai toisen sukupuun omistajan vahvistama tai hylkäämä. Molempien vahvistamat osumat on merkitty kahdella tarkastusmerkinnällä. Kun vahvistat osuman, voit valita, ilmoitetaanko toisen sukupuun omistajalle vahvistamisesta (suositus), ja pyydetäänkö häntäkin vahvistamaan osuma. Voit myös kutsua toisen sukupuun omistajan perhesivustosi jäseneksi.

Älä ole huolissasi liian usein tapahtuvista ilmoituksista toisille: MyHeritage kokoaa automaattisesti useampia vahvistuksia ja lähettää ne yhdellä vahvistusviestillä, joten et vaivaa toisia, vaikka vahvistaisit aktiivisesti osumia. Muille ei ilmoiteta, kun hylkäät vääriä osumia.

Ainutlaatuinen Yksimielisyys-sivumme on hengenpelastaja

Se näyttää kätevästi yhteenvedon nimien erilaisista kirjoitusasuista, syntymä- ja kuolinajoista ja –paikoista, tietoja avioliitoista jne. ilmoittaen myös, kuinka monta kertaa kukin tieto on ollut esillä muissa sukupuissa. Voit sitten kopioida tiedot, kun näet, että ne sopivat suoraan omaan sukupuuhusi ja myös kopioida valitsemasi valokuvat. Ajattele, että Yksimielisyys-sivu on kooste kaikista Smart Matches™ -osumien tiedoista ja se näyttää henkilön kokonaiskuvan. Sen avulla täydennät puuttuvan tiedon sukulaisistasi nopeammin ja luotettavammin.

Kun haluat katsella jonkun henkilön Yksimielisyys-sivua, klikkaa tämän henkilön nimeä, kun tarkastelet osumia ’henkilöittäin’.

Jos sinulla on paljon Smart Matches –osumia, haluaisit varmaan mahdollisuuden vahvistaa koko joukon osumia (sivustolta tai henkilöltä) heti. Tai hylätä joukon osumia heti, jos ne ovat vääriä.

Työjonot, linkit, keskustelut ja muita ominaisuuksia

Aika pian huomat, että olet vahvistanut monta osumaa, mutta odotat, että muut antavat yhteisen vahvistuksen niihin. Niinpä meillä on työjono, josta näet osumat, joihin odotat toisen puolen vahvistusta (ja voit lähettää muistutuksen hänelle). Toinen kätevä työjono listaa osumat, jotka muut ovat vahvistaneet ja nyt odottavat sinun huomiotasi.

Yhteinen osumien vahvistaminen luo virtuaalisen linkin verkkovastaavien välille. Jokainen osuma voi olla keskustelun aiheena: sukupuiden omistajat voivat kommentoida, kun vahvistavat tai hylkäävät osuman, tai vain vastata kommenttiin ja vaihtaa kiinnostavaa tietoa. Kommentit näkyvät kätevästi kunkin osuman alapuolella.

On kätevää muokata sukupuuta avoimesti. Kun tarkastelet osumaa päätät, mitä tietoa kopioit toisesta puusta (jos et kaikkea) mukaan lukien kuvia. Jokaisen tiedonosan voi kopioida yhdellä klikkauksella. Pitääksesi itsesi ajan tasalla tietojesi alkuperästä tai näyttääksesi muille sivustosi jäsenille, mistä olet tiedot saanut, voit lisätä lähdeviittauksen kopioituun tietoon ja näin luoda linkin alkuperäiseen sukupuuhun.

Jokaisen osuman kohdalla voit tarkastella oman sukupuusi ja toisen sukupuun tietoja rinnakkain. Kätevä näyttö näyttää osuman koko yhteyden ja ympäröivät sukulaiset. Voit paneutua jokaiseen näkyvissä olevaan Smart Matchin löytämään henkilöön ja kohdistaa huomiosi tämän henkilön vertaamiseen. Huomaa, että osumat ovat ehdotuksia ja sinun täytyy itse tarkistaa, onko osuma oikea.

Mikä on ilmaista ja mikä ei

Smart Matches -osumien vastaanottaminen, niiden tarkastelu ja sukupuiden vertailu rinnakkain ovat ilmaisia kaikille käyttäjille. Seuraavat ominaisuudet ovat vain Premium- ja PremiumPlus-sivustojen käytössä: nopeutettu osumien haku, Yksimielisyys-sivu, osumien vahvistaminen, yhteydenpidon aloittaminen toisen sukupuun omistajan kanssa, kuvien kopiointi ja sukupuiden muokkaus avoimesti.

Yksityisyys

Smart Match on erittäin hyvä ratkaisu sinulle, joka haluat huolehtia sukupuusi yksityisyydestä, mutta haluat myös, että sukulaisesi voivat löytää sinut. Jos toisilla käyttäjillä on osuma sukupuuhusi, he voivat nähdä vain päällekkäiset osumat sukupuustasi, viereiset jo kuolleet henkilöt, mutta ei niitä, jotka ovat elossa eivätkä ole osumina sukupuuhusi.

Jos haluat laittaa Smart Matching –toiminnon sukupuusi kohdalla pois päältä, siirry asetuksiin ja laita osumien etsintä pois päältä. Se poistaa sukupuusi osumien hakujärjestelmästä, joten et voi itsekään vastaanottaa Smart Matches –osumia. Voit myös päättää, saavatko toisten puiden omistajat, joiden puista löytyi osuma, kopioida sinun sukupuusi osuman kuvia.

Mitä hienoa on Smart Matches -toiminnossa?

Jotkut saattavat sanoa “Hei, mitä erikoista Smart Matches -toiminnossa muka on? Osaan itsekin löytää uutta tietoa suvustani Ellis-saaren internet-sivulta, hautausmaalta, julkisesta kirjastosta ja muista paikoista”. No, on aina hienoa löytää uusia asioita suvusta. Mutta verrattuna tiedon etsimiseen dokumenteista tai arkistoista, Smart Mathes -osumat ovat usein jännittävämpiä, koska ne eivät vain jaa uutta tietoa, vaan myös yhdistävät sinutMyHeritagessa siihen elossa olevaan henkilöön, joka syötti tuon tiedon ja se henkilö on hyvin todennäköisesti sukulaisesi! Teille molemmille annetaan välineet pitää yhteyttä ja vaihtaa tietoja keskenänne. Joten Smart Mathes ei vain tuota uutta tietoa vaan usein auttaa uuden ystävän tai suvun jäsenen löytämisessä.

Yhdistää vai ei (vihje: ei)

Smart Match -osuman vahvistaminen luo virtuaalisen linkin sukupuiden välille. Se EI yhdistä profiileja EIKÄ saa kahta sukupuuta sulautumaan yhdeksi. Uskomme, että MyHeritage-käyttäjien pitää pysyä sukupuittensa omistajina ja heidän puittensa pitää olla täysin heidän hallinnassaan. Heidän pitää tuoda viedä tietoa tai poistaa sitä ilman, että kukaan muu muuttaa odottamattomasti sen tietoja.

Yhteenveto

Voit tutkia jokaista henkilöä erikseen nähdäksesi, onko hänellä osumia. Voit olla välittämättä jonkun tietyn puun tai henkilön osumista, jos tunnet osumat eikä niillä ole lisäarvoa. Jos haluat, niin sinulle ei enää ilmoiteta noiden lähteiden uusista osumista. Joskus henkilö, jolla on hyvin tavallinen nimi, saa vääriä osumia: tällöin voit klikata linkkiä, jolla voit ohittaa kaikki tämän henkilön osumat ja väärät osumat ovat heti poissa tieltä.

Henkilökohtainen huomautus Gilad Japhetilta: MyHeritagen perustajana ja johtajana minulla on oma sukupuuni sivustolla. Nyt siinä on 2916 henkilöä ja 2181 valokuvaa. Se on tosiasiassa ensimmäinen MyHeritageen luotu sukupuu. Tähän mennessä sivusto on löytänyt minulle 2089 Smart Match –osumaa 163 sukupuusta ja olen saanut tavata suuren joukon sukulaisia ja saanut paljon uutta tietoa. Olen varma, että sinulla on samanlainen onni.

Toivon vilpittömästi, että nautit Smart Matches –osumista – ja että ne ovat arvokas apu sinulle, kun rakennat sukupuutasi ja yrität jäljittää sukusi historiaa.

Alkuperäinen blogikirjoitus 30.9.2014

Päivitetty versio 23.11.2022