3 serkun sukulaiselta perityn tiedon järjesteleminen

Tämä on vierailijan Kate Eakman julkaisu, sukututkija Legacy Tree Genealogists :istä, MyHeritage’n suosittelema tutkimuskumppani. Katella on maisterin tutkinto historiasta ja rakastaa auttaa ihmisiä näkemään esi-isiensä elämiin. Hänen kykynsä “ajatella rajojen ulkopuolelle” auttaa häntä löytämään arvokkaita tietoja henkilöiden perimästä.

Olet juuri saanut käsiisi sukututkimus tietoja isoäidiltäsi, tai isosedältäsi, tai ehkäpä joltakin vielä kaukaisemmalta sukulaiselta joka on kuullut että” teet sukututkimusta”- ja nyt mietit mitä tiedoilla tehdä.

Tässä on kolme helppoa askelta integroidaksesi tiedot tutkimukseesi.

1. Luokittelu
Käy läpi joka sivu.
• Mikä se on? Onko se valokuva, kirje, perheyhteisön arkki, väestölaskentaa, testamentti, lehtileike, vai jotain muuta?
• Kenestä se kertoo? Onko se yhdestä henkilöstä, perheestä, vai useammista sukupolvista suvussasi? On myös mahdollista, että tieto on henkilöstä tai ihmisistä kenestä et ole ennen kuullutkaan.

Ennen: Mitä tehdä kaikilla näillä perityillä papereilla, dokumenteilla ja valokuvilla?

Organisoi paperit.
Kun sinulla on tuntuma, mitä peritty tieto on, voit päättää miten järjestelet kaiken.
• Jos paperit ja valokuvat koskevat vain yhtä sukuhaaraa, on varmasti järkevintä jakaa ne niitä koskevien sukupolvien mukaan. Aloita omasta sukupolvestasi, siirry sitten vanhempiesi sukupolveen ja sitten isovanhempiesi, jne.
• Jos peritty tieto on laajempialainen, haluat luultavasti jakaa tiedot ensin kunkin perheen mukaan ja sitten sukupolvien mukaan kuten aiemmin teit.

Se, miten fyysisesti organisoit tietosi, on oma asiasi. Huolehdi vain että uusi systeemi sopii entiseen tyyliisi välttääksesi sekaannusta.

Menetelmästäsi riippumatta, tarvitset luultavasti tavan lajitella tietojasi. Sukulinja kansiossa, sinulla voi olla välilehdet joka sukupolvelle. Riippuen siitä, kuinka syvä ja laaja edellinen tutkimus oli, saatat huomata että joka sukupolvi pitää eritellä henkilöittäin.

• Aseta jokainen sivu tai asia peritystä tutkimuksesta kansioon perheen tai henkilön mukaan.

• Jos tieto koskee useampaa henkilöä, skannaa se ja laita kopiot toisiin kansioihin. Tämä takaa sen että sinä huomioit joka tiedon dokumentin jokaisen henkilön kohdalla.
• Kun törmäät näihin tietoihin, nousee kysymyksiä – Kuka on kuvan henkilö? Miksi en ole kuullut tästä perheeseen liittyvästä asiasta? – Tee kopio asiasta ja kirjoita kysymyksesi kopioon. Laita sitten tämä sivu kysymyksesi kanssa kansioon nimeltä “Kysymykset” tai “Pulmat” tai “Mysteerit.”

2. Yhdistä
Nyt kun olet luokitellut ja organisoinut perityt sukututkimus tiedot, on aika yhdistää ne aiempien tutkimustesi tuloksiin.
• Aloita sinua lähimmästä sukupolvesta ja lue joka sivu.
• Vertaa saamiasi tietoja omiin tutkimus tuloksiisi.
• Varmista, että tämä tieto todellakin koskee sukulaistasi. Jos tieto on uutta, Lisää se puuhusi, lähteen kera.

Ennen pitkää, sinulle voi selvitä että tutkimuksissa selvittämäsi tieto on ristiriidassa saamiesi tietojen kanssa. Käsittele tietoa, kuten käsittelet ristiriitaisia tietoja: vertaa, harkitse, ja jatka tutkimista kunnes löydät uskottavan selityksen ristiriitaan.

Jos perimäsi tutkimus tuo mukanaan uusia ihmisiä sukupuuhusi, varmista että tämä on oikeaa sukua ja sitten lisää heidät sukupuuhusi. Taas, liitä mukaan, viite siitä mistä lähteestä tieto on tullut.
• Online tietokannat mahdollistavat valokuvien ja muiden dokumenttien kuten kirjeiden lisäämisen. Skannaa tiedot ja lisää ne niiden omiin kansioihinsa.
• Huomioi onko tutkimuksissa tietoja, joita ei muuten ole saatavilla. Onko kirjekuoressa tai kirjeessä lähettäjän osoite, avuksi perheen löytämiseksi väestörekisteristä? Onko kuvassa kolme tytärtä ja kaksi poikaa, ei kaksi tytärtä ja kaksi poikaa, kuten luulit perheessä olevan?

Lopuksi, käy “Mysteeri” kansiot läpi ja, elleivät aiempi työ ole selvittänyt keitä tuntemattomat ihmiset olivat ja kuinka he liittyvät sukuusi, ala tutkia joka henkilö oppiaksesi lisää heistä. Ehkä he olivat naapureita tai pitkäaikaisia perheen ystäviä. Kysele perheesi jäseniltäsi tunteeko kukaan heitä.

3. Säilytä
Säilytä kaikki jos pystyt, vaikka työssäsi olisi tuplakappaleita. Koko työn tulos on osoitus esivanhempiesi rakkaudesta perhettä kohtaan. Säilyttämällä heidän työnsä tuloksia kunnioitat heidän aikaansaannoksiaan.

Skannaa kuvat. Skannaa dokumentit. skannaa transaktiot varsinkin jos sinulla ei vielä ole niitä kokoelmassasi,

Kun lopetat skannauksen, säilytä koko kokoelma. Säilytä valokuvat ja käsinkirjoitetut laput muovitaskuissa. Jos sinulla on kasa irtonaisia papereita tai kolmirengas kansio, sinun kannattaisi siirtää paperit kansiosta ja säilyttää niitä arkistointiin tarkoitetussa laatikossa.. Niitä voi ostaa netistä alle 25$.

Lopuksi, jaa tämä aarre muiden sukuhistoriasta kiinnostuneiden perheenjäsenten kanssa. Voit ladata tiedot MyHeritage family site:lle ja kutsua heidät liittymään puuhusi ja helposti auttamaan sinua. Käytä tätä genealogista voittoa rohkaistaksesi muita perheessäsi kiinnostumaan enemmän historiastaan.