Jalat ja varpaat sukututkimuksessa

Jalat ja varpaat sukututkimuksessa

Joskus 1800-luvulla levisi nykytermein sanottuna pseudotieteellinen teoria, jonka mukaan henkilön muinaiset juuret voi selvittää yksinkertaisesti tutkimalla tämän jalkoja ja varpaita. Englanniksi termi oli ”foot and toe ancestry”, jota on hieman hankala kääntää suomeksi.

Joka tapauksessa teorian kannattajat ajattelivat, että on olemassa viisi erilaista jalan perusmuotoa; kelttiläinem, kreikkalainen, egyptiläinen, germaaninen ja roomalainen.  Jokainen näistä erottui toisistaan mm. varpaiden pituuden ja jalkaterän muodon perusteella.

Jo pitkään on uskottu, että tietyt ihmiskehon piirteet voivat paljastaa tietoa perinnöstämme, ja jalkojen muoto voi olla yksi niistä. Tutkijat keskittyvät kuitenkin tutkimuksiin, joilla on käytännöllisempiä sovelluksia, eikä jalkojen muodon ja syntyperän yhdistämisestä ole todisteita, mutta tässä on, mitä löysimme – koska tiedämme, että asia kiinnostaa monia.

Kelttiläiset jalat ja varpaat

”Kelttiläinen tyyppi” on monimutkaisin ja epätyypillisin. Siinä jalka on melko suuri, mutta isovarvas lyhyt. Isovarpaan viereinen varvas taasen on kelttijalassa hyvin pitkä, mutta muut lyhyitä. Kelttiläinen on sekoitus kreikkalaista ja germaanista jalkatyyppiä. Isovarpaan viereisen varpaan poikkeuksellinen pituus on tyypillistä myös germaaniselle jalalle.

Roomalainen jalka

”Roomalainen jalka” on kaikista tyypillisin muoto, jossa isovarvas on yhtä pitkä suhteessa 2. varpaaseen. Kyseisen jalkatyypin omaavat ihmiset ovat meneviä ja sosiaalisia. Heistä löytyy myös karismaattisuutta, jonka vuoksi he ovat hyviä puhujia sekä taitavia liike-elämässä. Suhteissa nämä ihmiset ovat hauskoja ja heidän kanssaan aika kuluu nopeasti.

Egyptiläinen jalka

”Egyptiläisessä jalassa” varpaat ovat suorassa linjassa suhteessa toisiinsa. Isovarvas ulottuu pisimmälle, jonka jälkeen muut varpaat seuraavat perässä pituusjärjestyksessä. Kyseisen jalkatyypin omaavat henkilöt ovat salaperäisiä ja he haluavat yksityisyyttä. He elävät hetkessä ja menevät usein hetkellisten mielijohteiden perässä. Suhteissa näitä ihmisiä on aluksi vaikea lähestyä. Kun kyseisen jalkatyypin ihmisen kuitenkin oppii tuntemaan, niin kuoren alta paljastuu jatkuvasti uusia ja mielenkiintoisia asioita.

Kreikkalainen jalka

”Kreikkalaisessa jalassa” 2. varvas on kaikista pisin. Kyseisen jalan omaavat ihmiset ovat innokkaita ja motivoivat muita. Urheilijoilla ja taiteilijoilla tavataan usein kyseistä jalkatyyppiä. Muut ihmiset viihtyvät hyvin näiden ihmisten seurassa ja usein miten kreikkalaisen jalan omaavilla ihmisillä on paljon kavereita. Historiaa katsoessa innovatiivisilla ja vaikutusvaltaisilla ihmisillä on ollut kreikkalainen jalka. Suhteissa näillä ihmisillä riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita, eikä yksikään päivä ole samankaltainen.

Germaaninen jalka

Germaanisen jalan isovarvas on suuri ja muut varpaat samankokoisia

Tilaa nyt DNA-testi ja katso, onko se samaa mieltä asiasta!

Kerro meille kommenteissa, mistä päin olet jalkojesi perusteella kotoisin.

Lue lisää sukututkimusartikkeleita täältä!

Juha Vuorela on postannut tämän mielenkiintoisen artikkelin Juhan suku – blogissaan (https://juhansuku.blogspot.com/) 17.9.2019

Kommentit

Sähköpostiosoite pidetään yksityisenä, eikä sitä näytetä

 • essi k

  20 heinäkuun, 2020

  norjalais-roomalais-egyptiläinen

 • EJ

  Erkki Jumppanen

  12 toukokuun, 2022

  Minulla on Roomalaiset varpaat.