Äiti ja tytär tapasivat 50 vuoden eron jälkeen

Äiti ja tytär tapasivat 50 vuoden eron jälkeen

Cathy etsi tytärtään Karenia vuosikausia onnistumatta löytämään häntä. Kesti 50 vuotta ennen kuin hen tapasivat toisensa MyHeritage DNA-osuman ansiosta.

Kun Cathy tuli raskaaksi 16-vuotiaana Pittsburghissa vuonna 1966, hänet lähetettiin katoliseen, aviottomille äideille tarkoitettuun kotiin. Siellä hänet pakotettiin antamaan tyttärensä adoptoitavaksi. Hän sai nähdä tyttärensä lyhyesti synnytyksen jälkeen ennen kuin hänet vietiin pois.

Cathy teini-ikäisenä 1960-luvulla

Cathy teini-ikäisenä 1960-luvulla

Ei ole mennyt päivääkään etteikö Cathy olisi ajatellut tytärtään, josta hänen oli pakko luopua; missä hän oli ja oliko hän onnellinen.

Karen kasvoi rakastavassa adoptiokodissa, mutta hän kaipasi äitiään, joka oli antanut hänet adoptioon. Hän muistaa kolmannelta luokalta tehtävän, jossa piti rakentaa sukupuu eikä hän tiennyt, mistä aloittaa, koska hänellä ei ollut mitään tietoja biologisesta perheestään. Karenin adoptiovanhemmat ovat koko ajan olleet tukemassa häntä hänen etsiessään juuriaan.

Karenin etsiminen kesti vuosia, turhaan. Sitten eräänä päivänä Karenin mies sai tietää, että hän voisi ladata Karenin DNA-tiedot ilmaiseksi MyHeritageen.

Muutaman päivän kuluttua Karen saikin tiedon läheisestä DNA-osumasta ja niin asia alkoivat järjestyä. Cathy pääsi lopulta, 50 vuoden odotuksen jälkeen, yhteyteen tyttärensä kanssa.

Ensimmäiseen tapaamiseen Karenin ja hänen perheensä kanssa Cathy lensi Baltimoresta Greensboroon, Pohjois-Carolinaan. Heillä on paljon kiinniotettavaa.

Karen (vasemmalla) ja Cathy (oikealla) tapaavat PTI-lentokentällä Pohjois-Carolinassa.

Karen (vasemmalla) ja Cathy (oikealla) tapaavat PTI-lentokentällä Pohjois-Carolinassa.

He viettävät mielellään aikaa yhdessä ja opettelevat tuntemaan toisiaan. Kummallakin on paljon yhteistä; samanlaisen maun lisäksi hiustyyli, tatuoinnit, rakkaus puutarhaan ja eläimiin.

Karen (vasemmalla) ja Cathy (oikealla) Karenin kotona.

Karen (vasemmalla) ja Cathy (oikealla) Karenin kotona.

He ovat haltioituneita toistensa löytymisestä eivätkä halua muille yhtä pitkää odotusaikaa. Cathyn mukaan:Kenenkään ei pitäisi olla 50 vuotta ilman lastaan, niin ei pitäisi koskaan tapahtua.

Karen sanoo: Jokaisella on oikeus tietää alkuperänsä.