DNA Quest, pro bono -aloite – päivitys

DNA Quest, pro bono -aloite – päivitys

Maaliskuussa 2018 lanseerattu DNA Quest on pro bono -aloite, jossa geneettisen testauksen avulla pyritään yhdistämään adoptoidut ja heidän biologisiin perheisiinsä. Adoptoitujen kansainvälinen yhteisö suhtautui myönteisesti projektiin ja levitti sanaa tästä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta. Lahjoitimme tuhansia DNA-pakkauksia projektiin osallistujille ja saamme jatkuvasti tiedusteluja projektista. Toiselle DNA Quest kierrokselle valituille osallistujille lähetettiin jo ilmaiset DNA-pakkaukset.

Alkuperäisen projektin mahtavan menestyksen seurauksena jatkoimme DNA Questia maaliskuussa 2019 ja sitouduimme lahjoittamaan lisää tuhansia ilmaisia MyHeritage DNA-pakkauksia projektin jatkoon valituille.

Osallistujatietoja

Toiselle DNA Quest-kierrokselle saimme yli 4000 hakemusta 69 maasta eri puolilta maailmaa. Useimmat hakemuksista tulivat USA:sta (1838 kpl) ja seuraavaksi suurimmat maat olivat Kanada (349), Englanti (162), Australia (161), Chile (157) ja Brasilia (107). Saimme hakemuksia myös Argentiinasta, Espanjasta, Irlannista ja Tanskasta sekä pienempiä hakemusmääriä muista maista mm. Vatikaanivaltiosta, Jemenistä, Mauritiukselta, Zimbabwesta ja Yhdistyneistä Arabiemiraateista.

70%:ssa saamistamme hakemuksista hakijana oli adoptoitu, joka etsi biologista perhettään. 16% tuli läheisiltä perheenjäseniltä, jotka etsivät adoptoitua ja loput olivat ihmisiltä, jotka kuvailivat tilannettaan sanalla ”Muu”. Mielenkiintoista oli, että hakijoista 77% oli naisia ja 23% miehiä.

Aikaisempi menestys

Meistä on ollut jännittävää seurata DNA Questiin osallistuneita, joiden koko elämän ajan kestänyt unelma on toteutunut ja jotka ovat, lahjoittamiemme ilmaisten DNA-pakkausten avulla, päässeet yhteyteen biologisen perheensä kanssa.

Alla joitakin sydäntälämmittäviä kertomuksia:

Mitch Yurkovich, neljän lapsen isä Michiganista, sai yhteyden biologisiin vanhempiinsa, jotka ovat edelleen yhdessä, olivat menneet naimisiin ja saaneet 2 muutakin lasta.

Susan sai ilmaisen DNA-pakkauksen projektin kautta ja löysi velipuolensa Terryn, jonka olemassaolosta hän ei ollut tiennyt.

Kim Prather, Oklahomasta, ei tiennyt mitään biologisesta perheestään ja nyt MyHeritagen ansiosta hän viimeinkin löysi perheensä ja sai yhteyden siskoonsa.

Carlos Canas Teksasista oli aina tiennyt olevansa adoptoitu. Hän kasvoi ainoana lapsena eikä hänellä ollut mitään tietoa biologisesta perheestään ennen kuin hän sai osuman biologiseen sisarpuoleensa.

Uusia perheiden yhdistymisiä tapahtuu sitä mukaa kuin tietokantamme kasvaa.

Seuraava vaihe

DNA Questin uudelle kierrokselle osallistuneiden tuloksia voidaan odottaa elokuussa 2019. Osallistujat löytävät DNA-osumia MyHeritagen koko DNA-tietokannasta, joka tällä hetkellä käsittää yli 3 miljoonaa ihmistä. Ja koska luku kasvaa nopeasti joka päivä, heidän mahdollisuutensa perheenjäsenten löytämiseksi paranevat.

Jos olet jo testauttanut DNAsi toisella palveluntarjoajalla voit ladata DNA-datasi MyHeritageen ilmaiseksi. Kun datasi on prosessoitu, saat DNA-osumia, jotka voivat auttaa sinua löytämään etsimäsi perheen.

Toivomme voivamme jatkaa geneettisen sukututkimuksen voiman hyödyntämistä toistensa löytymistä kaipaavien perheenjäsenten yhdistämiseksi. Odotamme heidän tarinoidensa jakamista kanssasi tulevien kuukausien aikana.