Enolleni löytyi biologinen isä MyHeritage DNA-testin avulla

Enolleni löytyi biologinen isä MyHeritage DNA-testin avulla

Saimme alla olevan kertomuksen Reija Paakkiselta. Hänen enolleen löytyi biologinen isä MyHeritagen DNA-testin avulla. Kirjoituksessa ei ole nimiä yksityisyyssyistä.

Reija kertoo: Olen ollut innostunut sukujuuristani ja saanut valtavasti tietoa esivanhemmistani mm. DNA-testien avulla.

Arvailuja suvun keskuudessa

Enolleni on vasta aikuisiällä selvinnyt että hänen isänsä ei olekaan hänen biologinen isänsä. Arvailuja hänen ”oikeasta” isästä oli sukulaisten keskuudessa pyörinyt jo vuosia. Halusin yrittää auttaa enoani asian ratkaisemisessa ja saada selville kuka hänen biologinen isänsä on.

Olin teettänyt enostani MyHeritage DNA-testin ja yllätyin, kun hänelle löytyi useita lähisukulaisia sen avulla. Nämä osumat lähisukuun eivät kuitenkaan olleet hänen äitinsä puolelta mutta eivät sukulaisten arveleman isäkandidaatin puolelta.

Onneksi monilla DNA-osumilla oli sukupuuta tehtynä Myheritagessa, sillä ilman mitään tietoa omasta suvusta, olisi hyvin vaikeaa lähteä arvailemaan miten DNA-osumat ovat sukua enolleni.

Suunnanmuutos

Äitini tunnisti heti keitä nuo DNA-osumat enoni listalla ovat ja tämä yllättävä tieto viittasi siihen, että hänen biologista isäänsä pitääkin etsiä ihan toisaalta, mikä taas nopeutti oikean tiedon löytymistä.

Koska kaikki DNA-osumat viittasivat tiettyyn perheeseen ja perhetuttuun… rohkenin ottaa yhteyttä tämän ”uuden yllättävän isäkandidaatin” tyttäreen ja ehdottaa MyHeritage DNA-testin tekemistä. Hän suostui ja viime perjantaina saimme hänen DNA-tuloksensa. Olin todennäköisesti löytänyt biologisen isän enolleni.

Elämän jättipotti

Enoni biologinen isä on nyt 99 prosenttisella varmuudella selvitetty. Hän on hyvin helpottunut ja iloinen tästä tiedosta. Asia ei olisi ehkä koskaan selvinnyt ilman Myheritagen DNA-testiä ja sinne rakennettuja sukupuita.

Lopuksi muutama ohje niille, jotka etsivät kadonneita sukulaisiaan

  • Älä lannistu, ellet heti onnistu
  • Ole avoin erilaisille mahdollisuuksille
  • Rakenna sukupuuta sukulaisuuspolkujen selvittämiseksi