Operaatio ”Löydä Isä” – Saksalaismies löysi amerikkalaisen perheensä 65 vuoden etsinnän jälkeen

Operaatio ”Löydä Isä” – Saksalaismies löysi amerikkalaisen perheensä 65 vuoden etsinnän jälkeen

Koblenzissa, Saksassa asuva Kenneth Reimund Höfer etsi lähes 65 vuoden ajan tietoja biologisesta isästään. Hän tiesi isästään hyvin vähän, ja se mitä hän tiesi, oli tuskallista. Silti hän ei koskaan luovuttanut.

Kenneth kasvoi tietäen, että hänen isänsä Raymond Leroy Duke oli palvellut Yhdysvaltain ilmavoimissa ja ollut Saksassa 1950-luvulla. Tuolloin hän tapasi Kennethin äidin, Margareten. Raymond kuitenkin loukkaantui ja hänet lähetettiin takaisin Yhdysvaltoihin – jättäen jälkeensä raskaana olevan tyttöystävän, joka ei tiennyt, mitä hänelle oli tapahtunut.

Kennethin äiti

Kennethin äiti

Oli kuitenkin selvää, että heidän suhteensa oli merkittävä, sillä äiti antoi Kennethille toiseksi nimeksi nimen Reimund. Margarete kuitenkin jatkoi elämäänsä: muutamaa vuotta myöhemmin hän meni naimisiin ja sai toisen pojan ja tyttären. Kenneth varttui onnellisena näiden puolisisarusten rinnalla.

Vuosien mittaan Kenneth sai tietää vielä yhden asian biologisesta isästään: vuonna 1958 Raymondille lähetettiin Saksan nuorisovirastosta kirje, jossa esitettiin Kennethiä koskeva isyysvaatimus – jonka Raymond hylkäsi.

Huolimatta siitä, että hylkääminen satutti Kennethiä, hän jatkoi etsimistä ja halusi tavata isänsä. Vuonna 1993 hän jopa lensi ensimmäistä kertaa Yhdysvaltoihin ja yritti löytää isästään lisää tietoa, mutta Yhdysvaltain ilmavoimat eivät voineet luovuttaa mitään tietoja oikeudellisten rajoitusten vuoksi. Sillä välin Kenneth rakensi itselleen elämän vaimon ja kahden lapsen kanssa, jotka antoivat hänelle lopulta seitsemän lapsenlasta. Hän jäi hiljattain eläkkeelle pitkäaikaisesta työstään kattorakentajana.

DNA-testi johtaa sisarpuolien jäljille

Vuonna 2022 MyHeritage DNA:n mainos osui Kennethin silmiin ja sai hänet harkitsemaan DNA-testin tekemistä. Hän teki testin ja sai osuman Yhdysvalloissa asuvaan pikkuserkkuunsa.

Kenneth seurasi innokkaasti tätä johtolankaa ja teki lisätutkimuksia selvittääkseen, miten hän ja tämä serkku olivat sukua toisilleen. Hän sai selville, että serkun isoisä oli Kennethin isänpuoleisen isoäidin veli. Tämä johti hänet lopulta toisen MyHeritage-käyttäjän, Julie Duken, 63, sukupuuhun, joka oli todennäköisesti hänen isänsä tytär – hänen sisarpuoli.

Kenneth otti yhteyttä Julieen, ja kaikki loksahti kohdalleen. Vaikka he vain vaihtoivat kirjallisia viestejä, yhteys syntyi välittömästi. Vaikka Julie oli yllättynyt kuullessaan Kennethin olemassaolosta, hänellä ei ollut epäilystäkään siitä, että hän oli hänen veljensä, heti ensimmäisestä minuutista lähtien.

Julie itse asiassa muisti isänsä maininneen Margareten, saksalaisen tyttöystävän, jota hän rakasti kovasti palvelusaikanaan Saksassa. Kenneth sai selville, että isyysvaatimus, jonka Raymond oli hylännyt, oli saapunut noin kuukausi ennen kuin hän meni naimisiin Julien äidin Sharon Lu:n kanssa. Tämä saattaa selittää, miksi hän oli hylännyt isyysvaatimuksen tuolloin. Valitettavasti Raymond oli kuollut kaksi vuotta ennen kuin Kenneth löysi Julien, elokuussa 2020 monen vuoden imusolmukesyöpää vastaan käydyn taistelun jälkeen.

Kennethin isä

Kennethin isä

Tehtävä ”Löydä Isä” onnistui

Julie päätti tehdä DNA-testin varmistaakseen suhteensa – ja se todisti kiistatta, että Kenneth ja Julie olivat sisaruksia. Näin Kenneth saattoi toivottaa tervetulleeksi elämäänsä 5 uutta sisaruspuolisoa: Julie ja hänen neljä sisarustaan, James, Steven, Peggy ja Kenneth Raymond, velipuoli, jolla oli sama nimi kuin hänellä!

Kennethin sisarukset ja vanhemmat

Kennethin sisarukset ja vanhemmat

Kenneth pyysi uutta siskoaan lähettämään hänelle valokuvia. ”Sain heti sähköpostitse lähes 50 kuvaa ja kutsun kiitospäivään 2023” hän kertoo. Mutta hän ei halunnut odottaa marraskuuhun asti. Toukokuussa 2023 Kenneth matkusti Yhdysvaltoihin tapaamaan uusia sisarpuoliaan.

Tapaaminen

Sisarukset tapaavat

Sisarukset pallopelin katsomossa

Sisarukset pallopelin katsomossa

Onnistuin löytämään isäni, Kenneth sanoo. ”Sisarukseni tunnustivat minut täysin, ja minulla oli upeat kaksi viikkoa Kaliforniassa. Kävin hautausmaalla ja pystyin saamaan tarinalle pisteen minun ja äitini osalta.”

Suuret kiitokset Kennethille uskomattoman tarinansa jakamisesta kanssamme. Jos sinäkin olet tehnyt hämmästyttävän löydön MyHeritagessa, haluaisimme kuulla siitä! Lähetä se meille tällä lomakkeella tai lähetä meille sähköpostia osoitteeseen stories@myheritage.com.