Tammi- helmikuussa 2022 lisätyt uudet historialliset tiedot

Tammi- helmikuussa 2022 lisätyt uudet historialliset tiedot

Vuosi 2022 on alkanut hyvin! Kahden viime kuukauden aikana olemme lisänneet 34 uutta kokoelmaa, joissa on 277 miljoonaa tietoa. Lisäsimme Ranskasta Filae-sukupuuprofiileja, Val-de-Marnen siviilisyntymiä, hakemiston muistokirjoituksiin, hautausilmoituksiin ja kunnialegionaan. Norjasta olemme lisänneet kuolintietojen kokoelman. Juuri tällä viikolla julkaisimme yhteistyössä JewishGenin kanssa 5,8 miljoonaa juutalaista historiallista tietoa 28 kokoelmassa. Tämän päivityksen myötä MyHeritagen tietojen kokonaismäärä on noussut 16,8 miljardiin. Monissa kokoelmissa on MyHeritagen runsaan hakemiston ohella laadukkaita skannattuja alkuperäiskuvia.

Alla kerromme lisätietoja Ranskan ja Norjan kokoelmista. Jos haluat lukea lisää äskettäin julkaistuista juutalaisten historiallisten tietojen kokoelmistamme, katso erillinen kirjoituksemme: MyHeritage lisää 28 juutalaista historiallisten tietojen kokoelmaa.

Norjalaiset kuolintiedot

Kokoelma sisältää indeksoituja kuolinilmoituksia Norjasta vuosilta 1927-1941 sekä kuvia rekistereistä, joihin nämä kuolemantapaukset on kirjattu. Indeksoidut tiedot sisältävät kunkin vainajan nimen, syntymäajan, sukupuolen, siviilisäädyn, asuinpaikan, kuolin- ja hautauspäivän sekä hautauspaikan. Kuvat sisältävät lisätietoja vainajasta, kuten hänen ammattinsa. Kuolinsyy ja uskontokunta (kuvien sarakkeet 12 ja 13) on poistettu Norjan yksityisyys- ja tietosuojasäännösten mukaisesti.

Norjan evankelis-luterilaisen kirkon pappeja ohjeistettiin kirjaamaan kaikki heidän toimitaalueellaan tapahtuneet kuolemantapaukset tässä kokoelmassa oleville valmiiksi painetuille lomakkeille. Nämä lomakkeet toimitettiin täytettynä tilastokeskukselle, ja Norjan kansallisarkisto arkistoi ne. Kansallisarkisto järjesti lomakkeet lääneittäin tai maakunnittain ja vain osittain seurakunnittain.

Tämä kokoelma on laadittu yhteistyössä Norjan kansallisarkiston kanssa.

Tee nyt hakuja norjalaisista kuolintiedoista

Esimerkki

Norjan kuolinrekisterikokoelma sisältää norjalaisen teollisuusmiehen Samuel Eyden tiedot. Samuelin insinööritoimisto vastasi vesivoiman käytöstä kaliumnitraatin ja piikarbidin valmistuksessa. Hänen kuolintiedoissaan mainitaan hänen syntymäaikansa 29. lokakuuta 1866, se, että hän oli naimisissa kuolinhetkellä, hänen asuinpaikkansa Aasgärden I, Barle, Oslo, Norja, hänen kuolinpäivänsä 21. kesäkuuta 1940 ja hänen hautapaikkansa: Vår Frelsersin kirkko, Oslo, Norja.

Samuel Eyden kuolintieto [Lähde: MyHeritage, Norjan kuolintiedot]

Filae-sukupuutiedot

Olemme iloisia voidessamme ilmoittaa, että MyHeritagen historiatietokantaan on lisätty 269 miljoonaa Filaen sukupuutietoa. Tämä ilmoitus tulee sen jälkeen, kun MyHeritage osti Filaen viime vuonna ja sen jälkeen Filaen 844 miljoonaa yksinoikeudella olevaa historiallista tietoa on jo ladattu MyHeritageen.

Filaen sukupuutietojen kokoelma on kooste sukupuuhun linkitetyistä profiileista, jotka ovat vain lukutilassa ja auttavat sukuhistorioitsijoita löytämään paljon tietoja ja tärkeitä vihjeitä sukututkimuksensa edistämiseksi.

Sukupuuprofiilit sisältävät tyypillisesti etu- ja sukunimet, syntymä-, avioliitto- ja kuolinpäivämäärät ja -paikat. Tässä kokoelmassa olevat henkilöt ovat yleensä yhteydessä vanhempiinsa, puolisoonsa (puolisoihinsa), sisaruksiinsa ja lapsiinsa. Tämä kokoelma on merkittävä kaikille, joilla on ranskalaisia juuria, koska he todennäköisesti löytävät siitä tietoa ranskalaisista esivanhemmistaan ja voivat olla yhteydessä ranskalaisiin serkkuihinsa. Tämä kokoelma päivittyy automaattisesti vastaamaan muutoksia, joita niiden puun omistajat ovat tehneet alkuperäisiin Filae-puihin.

Sukupuuprofiilit ovat tärkeitä, sillä ne ovat usein hyvin yksityiskohtaisia ja voivat auttaa sinua löytämään tai saamaan tietoa kokonaisista sukuhaaroista. Niiden avulla voit myös olla yhteydessä eläviin sukulaisiin, jotka hallinnoivat näitä puita. Ole hyvä ja suhtaudu tietoihin kriittisesti, sillä jotkut käyttäjät tekevät virheitä rakentaessaan sukupuitaan.

Jokaisessa puuprofiilissa on linkki samaan tietoon Filaessa. Filaen tietoihin pääsy edellyttää Filae-tilausta, mutta se on erinomainen tapa selata sukupuita ja ottaa yhteyttä eläviin sukulaisiin, jotka hallinnoivat sukuasi koskevia tietoja sisältäviä puita.

Maat ja alkuperä

Vaikka suurimman osan sukupuuprofiileista ovat lisänneet Ranskassa asuvat käyttäjät, voit löytää tästä kokoelmasta myös puuprofiileja muualta maailmasta.

Yksityisyys

Yksityisyyden suojaan liittyvistä syistä vain kuolleet henkilöt näkyvät MyHeritagen hakutuloksissa ja tähän kokoelmaan liittyvissä osumissa.

Tee nyt hakuja Filae-sukupuista

Ranska, Val-de-Marne, siviilisyntymät

Tämä kokoelma sisältää siviilisyntymiä Ranskan Val-de-Marnen departementissa vuosina 1792-1900. Ranskan valtion viranomaiset keräsivät siviiliväestörekisterit vuodesta 1792 alkaen. Ne sisältävät monia tietoja, kuten lapsen nimen, syntymäajan, -paikan ja vanhempien nimet, myös äidin tyttönimen.

Nämä syntymät kirjasi yleensä lapsen isä muutama päivä lapsen syntymän jälkeen. Jos isä ei ollut paikalla, sukulainen tai ystävä rekisteröi yleensä syntymän isän sijasta. Jos avioliiton ulkopuolella syntyneen lapsen tietoihin tehtiin korjaus, siitä saattaa löytyä reunamerkintöjä. Jos lapsi kuoli syntymässä, hänet saatetaan löytää syntymätietojen sijasta vain kuolintiedoista.

Tee nyt hakuja Ranskan Val-de-Marnen siviilisyntymistä

Ranska, Val-de-Marne, siviilikuolemat

Tämä, miljoona tietuetta käsittävä kokoelma sisältää siviilirekisteritietoja kuolemantapauksista Ranskan Val-de-Marnen departementissa vuosina 1792-1937. Ranskan viranomaiset keräsivät siviiliväestön henkikirjoja vuodesta 1792 alkaen. Ne sisältävät monia tietoja vainajasta, kuten nimen, syntymäajan, syntymäpaikan, kuolinpäivän sekä vanhempien ja puolison nimet.

Nämä kuolemantapaukset kirjattiin yleensä päivän tai kahden kuluessa kuolemantapauksesta samassa kaupungissa, jossa henkilö kuoli. Tyypillisesti näissä rekistereissä on kaksi toissijaista henkilöä, ja ainakin toinen heistä on vainajan lähisukulainen. Kirjattuihin tietoihin voi sisältyä virheitä, sillä tiedonantajalla on voinut olla virheellisiä tietoja. Jos lapsi on syntynyt kuolleena, lapsen tiedot löytyvät näistä rekistereistä kaupungista, jossa kuolleena syntynyt lapsi on syntynyt. Myös muualla kuin kotimaassa kuolleen sotilaan tiedot löytyvät näistä rekistereistä sen kaupungin kohdalta, jossa sotilas oli syntynyt, mutta tiedot on saatettu kirjata vasta vuoden tai kahden kuluttua kuolemasta.

Tee nyt hakuja Ranskan Val-de-Marnen siviilikuolemista

Ranska, kunnialegioona

Kunnialegioona (ransk. L’ordre national de la Légion d’honneur) (RanskKL) on Ranskan tunnetuin ja arvostetuin kunniamerkkejä myöntävä ansioritarikunta. Sen tunnuslause on Honneur et Patrie, (suom. Kunnia ja Isänmaa). Nauhan tunnusväri on punainen.

Kunnialegioonan perusti keisari Napoléon I vuonna 1802 ja sitä pidetään nykyisin toimivien ansioritarikuntien esikuvana.

Tämä kokoelma sisältää tietoja kunnialegioonaan vuodesta 1802 lähtien hyväksytyistä ja ennen vuotta 1977 kuolleista henkilöistä. Hakemisto sisältää jäsenten nimet, syntymäpaikat ja -vuodet. Kustakin kuvasta löytyvät lisätiedot voivat sisältää täydellisen syntymäajan, täydellisen kuolinpäivän, asuinpaikan osoitteen ja tietoja heidän nimittämisestään ritarikuntaan.

Alkuperäiset tiedostot säilytetään Archives Nationalesissa tai Kunnialegioonan suurkansliassa.

Tee nyt hakuja Ranskan kunnialegioonasta

Ranska, hakemisto muistokirjoituksiin ja hautausilmoituksiin

Tämä 5,6 miljoonan tiedon kokoelma on Ranskassa vuosina 1910-2017 julkaistujen kuolin- ja hautajaisilmoitusten konsolidoitu hakemisto. Tiedot sisältävät vainajan nimen, kuolinpäivän ja -paikan, julkaisupäivän ja -paikan sekä julkaisun lähteen.

Tee nyt hakuja Ranskan muistokirjoituksista ja hautausilmoituksista

Yhteenveto

Näiden kokoelmien lisäämisen ansiosta miljoonilla MyHeritagea käyttävillä ihmisillä ympäri maailmaa on nyt paremmat mahdollisuudet tutustua sukunsa historiaan. Toivomme, että nämä arvokkaat kokoelmat tarjoavat uusia väyliä sukututkimukseesi. Näiden kokoelmien haku MyHeritagessa on maksutonta. Jos haluat tarkastella näitä tietoja tai tallentaa niitä sukupuuhusi, tarvitset Data- tai Complete-sopimuksen.

Jos sinulla on sukupuu MyHeritagessa, Record Matching- ja Smart Matching -teknologiamme ilmoittaa sinulle automaattisesti, jos näiden kokoelmien tiedot vastaavat sukulaisiasi. Voit sitten tarkastella tietoa ja päättää, haluatko lisätä uudet tiedot puuhusi.

Nauti uusista kokoelmista!