DNA-osuman ansiosta löysin vuosien etsimisen jälkeen isäni saksalaisen veljen

DNA-osuman ansiosta löysin vuosien etsimisen jälkeen isäni saksalaisen veljen

Dawnette Nardini-Nelson yritti vuosia auttaa isäänsä löytämään tämän biologisia sukulaisia Saksasta, jossa hän oli syntynyt ja kasvanut orpokodissa. MyHeritage-sivustolle tulleen DNA-osuman avulla Dawnette löysi serkun, joka pystyi auttamaan yhdistämällä hänen isänsä tämän velipuoleen!

Oletko sinäkin tehnyt hämmästyttäviä löytöjä MyHeritagen avulla? Jaa ne kanssamme!

Tässä on Dawnetten tarina:

Isäni kasvoi orpokodissa Baijerissa 17-vuotiaaksi, jolloin hänen äitinsä palasi hakemaan häntä mentyään naimisiin amerikkalaisen sotilaan kanssa. Isoäitini onnistui miehensä kanssa adoptoimaan isäni laillisesti ja isäni nimeksi tuli Fred Paul Nardini.

Isäni Fred ja hänen äitinsä

Isäni Fred ja hänen äitinsä. Kuva on otettu äidin vieraillessa orpokodissa.

Sillä tavalla isäni päätyi Yhdysvaltoihin.

Isälleni oli kerrottu, että hänen biologinen isänsä on Paul Specht Münchenistä ja isäni olikin hyvin nuorena tavannut hänet muutaman kerran. Isäni – ja sittemmin minä – olimme hyvin pitkään etsineet Spechtin puoleista biologista sukua. Meillä ei oikeastaan koskaan ollut konkreettista tai varmaa tietoa etsinnän lähtökohdaksi. Sain kerran syntymäajan Paulille, mutta en tiennyt, oliko se oikea.

Isäni on ystävällisin ja anteliain mies, jonka olen koskaan tuntenut, ja vaikka hänen lapsuutensa ei ollut ihanteellinen, oli sen kanssa tultava toimeen. Aika niin Saksassa kuin muualla maailmassa oli hyvin erilaista ja vaikeaa. Hän ei ole kuitenkaan koskaan kantanut kaunaa siitä, ettei hänen äitinsä kasvattanut häntä tai ettei hän oikeastaan tuntenut isäänsä, mutta tiesin ilman epäilyksen häivääkään, että isäni olisi riemuissaan, jos hän löytäisi Saksassa yhä olevia verisukulaisiaan.

Tutkimuksia suuntaan ja toiseen

Tein massiivisia tutkimuksia etsien kaikenlaista mahdollista tietoa. Pystyin löytämään asiakirjoja Paulista ja hänen poikansa syntymästä, mutta minulla ei ollut mitään muita tietoja pojasta tai kenestäkään muusta hänen lähisukulaisestaan.

Sitten, toukokuussa 2019, sain vihdoin hyvän DNA-osuman MyHeritagen kautta. Sain yhteyden geneettiseen serkkuuni, jolla oli sama sukunimi kuin isäni isällä. Serkkuni nimi on Jens Specht, ja lähetin hänelle heti viestin MyHeritage-sivuston kautta. Jens kertoi, että hänen isoisänsä oli Peter Specht, mutta hänellä ei ollut paljon tietoa isosedistä ja -tädeistä tai heidän lapsistaan. Hän aikoi keskustella isänsä kanssa, joka varmisti, että hänellä oli Paul-niminen setä, pari tätiä, joihin hän ei ollut koskaan ollut yhteydessä, ja muutamia muita sukulaisia. Paul ei ollut enää elossa, mutta hänen poikansa Cord oli.

Niinpä etsin hakusanoilla ”Cord Specht in Germany” ja olin lievästi sanottuna järkyttynyt, kun esiin tuli kuva, jossa hän näytti identtiseltä isäni kanssa!!!

Fred ja Cord

Vasemmalla isäni Fred, oikealla hänen veljenpoikansa Cord

Bingo!!!

Kirjoitin Cordille, ja hän kirjoitti takaisin – ja se muutti elämäämme pysyvästi.

Toivomme voivamme jonain päivänä tulevaisuudessa matkustaa tapaamaan Cordia henkilökohtaisesti, kun isäni on vielä 81-vuotiaana hyvässä kunnossa. Siihen asti jatkamme kirjeenvaihtoa.

Olen vakuuttunut siitä, ettei mikään tästä olisi ollut mahdollista ilman MyHeritage DNA:ta.

Olen ladannut DNA-tulokseni hyvin monille sivustoille, ja tähän päivään mennessä MyHeritage on edelleen ainoa, joka antoi Specht-nimisen osuman! Joten kiitos siitä, mitä teette ja siitä, että annatte niin monelle meistä mahdollisuuden löytää lähisukulaisia, joiden olemassaolosta emme ole edes tienneet! Prosessi oli hyvin pitkä ja välillä lannistavakin, ja se, että minulla oli suora pääsy resursseihin, jotka vihdoin johtivat vastauksiin ja kiistattomiin todisteisiin isäni sukujuurista, on kirjaimellisesti muuttanut elämäni! Se oli kuin suurin palapeli IKINÄ, ja tiedostan, että muutkin ihmiset päätyvät etsinnässään ”umpikujiin” ja lopulta saattavat luovuttaa. Tieto siitä, että on olemassa aikaa säästäviä ja luotettavia tapoja edetä prosessissa, voisi auttaa.

Olen edelleen innoissani siitä, miten kaikki selvisi vaivalloisen alun jälkeen!

Suuret kiitokset Dawnettelle uskomattoman tarinan jakamisesta! Jos olet tehnyt merkittävän löydön MyHeritagen kautta, haluaisimme kuulla siitä. Voit jakaa sen kanssamme tällä lomakkeella tai lähettää meille sähköpostia osoitteella stories@myheritage.com.