Minulle kerrottiin, että isäni oli kuollut sodassa. Löysin hänet MyHeritage DNA: n avulla – ja hän on elossa!

Minulle kerrottiin, että isäni oli kuollut sodassa. Löysin hänet MyHeritage DNA: n avulla – ja hän on elossa!

Angelina B., 53-vuotias MyHeritage-käyttäjä Augsburgista, Saksasta, kasvoi siinä uskossa, että hänen biloginen isänsä oli espanjalainen ja kuollut Vietnamin sodassa. Hän sai pojaltaan lahjaksi DNA-testin, ja MyHeritage DNA: n avulla hän sai selville totuuden – ja löysi myös isänsä… elossa ja terveenä.

Oletko sinäkin tehnyt hämmästyttävän löydön MyHeritagen kautta? Kerro meille siitä!

Tämä on Angelinan tarina:

Löydänkö koskaan ketään isäni suvusta?

En oikeastaan ajatellut tätä asiaa, koska äitini mukaan se voisi olla hyvin vaikeaa. Synnyin Augsburgissa vuonna 1969 aikana, jolloin siellä oli amerikkalaisia sotilaita. Tuolloin äitini tapasi erään sotilaan, ja kaikki tapahtui hyvin nopeasti. Kuulin pienestä pitäen tarinaa isästäni, joka – kuten minulle kerrottiin – kuoli Vietnamin sodassa. Äitini oli varmaan kirjeenvaihdossa hänen kanssaan ja sai tietää siitä kirjeessä. Äitini luuli aina, että isä oli espanjalainen, koska hänellä oli espanjalainen nimi ja hän puhui espanjaa. Niinpä uskoin koko ikäni, että isäni oli espanjalainen ja kuoli Vietnamissa, vaikka useimmat ihmiset sanoivat, että minulla oli aasialaisia piirteitä.

Angelina noin 5 kuukauden vanhana

Angelina noin 5 kuukauden vanhana

Angelina äitinsä Elsan kanssa 4-vuotiaana

Angelina äitinsä Elsan kanssa 4-vuotiaana

Vuonna 1988, kun olin 19-vuotias, halusin viettää ensimmäisen lomani Espanjassa. Siihen asti oli ajatellut sitä isäni ja hänen perheensä kotimaana, mutta en ollut koskaan tuntenut itseäni espanjalaiseksi, enkä jotenkin nähnyt itseäni asumassa tässä maassa. Kun ikää tuli lisää, puhuin ja kyselin äidiltäni jatkuvasti isästäni. Toivoin, että näiden keskustelujen kautta jotenkin löytäisin jonkun hänen perheestään, mutta valitettavasti se ei johtanut mihinkään.

Silti ajatus isän perheen löytämisestä ei koskaan jättänyt minua rauhaan, ja minusta tuntui, että minun oli jatkettava etsimistä!

Isäsi on elossa

Eräänä päivänä vanhin poikani sanoi minulle:  ”Äiti, et todellakaan voi olla espanjalainen, koska Vietnamin sodassa ei ollut espanjalaisia sotilaita. Epäilen, että olet aasialaista tai meksikolaista alkuperää.”

Sitten hän antoi minulle lahjaksi MyHeritage DNA testin.

Angelina ja hänen poikansa David

Angelina ja hänen poikansa David

Tein testin marraskuussa 2020.

Tulokset tulivat tammikuussa 2021. Aluksi olin järkyttynyt, mutta samalla olin maailman onnellisin ihminen. Olen 35,7-prosenttisesti filippiiniläinen, geneettinen ryhmäni sijaitsee Guamin saarella, joka on Tyynellämerellä sijaitsevan Mariaanien saariryhmän suurin ja noin 2000 kilometriä Filippiineiltä itään. Siellä asuu chamorroja, merenkulkijoita, jotka asettuivat tälle pienelle saarelle espanjalaisten miehityksen aikana. Guamin saari on ollut lähes 100 vuoden ajan Yhdysvaltojen merentakainen territorio, minkä vuoksi kaikilla saaren asukkailla on Yhdysvaltojen kansalaisuus.

Vielä jännittävämpää oli se, että minulla oli erittäin läheinen DNA-osuma Yhdysvalloissa – nainen, jonka arvioitiin olevan tätini!

Poikani teki lisätutkimuksia ja löysi serkun, joka asuu San Diegossa, ja otti häneen yhteyttä.

Hän kertoi sitten pojalleni, että isäni on yhä elossa eikä suinkaan kuollut.

En voi sanoin kuvailla, miltä tämä minusta tuntui.

Nyt olin vihdoin löytänyt toisen palasen identiteettini palapelistä. Olin onnellisin ihminen sinä päivänä.

Isäni ei edes tiennyt olemassaolostani ennen sitä. Tämä on hänelle hyvin arka aihe, ja hän tarvitsee aikaa sen käsittelemiseen. Hänellä on seitsemän sisarusta, joista suurin osa asuu San Diegossa Kaliforniassa, pieni osa perheestä asuu edelleen Guamin saarella. Kirjoitan säännöllisesti ja puhun perheeni kanssa videochatin välityksellä ja olen jo oppinut paljon isästäni ja hänen perheestään. Poikani David haluaisi matkustaa kanssani Yhdysvaltoihin helmikuussa 2023 tapaamaan koko perhettä. En voi sanoin kuvailla, kuinka kiitollinen olen MyHeritagelle!

Suuret kiitokset Angelinalle hänen uskomattoman tarinansa jakamisesta! Oletko sinä tehnyt löytöjä MyHeritagen kautta? Haluaisimme kuulla siitä! Lähetä meille tarinasi tällä lomakkeella tai meilaa se osoitteella stories@myheritage.com.