Mysteeri ratkaistu – arvoitus serkun kohtalosta selvisi!

Mysteeri ratkaistu – arvoitus serkun kohtalosta selvisi!

Minkalle mysteeri äidin serkun kohtalosta oli sukututkimushaaste. Äidin Jari-serkun tiedettiin 1960-luvun alussa, alle 3-vuotiaana, muuttaneen perheensä kanssa Savonlinnasta Bahamalle. Syytä muuttoon ei tiedetty, se oli arvoitus ja jossain vaiheessa 1980-luvulla Suomen sukulaiset saivat viestin Jarin kuolemasta. Kuitenkaan ei tiedetty, missä ja milloin Jari oli kuollut. Myöskään kuolinsyystä ei ollut tietoa. 1980-luvun alussa Jari on ollut parikymppinen ja nuoren miehen kuolema ihmetytti sukulaisia. Minka päätti ottaa selvää asiasta.

Minkan tutkimuksia arvoituksen ratkaisemiseksi

29-vuotias Minka Kainulainen aloitti sukututkimuksensa MyHeritagessa vuonna 2016. Nyt hänellä on sukupuussaan 1259 henkilöä ja useita mysteereitä ratkaistavana.

1970-luvulla syntynyt Minkan äiti ei ollut koskaan tavannut serkkuaan, nähnyt ainoastaan kuvia hänestä.

Tehdessään sukututkimusta, Minka vahingossa ”törmäsi” muutamaan tietoon Jarista. Löytyi merkintä hänen saapumisestaan New Yorkiin.

Jarin saapuminen New Yorkiin

Jarin saapuminen New Yorkiin. Kirjoitus on saatu selvemmäksi MyHeritagen Photo Enhancerilla

Tehdessään hakuja MyHeritagen historiallisten tietojen kokoelmista Minka löysi tiedon Jarin, vuonna 1988 Floridassa solmitusta avioliitosta.

Jarin avioliitto historiallisissa tiedoissa

Jarin avioliitto Frances Carol Coniglio/Donleyn kanssa MyHeritagen historiallisten tietojen kokoelmissa

Tässä vaiheessa Minkalla oli jo 2 tietoa Jarista ja toinen niistä oli luultavasti tapahtunut hänen oletetun kuolemansa jälkeen. Joten jatkotutkimukset olivat paikallaan ja löytyneet tiedot innostivat Minkaa eteenpäin.

Tee sinäkin hakuja MyHeritagen historiallisten tietojen kokoelmista. Hakujen tekeminen on aivan ilmaista, mutta osa tiedoista on piilotettu ja niiden näkeminen edellyttää Data- tai Complete-sopimusta.

Sosiaalinen media auttoi mysteerin ratkaisemisessa

Seuraavaksi Minka päätti kokeilla, löytyisikö Jarin puoliso Facebookista. Hän löysi samannimisen naisen, jonka kavereiden joukossa oli nuori nainen sukunimeltään Kainulainen.

Minka lähetti hänelle englanninkielistä viestiä kysyen kuka hän on, mistä hän on saanut sukunimensä ja tunteeko hän Jari Kainulaista? Vastaus tuli noin tunnin sisällä ja tämä nuori nainen kertoi Jarin olevan hänen isänsä. Minka ilmaisi osanottonsa Jarin kuoleman johdosta, jolloin Jarin tytär kertoi isänsä olevan kyllä elossa.

Minka kertoi tyttärelle, että hänen isäänsä on etsitty useita kymmeniä vuosia. Jarin setä oli jopa ottanut yhteyttä ”Kadonneen jäljillä” -ohjelman tekijöihin toiveena saada apua Jarin kohtalon selvittämiseen. Se polku ei kuitenkaan johtanut mihinkään.

Jarin tarina on kuin ”Kauniiden ja rohkeiden” jaksosta mysteeri Bahamalla

”Jarin tytär kertoi sitten hämmästyneenä, että Jari on kyllä elossa. Hän myös ihmetteli yhteydenottoani, koska oli luullut, että Jarilla ei ole sukulaisia Suomessa. Kävi ilmi, että Jarin vanhemmat olivat eronneet pian Bahamalle muuton jälkeen ja hänen isänsä oli palannut Suomeen. Jari oli saanut kuulla äidiltään, että hänen isänsä oli kuollut pian Suomeen paluunsa jälkeen ja muita sukulaisia ei Suomessa ole.

Jarin elämä mullistui näiden uusien tietojen vuoksi aika tavalla, mutta hän on kiitollinen siitä, että sukua Suomesta löytyy ja että häntä on etsitty.

Oma äitini ja muutkin sukulaiset ovat ihmeissään siitä, että Jari on löytynyt, koska hänen oletettiin kuolleen.”

Arvoitusten ratkaiseminen antaa uutta pontta sukututkimukseen

Löytö on tietysti innostanut Minkaa ja nyt on erään Facebook-ryhmän ja DNA-testin avulla löytynyt Minkalle myös isotäti, jonka olemassaolosta hänellä, eikä muillakaan sukulaisilla ollut tietoa.

Tällä hetkellä Minka yrittää selvittää biologisen isoisänsä isoisän mysteeriä. Isoisän isoisä oli luultavasti ukrainalainen merimies, josta ei tiedetä muuta kuin epäselvästi kirjoitettu nimi valokuvan takana.

Kiitos tarinan jakamisesta, Minka. Toivotamme sinulle ja kaikille muillekin Myheritage-käyttäjille onnea mysteereiden ratkaisemisessa!

Lisää käyttäjäkertomuksia löydät täältä!

Artikkelikuva on otettu 1960-luvulla Nassaussa Bahamalla.