Esittelyssä AI Biographer™: Luo Wikipedian kaltainen elämäkerta kenelle tahansa esivanhemmista tekoälyn avulla, täydennettynä historiallisella sisällöllä

Esittelyssä AI Biographer™: Luo Wikipedian kaltainen elämäkerta kenelle tahansa esivanhemmista tekoälyn avulla, täydennettynä historiallisella sisällöllä

Monet sukututkijat haluavat kirjoittaa yksityiskohtaisia elämäkertoja esivanhemmistaan ja sukulaisistaan sekä lisätä nämä elämäkerrat sukupuuhunsa, mutteivät löydä aikaa sen tekemiseen. Mikäli voit samaistua tähän tuskaan, meillä on sinulle viimein ratkaisu! Esittelemme iloisina AI Biographer™:n, jännittävän uuden ominaisuuden, johon MyHeritagella on yksinoikeus. Yhdellä klikkauksella se kokoaa automaattisesti Wikipedia-tyylisen elämäkerta-artikkelin henkilön elämästä. Siinä hyödynnetään yksityiskohtia, jotka on saatu osumina historiallisista tiedoista ja sukupuuprofiileista, ja niistä kootaan kaunis, hyvin kirjoitettu artikkeli, josta voit olla ylpeä.

Manuaalisen elämäkerran kirjoittamiseen käytetyn ajan lisäksi sukupuun faktat tai tiedot historiallisista tiedoista voivat joskus tuntua tylsiltä. Mutta kun ne yhdistetään laajempaan historialliseen kontekstiin, ne voivat usein kertoa syvällisemmän ja värikkäämmän tarinan. AI Biographer™ luo automaattisesti vaikuttavan elämäntarinan esivanhemmalle tai sukulaiselle käyttäen tietoja MyHeritagessa olevista sukututkimuslähteistä ja täydentää sitä verkon tiedoilla, säästäen aikaasi ja luoden asiakirjan, jonka voit helposti jakaa läheistesi kanssa. Tämä on erityisen hyödyllistä luotaessa elämäkertoja miljardeista yksilöistä, jotka eivät olleet kuuluisia eivätkä siksi esiinny Wikipediassa.

AI Biographer™ on saatavilla MyHeritage-verkkosivustolla sekä tietokoneella että mobiiliselaimilla, ja se tullaan lisäämään MyHeritage-mobiilisovellukseen tulevaisuudessa.

Kuinka se toimii

AI Biographer™ käyttää MyHeritagen arvostettuja mätsäysteknologioita kootakseen historiallisia asiakirjoja ja sukupuuprofiileja, jotka liittyvät tiettyyn esivanhempaan tai sukulaiseen, yhdessä OpenAI:n voimalla toimivan automatisoidun kolmannen osapuolen tekoälyteknologian (Artificial Intelligence, AI) kanssa. AI Biography™ -elämäkerta voidaan luoda sukupuussasi MyHeritagessa sekä historiallisista tiedoista, jotka löydetään AI Record Finder™ -ominaisuudella, uudella jännittävällä tekoälychatilla toimivalla hakukoneella. Kaikki asiaankuuluvista asiakirjoista saatava tieto koostetaan sitten artikkeliksi, jota täydennetään valokuvilla ja skannatuilla asiakirjoilla sekä joissakin tapauksissa lisätiedoilla verkosta. Tuloksena syntyvä elämäkerta sisältää henkilön lähiomaiset, kuvaa heidän elämänsä päätapahtumia ja tarjoaa rikkaan historiallisen kontekstin sekä heidän sukunimensä alkuperän. Jokainen elämäkerta on ainutlaatuinen kertomus, joka voidaan jakaa perheen ja ystävien kanssa ja tallentaa tuleville sukupolville.

Kun AI Biography™ luodaan sukupuusta, se lisätään mediatiedostona sukupuuhun ja merkitään yksilön nimellä. Kun sukupuu viedään GEDCOM-muodossa, elämäkertaan viitataan varmistaen, että rikastettu elämäkerrallinen tieto pysyy oleellisena osana sukupuuta. Lisäämme pian vaihtoehdon uudelleen luoda elämäkertoja aina, kun uutta tietoa tulee saataville.

AI Biography™ -esimerkki

Seuraava AI Biography™ kertoo MyHeritage Genealogy Expert Daniel Horowitzin isänäidin, Gisa Horowitzin, elämäntarinan.

Kuinka AI Biographer™:a käytetään

AI Biography™ -elämäkerran luominen kelle tahansa sukupuusi henkilölle on erittäin helppoa. Kirjaudut vain MyHeritage-verkkosivustolle ja klikkaat ”Sukupuu”-painiketta päävalikkopalkissa päästäksesi sukupuuhusi.

Accessing the family tree

Sukupuun käyttö (klikkaa suurentaaksesi)

AI Biographer™ on tällä hetkellä saatavilla Sukupuunäkymää käytettäessä. Suunnittelemme lisäävämme AI Biographer™:n muihin puunäkymiin MyHeritagessa tulevien viikkojen aikana. Klikkaa sukupuun esivanhemman tai sukulaisen korttia avataksesi vasemman paneelin. Klikkaa paneelissa ”Luo AI Biography™” (merkitty alla punaisella), ja siinä kaikki!

Accessing AI Biographer™

AI Biographer™:n käyttö (klikkaa suurentaaksesi)

Jos ”Luo AI Biography™” -painike on poissa käytöstä vasemmassa paneelissa, tämä voi johtua muutamasta syystä. AI Biographer™ -ominaisuus on käytettävissä vain kuolleille henkilöille yksityisyyden suojaamiseksi, ja se on siksi poissa käytöstä kaikille eläville henkilöille sukupuussasi. Lisäksi, jos tämän henkilön saatavilla olevat tiedot ovat tällä hetkellä vähäiset, AI Biography™ -elämäkerran luomiseen ei välttämättä ole tarpeeksi sisältöä. Mikäli asia on niin, voit lisätä manuaalisesti enemmän tietoja profiiliin lisätäksesi saatavilla olevaa tietoa.

Klikattuasi ”Luo AI Biography™” avautuu ponnahdusikkuna, jossa kysytään, millaisen elämäkerran haluaisit luoda.

Selecting the type of biography

Elämäkertatyypin valitseminen (klikkaa suurentaaksesi)

Elämäkertatyyppejä on kaksi: Standardi, joka sisältää tietoja vain sukupuuprofiilistasi, tai Laajennettu, joka sisältää kaiken Standardi-elämäkerrassa ja on täydennetty tiedoilla vastaavista historiallisista asiakirjoista ja sukupuista, sekä lisätiedoilla verkosta. Suosittelemme Laajennettu-vaihtoehdon valitsemista luodaksesi rikkaamman ja yksityiskohtaisemman elämäkerran. Tee valintasi ja klikkaa ”Luo AI Biography™”.

AI Biography™ -elämäkerran luominen voi kestää minuutin tai kaksi. Lähetämme sen sinulle sähköpostitse heti kun se on valmis, PDF-liitteenä. Kun se on valmis, ”Luo AI Biography™” -painike sukupuun paneelissa nimetään uudelleen ”Näytä AI Biography™” -painikkeeksi — klikkaa sitä nähdäksesi elämäkerran.

View AI Biography

AI Biography™ on valmis — klikkaa Näytä-painiketta nähdäksesi sen (klikkaa suurentaaksesi)

Voit ladata PDF:n tietokoneellesi ja jakaa sen rakkaittesi kanssa. AI Biography™ -elämäkerrat tallennetaan automaattisesti mediatiedostoina MyHeritage-perhesivustollesi (jossa ne ovat perhesivustosi jäsenten katsottavissa) ja ne on merkitty yksilöllä. Ne tallennetaan myös yksityiseen albumiin ”Omat Valokuvani” -osioon, joka on vain sinun ja perhesivustosi jäsenten käytettävissä.

AI Biography™ lähempää tarkasteltuna

Katsotaanpa tarkemmin AI Biography™ -elämäkerran rakennetta. Ensimmäinen osa luettelee yksilön ja hänen välittömien perheenjäsentensä keskeiset elämäntapahtumat: vanhemmat, sisarukset, puolison(-t) ja lapset. Jos yksilön profiilikuva esiintyy sukupuussa, se näkyy myös elämäkerran yläosassa. Mikäli loit Laajennettu-elämäkerran, kuvat ja faktat voivat tulla muista MyHeritagen lähteistä, kuten vastaavista sukupuista ja historiallisista asiakirjoista.

AI Biography™: key life events and immediate family members

AI Biography™: keskeiset elämäntapahtumat ja lähiomaiset (klikkaa suurentaaksesi)

Tätä seuraa henkilön elämäkerta, kirjoitettuna kerronnallisessa muodossa. Tämä osio valaisee heidän elämäänsä, mukaan lukien koulutus, ammatti, mahdollinen sotilaspalvelu ja merkittävät elämäntapahtumat. Jos sukupuuhun sisältyy yksilön tunnistettuja valokuvia, osa niistä (enintään kuusi) voi näkyä myös tässä.

Biography and photos

Elämäkerta ja valokuvat (klikkaa suurentaaksesi)

Osa siitä, mikä tekee AI Biographer™:sta niin ainutlaatuisen ominaisuuden, on se, että se ei pelkästään kuratoi tietoja sukupuusta ja järjestä niitä yhtenäiseksi kertomukseksi, vaan se lisää laajemman historiallisen kontekstin. Tämä lisäys auttaa ymmärtämään paremmin ajanjaksoa ja taustaa, jossa henkilö eli.

AI Biographies™ are enriched with historical context

AI Biographies™ -elämäkerrat on täydennetty historiallisella kontekstilla (klikkaa suurentaaksesi)

Elämäkerrat sisältävät yleensä tietoa henkilön sukunimen alkuperästä.

AI Biographies™ include last name origins

AI Biography™ -elämäkerrat sisältävät sukunimen alkuperätiedot (klikkaa suurentaaksesi)

AI Biography™ -elämäkerran voi luoda monipuolisista lähteistä, jotka eivät aina ole samaa mieltä kaikista faktoista. Mahdolliset epäjohdonmukaisuudet on lueteltu elämäkerran ”Johdonmukaisuusongelmat” -osiossa.

AI Biographies™ note inconsistencies among the different sources

AI Biography™ -elämäkerrat huomioivat ristiriidat eri lähteiden välillä (klikkaa suurentaaksesi)

Lopuksi, jokainen AI Biography™ sisältää lähdeviitteiden luettelon, joka linkittyy tekstissä oleviin alaviitteisiin, jotta voit nähdä, mistä sukututkimustiedot ovat peräisin, ja tarkastella jokaista asiakirjaa ja puuprofiilia, jotka ovat antaneet tietoja (mukaan lukien virheelliset tiedot) elämäkertaan.

Source citations for AI Biographer™

AI Biographer™:n lähdeviitteet (klikkaa suurentaaksesi)

Osa MyHeritagen jatkuvasta sitoutumisesta vastuulliseen tekoälyyn on, että jokaisen AI Biography™ -elämäkerran lopussa on merkintä, joka osoittaa sen olevan MyHeritagen tekoälyn avulla tuottama ja sisältävän sekä MyHeritagen tietoja että OpenAI:n luomaa sisältöä.

AI Biographies™-elämäkertojen luominen AI Record Finder™:stä

Voit myös luoda AI Biography™ -elämäkerran katsellessasi historiallista asiakirjaa, joka on löydetty AI Record Finder™:lla — MyHeritagen jännittävällä uudella tekoälychattiin perustuvalla historiallisten asiakirjojen hakukoneella.

Saadaksesi lisätietoja AI Biography™ -elämäkerran luomisesta AI Record Finder™:sta, lue tämä blogikirjoitus.

Saatavuus ja Kielet

AI Biographer™ on tällä hetkellä käytettävissä tietokoneen ja mobiiliselaimen kautta. Tuki ominaisuudelle MyHeritagen mobiilisovelluksessa tullaan lisäämään pian. Suunnittelemme myös lisäävämme AI Biographer™ -painikkeet sukupuuprofiilisivuille.

Julkaisuvaiheessa AI Biographer™ on saatavilla englanniksi. Jos käytät MyHeritagea muulla kuin englannin kielellä, voit silti luoda AI Biography™ -elämäkertoja englanniksi. Tuki elämäkertojen luomiseen muilla kielillä tullaan lisäämään lähitulevaisuudessa.

AI Biography™ -elämäkerran muokkaaminen

Jokainen AI Biography™ -elämäkerta luodaan automaattisesti, joten et voi muokata sitä manuaalisesti MyHeritagessa. Koska jokainen elämäkerta on kuitenkin PDF-tiedosto, voit käyttää PDF-editoria tehdäksesi muutoksia, mikäli koet tarvetta muuttaa mitään.

Parantaaksesi AI Biography™ -elämäkertaa lisää yksilöstä lisää tietoja sukupuuta käyttämällä. Voit esimerkiksi lisätä tietoja heidän ammatistaan, koulutuksestaan, maahanmuutostaan, ulkonäöstään ja niin edelleen. Kaikki tämä tieto otetaan huomioon automaattisesti elämäkertaa luotaessa.

Lähitulevaisuudessa suunnittelemme parantavamme AI Biography™ -ominaisuutta ottamaan huomioon myös kaikki lisäämäsi tiedot Elämäkertamuistiinpanoina. Tämä antaa sinulle yksinkertaisen tavan lisätä mitä tahansa tietoja, joita haluaisit sisällyttää elämäkertaan, kuten henkilön harrastukset, ainutlaatuiset persoonallisuuden piirteet, erityiset elämänanekdootit ja niin edelleen. Nämä tiedot sisällytetään seuraavaan kertaan, kun luot AI Biography™ -elämäkerran kyseiselle yksilölle.

Hinta

Jos sinulla on MyHeritage Complete -sopimus, voit nauttia lähes rajoittamattomasta AI Biographer™ -käytöstä (asetamme tällä hetkellä 100 kerran rajan väärinkäytön estämiseksi). Muut käyttäjät voivat kokeilla AI Biographer™:a ilmaiseksi, rajoitetulla käytöllä. Ilmaisen kiintiön ylittävien AI Biograpy™ -elämäkertojen luomiseen tarvitaan Complete-sopimus.

Voit lukea lisää sopimuksistammetäältä.

Yhteenveto

MyHeritagessa jatkamme sukututkimuksen laajentamista jännittäviin uusiin ulottuvuuksiin, ja AI Biographer™ on esimerkki siitä, kuinka parannamme tapaa, jolla ihmiset voivat säilyttää ja jakaa esivanhempiensa tarinoita. AI Biographer™ ratkaisee todellisen tarpeen luoda nopeasti jaettava, laadukas elämäkerta kenestä tahansa sukupuussa olevasta henkilöstä. Toivomme, että pidät siitä ja käytät sitä usein!