Esittelyssä AI Record Finder™ — maailman ensimmäinen tekoälychattiin perustuva hakukone historiallisille tiedoille

Esittelyssä AI Record Finder™ — maailman ensimmäinen tekoälychattiin perustuva hakukone historiallisille tiedoille

Olemme innoissamme voidessamme julkistaa uuden AI Record Finder™ -ominaisuuden, joka muuttaa sukuhistoriatutkimuksen tekoälykeskustelun avulla. AI Record Finder™ mullistaa sukututkimuksen samalla tavalla kuin ChatGPT mullisti internetissä hakemisen: se on vuorovaikutteinen, älykäs, vapaatekstinen keskustelu, joka auttaa sinua paikantamaan historiallisia tietoja tietyistä esivanhemmista tai sukulaisista käyttämällä MyHeritagen lähes 20 miljardin tiedon laajuista tietokantaa. Mikäli historiallisten tietojen suuri määrä hakutuloksissa on koskaan tuntunut sinusta ylivoimaiselta, tai jos olet ollut pettynyt siihen, ettet löytänyt tietoja etsimästäsi henkilöstä, AI Record Finder™ voi olla juuri se vastaus, jota olet odottanut!

Tähän asti historiallisten asiakirjojen etsiminen sukututkimusalustoilla, kuten MyHeritagella, on ollut hyvin samankaltaista kuin tavallisen internet-hakukoneen käyttö. Syötit nimet tai muut termit omiin kenttiinsä hakulomakkeeseen, ja hakukone palautti suuren määrän hakutuloksia. Sen jälkeen sinun täytyi seuloa tuloksia löytääksesi olennaista tietoa. AI Record Finder™ muuttaa tämän kokemuksen mahdollistamalla keskustelun tekoälyavustajan kanssa asiakirjojen löytämiseksi esivanhemmistasi, sukulaisistasi tai muista edesmenneistä henkilöistä nopeasti. Olemme innostuneita siitä, että AI Record Finder™ antaa kaiken tasoisille sukututkijoille mahdollisuuden tutkia sukutaustaansa entistä tehokkaammin.

AI Record Finder™ on tällä hetkellä saatavilla beta-versiona MyHeritagen verkkosivustolla tietokoneella ja mobiiliselaimen kautta, ja se tullaan lisäämään MyHeritagen mobiilisovellukseen lähitulevaisuudessa.

Kokeile AI Record Finder™ -ominaisuutta nyt

Kuinka se toimii

AI Record Finder™ käyttää OpenAI:n kehittämää automaattista kolmannen osapuolen teknologiaa, samaa yritystä, joka kehitti ChatGPT:n. Chatti on kuin keskustelu ystävällisen vastaanottovirkailijan kanssa. AI Record Finder™ käsittelee syöttämäsi tiedot ja ymmärtää, mitä lisätietoja tarvitaan hakutulosten kaventamiseksi. Se ohjaa sinua esittämällä oleellisia kysymyksiä kontekstin ja antamiesi tietojen mukaisesti löytääkseen olennaisimmat tiedot etsimästäsi henkilöstä. Kun tiedot on löydetty, voit tarkastella niitä ja tallentaa tiedot MyHeritage-sukupuuhusi.

Aloittaminen

AI Record Finder™ -ominaisuuteen pääsee kahdella tavalla: historiallisen tietojen hakukoneen kautta sekä MyHeritagen verkkosivuston päävalikosta.

Jos MyHeritage on sinulle uusi

Mikäli sinulla ei ole vielä MyHeritage-tiliä ja haluat kokeilla AI Record Finder™ -ominaisuutta, vieraile osoitteessa myheritage.fi/ai-record-finder.

Mikäli sinulla on jo MyHeritage-tili

Mikäli olet jo MyHeritagen käyttäjä, kirjaudu tilillesi ja valitse ”AI Record Finder™” navigointipalkin Tutkimus-valikosta.

MyHeritage main navigation bar

Siirtyminen AI Record Finder™ -ominaisuuteen MyHeritagen navigointipalkista (klikkaa suurentaaksesi).

AI Record Finder™ -sivulla voit valita keskustelutyylin: muodollisen tai rennon. Oletus on muodollinen. Tämä määrittää äänensävyn, jota tekoäly käyttää keskustellakseen kanssasi. Rento on ystävällinen ja siinä on ripaus huumoria, kun taas muodollinen on vakavampi.

Selecting a conversation style for AI Record Finder™

Keskustelutyylin valitseminen AI Record Finder™ -ominaisuudessa (klikkaa suurentaaksesi)

AI Record Finder™ elää MyHeritagen historiallisten asiakirjojen hakukoneessa uuden ”Chat”-välilehden alla. ”Haku”-välilehti avaa perinteisen lomakepohjaisen haun.

AI Record Finder™ näyttää aloitusviestin, joka kehottaa sinua lisäämään tietoja etsimästäsi henkilöstä. Syötä niin paljon tietoa kuin tiedät keskustelukenttään haluamallasi tavalla. Voit kirjoittaa täysiä lauseita ja olla niin kuvaileva kuin haluat ja painaa sitten lähetyspainiketta lähettääksesi viestin. Voit syöttää tähän vain nimen, jos haluat, mutta mitä enemmän tietoja annat, sitä parempia tulokset ovat.

Entering details to start the search

Tietojen syöttäminen haun aloittamiseksi (klikkaa suurentaaksesi)

Ennen kuin olet vuorovaikutuksessa chatin kanssa, sinua pyydetään antamaan suostumus AI Record Finder™:n käyttöön.

Antamiesi tietojen perusteella AI Record Finder™ alkaa hakea tietoja etsimästäsi henkilöstä miltei 20 miljardin historiallisen tiedon joukosta MyHeritagessa. Se palauttaa parhaiten vastaavat asiakirjat chattiin syöttämiesi tietojen perusteella. Käytä oransseja nuolia selataksesi tuloksia.

Use the orange arrow to scroll through the search results

Käytä oransseja nuolia selataksesi hakutuloksia (klikkaa suurentaaksesi) (click to zoom)

Voit hienosäätää tuloksia lisäämällä lisätietoja keskusteluun. Sen tekeminen on erittäin suositeltavaa. Voit esimerkiksi kirjoittaa ”hän syntyi vuonna 1907 ja hänellä oli sisar nimeltään Margaret” tai ”hän kuoli ennen vuotta 1950 ja hänen isänsä nimi oli George”. Lisättyäsi tietoja AI Record Finder™ jatkaa olennaisimpien tietojen palauttamista antamiesi tietojen perusteella. Se jatkaa keskustelua kanssasi ja muistaa jo aiemmin syöttämäsi tiedot. Sen jälkeen se ohjaa sinua ehdottamalla yksityiskohtia, joita voit lisätä hakua tarkentaaksesi, kuten läheisten perheenjäsenten nimet tai henkilön syntymävuoden. Koska kyseessä on keskustelu, älä huoli, jos lisäsit virheellisen yksityiskohdan. Voit yksinkertaisesti kertoa tekoälylle, mitä korjata, ja AI Record Finder™ tarjoaa parempia tuloksia. Mikäli saat tuloksia, jotka vaikuttavat epäolennaisilta, ohjaa tekoäly oikeaan kohteeseen antamalla lisätietoja etsimästäsi henkilöstä.

AI Record Finder™ guides you to narrow down your search

AI Record Finder™ ohjaa sinua rajaamaan hakuasi (klikkaa suurentaaksesi)

Nähdäksesi kaikki tiedot voit klikata tuloksista “Katso kaikki tiedot”:

Tiedot avautuvat ponnahdusikkunassa alla kuvatulla tavalla:

Viewing a full record from AI Record Finder

Kaikkien tietojen tarkastelu (klikkaa suurentaaksesi)

Voit napsauttaa ”Tallenna tiedot” tallentaaksesi kaikki tiedot sukupuussasi olevaan henkilöön.

Save the record to your family tree

Tallenna tiedot sukupuuhusi (klikkaa suurentaaksesi)

AI Biography™ -elämäkerran luominen AI Record Finder™ -ominaisuudella

Löydettyäsi kiinnostavia tietoja AI Record Finder™:n avulla, voit käyttää jännittävää uutta AI Biographer™ -ominaisuuttamme luodaksesi henkilön elämästä Wikipedia-tyylisen artikkelin.

Tee tämä klikkaamalla ”Luo AI Biography™” henkilötietojen sivulla. Voit luoda AI Biography™ -elämäkerran vain kuolleille henkilöille ja vain niille tiedoille, joissa on tarpeeksi tietoa vakuuttavan elämäntarinan luomiseksi.

Creating an AI Biography™ from AI Record Finder™

AI Biographer™ -elämäkerran luominen AI Record Finder™:n kautta (klikkaa suurentaaksesi)

AI Biographer™ kokoaa tiedot juuri löytämästäsi asiakirjasta, sekä muista historiallisista asiakirjoista ja puuprofiileista, jotka MyHeritage tunnistaa samaksi henkilöksi, ja lisää olennaisia lisätietoja verkosta. Tuloksena on yksityiskohtainen kertomus henkilön elämästä, joka sisältää laajemman historiallisen kontekstin siihen ajanjaksoon, jolloin he elivät, ja muita mielenkiintoisia tietoja, kuten heidän sukunimensä alkuperän. Voit luoda AI Biography™ -elämäkerran AI Record Finder™:n kautta, ja se on saatavilla myös erillisenä ominaisuutena sukupuusi vasemmassa sivupalkissa. Lue lisää AI Biographer™:sta tässä blogikirjoituksessa.

AI Biography™:n luominen voi kestää minuutin tai kaksi. Heti kun se on valmis, elämäkerran PDF-tiedosto ilmestyy chatissa. Voit tarkastella PDF-tiedostoa selaimessasi ja ladata sekä jakaa sen perheen ja ystävien kanssa. Saat myös sähköpostin, jossa on elämäkerta on liitetty.

Keskustelun jatkaminen

Käyttäessäsi AI Record Finder™:ia voit siirtyä muihin MyHeritagen verkkosivuston osiin ja palata myöhemmin AI Record Finder™ -ominaisuuteen jatkamaan viimeisintä keskusteluasi juuri siitä, mihin jäit (jopa palatessasi toisena päivänä).

Missä tahansa keskustelun vaiheessa voit aloittaa uuden haun klikkaamalla kolmea pistettä oikeassa yläkulmassa ja valitsemalla ”Hae toista henkilöä”.

Start a new search at any time

Aloita uusi haku milloin tahansa (klikkaa suurentaaksesi)

Harkitsemme mahdollisuutta näyttää kaikki aiemmat keskustelut, jotta voit jatkaa mitä tahansa niistä ja ladata minkä tahansa niistä erilliseen tiedostoon myöhempää käyttöä varten.

Yksityisyys

Käyttäessäsi AI Record Finder™:a hakujesi aikana syöttämät tiedot, mukaan lukien henkilökohtaiset tiedot, käsitellään MyHeritage- ja OpenAI-palveluissa, jotta sinulle voidaan tarjota hakutuloksia, ja ne tallennetaan istuntojen välistä jatkuvuutta varten enintään kuudeksi kuukaudeksi. Vanhat chat-istunnot poistetaan automaattisesti kuuden kuukauden kuluttua.

Henkilökohtaisten tietojen (kuten rotu- tai etninen alkuperä, poliittiset mielipiteet tai uskonnolliset uskomukset) lähettäminen chatin kautta on kiellettyä.

Asiakirjat, joita voidaan löytää AI Record Finder™:n kautta, ovat samoja asiakirjoja, jotka ovat saatavilla MyHeritagen historiallisten asiakirjojen hakukoneessa. Yksityisyyden vuoksi haun estämiä asiakirjoja (esimerkiksi elossa oleviin henkilöihin liittyviä) ei voi hakea myöskään AI Record Finder™:n kautta.

Saatavuus ja kielet

AI Record Finder™ on tällä hetkellä saatavilla tietokoneen ja matkapuhelimen verkkoselaimissa. Tuki ominaisuudelle MyHeritagen mobiilisovelluksessa tullaan lisäämään pian.

Julkaistaessa, AI Record Finder™ on saatavilla englanniksi. Vaikka AI Record Finder™:n kanssa voi keskustella useilla kielillä, se vastaa julkaistaessa vain englanniksi. Tuki lisäkielille tullaan lisäämään tulevaisuudessa.

Hinta

Mikäli sinulla on MyHeritagen Data- tai Complete-sopimus, voit nauttia rajattomasta AI Record Finder™:n käytöstä. Muut käyttäjät voivat kokeilla AI Record Finder™:ä ilmaiseksi, rajoitetulla käytöllä. Ilmaisen kiintiön ylittämiseksi tarvitaan Data- tai Complete-sopimus ominaisuuden jatkamiseksi ja sen löytämien asiakirjojen tarkastelemiseksi ja tallentamiseksi.

Käyttäjät, joilla on Complete-sopimus, voivat käyttää AI Biographer™ -ominaisuutta rajattomasti. Muut käyttäjät voivat kokeilla AI Biographer™:a ilmaiseksi, rajoitetulla käytöllä. Ilmaisen kiintiön ylittämiseksi tarvitaan Complete-sopimus useampien AI Biography™ -elämäkertojen luomiseksi.

Voit lukea lisää sopimuksistammetäältä.

Yhteenveto

Tekoäly avaa valtavia mahdollisuuksia teknologian kehittämisessä lähes kaikilla aloilla, mukaan lukien sukututkimuksessa. MyHeritage, innovatiivisena yrityksenä, joka pyrkii jatkuvasti käyttämään teknologiaa sukututkimuksen tehostamiseen, on ollut ensimmäinen suuri sukututkimusyritys vastaamaan haasteeseen ja kehittämään AI Record Finder™ -ominaisuuden — maailman ensimmäisen hakukoneen historiallisille tiedoille keskustelupohjaisen tekoälyn avulla. AI Record Finder™ muuttaa historiallisten tietojen hakukokemusta. Kutsumme sinut kokeilemaan AI Record Finder™ -ominaisuutta tänään ja pitämään sen mielessäsi aina, kun teet sukututkimusta. Tekoälyn lisäteholla se voi auttaa sinua löytämään vaikeasti saavutettavaa tietoa, jota et ole voinut löytää aiemmin. Toivotamme palautteesi tervetulleeksi ja kutsumme sinua lähettämään meille ehdotuksia alla olevien kommenttien kautta. Tutkimisen iloa!