Esittelyssä monikieliset Record Matches -osumat

Esittelyssä monikieliset Record Matches -osumat

Pyrimme jatkuvasti parantamaan MyHeritage-teknologioita. Tänään kerromme merkittävästä innovaatiosta: Global Name Translation Technology ™ -ominaisuudesta, joka on laajennettu koskemaan nyt myös Record Matches -osumia!

Monta hyvää syytä valita MyHeritage sukututkimuskumppaniksi

Kuten monet sukututkijat jo tietävätkin, tärkeimmistä kaupallisista sukututkimussivustoista MyHeritage on hyvä valinta kansainvälistä sukututkimusta tekeville – eli esivanhempien ja sukulaisten löytämiseen kaikkialta maailmasta, etenkin Euroopasta. Se on myös erittäin hyödyllinen Yhdysvaltalaisille sukututkijoille, koska monilla heistä on esivanhempia, jotka saapuivat Yhdysvaltoihin muista maista. MyHeritagen vahvuus johtuu siitä, että se käännetään 42 kielelle ja siitä on sen perustamisen jälkeen, 17 vuotta sitten, tullut suosituin ja eniten käytetty sukututkimussivusto useimmissa muissa kuin englanninkielisissä maissa sen suosion lisäksi englantia puhuvissa maissa. Valtava kansainvälinen käyttäjäkunta on rakentanut miljoonia sukupuita MyHeritage-sivustolle, ja tehnyt MyHeritagesta kansainvälisen sukututkimuksen ”voimatalon”.

Sukututkijan kielivaikeudet

Sukututkijat kohtaavat usein kielivaikeuksia yrittäessään saada lisätietoa muualla asuneista esivanhemmistaan. MyHeritage toi vuonna 2015 avuksi Global Name Translation Technology™-ominaisuuden auttamaan käyttäjiä kielimuurien ylittämisessä. Tämä teknologia kääntää nimet automaattisesti kielestä toiseen. Alun perin MyHeritagen perustajan ja toimitusjohtajan suunnittelema ominaisuus antaa käyttäjille mahdollisuuden paikantaa tiedot, joissa mainitaan heidän esivanhempansa usein oudoilla ja odottamattomilla kielillä. Ominaisuus oli aluksi saatavana SuperSearch ™-hakukoneessamme, mutta nyt sitä on laajennettu myös automaattisiin Record Matches-osumiin.

Jos etsit esimerkiksi esi-isää, jonka tunnet nimellä Aleksanteri, saattaa algoritmi antaa tulokseksi espanjalaisen tiedon, jossa hänen nimensä on Alejandro (Alexanderin espanjankielinen versio), tai venäjänkielisen tiedon, jossa nimi on kirjoitettu kyrillisin kirjaimin Александр ( Venäjänkielinen tapa kirjoittaa Aleksanteri) tai Aleksanterin venäjänkielisen lempinimen Саша (Sasha).

Record Matches -osumat ovat automaattisesti löydettäviä tietoja sukupuusi ihmisistä.

Tämän uuden ominaisuuden avulla lasketaan käännetyt Record Matches-osumat nyt automaattisesti ja säännöllisesti. Se tarkoittaa, että saat Record Matches-osumia historiallisiin tietoihin ja sukupuihin myös muilla kielillä. Kun tarkastelet osumia, niin nimet on myös kirjoitettu käyttäen käyttämällä omaa kieltäsi. Olet ehkä jo huomannutkin osumiesi sisältävän muista kielistä tulevia tietoja.

Tämä ominaisuus auttaa sinua helposti saamaan ne tiedot, joiden löytäminen olisi sinulle muuten hankalaa.

Yksinomaan MyHeritagessa

Tämä ainutlaatuinen teknologia on saatavana vain MyHeritagessa ja toimii käsi kädessä valtavan kansainvälisen kokoelmatietokantamme kanssa.

Ehkä suomalaisella perheelläsi on kreikkalaiset juuret. Sukupuusi on suomeksi, etkä välttämättä puhu tai ymmärrä kreikkaa, mikä vaikeuttaa tietojen löytämistä esivanhemmistasi. Global Name Translation Technology ™: n uudessa laajennuksessa sinun ei tarvitse etsiä tietoja kreikaksi, jotta löytäisit kaikki esivanhempiisi liittyvät, saatavilla olevat tiedot, vaan tuomme sinulle nyt automaattisesti Record Matching -osumat kreikaksi sekä nimien translitteroinnin suomeksi. Toisin sanoen kreikkalaiset nimet kirjoitetaan latinalaisin aakkosin, joten pystyt lukemaan ne. Samoin, jos perheelläsi on juutalaisia ​​juuria ja kaukainen esi-isäsi haudattiin Israeliin, voit saada nyt osuman suomenkielisessä sukupuussa olevan profiilin ja hepreaksi kirjoitetun hautaustiedon välille (mikä on erittäin todennäköistäkin, koska MyHeritage on valokuvannut ja indeksoinut kaikki Israelin hautakivet ja laittanut ne verkkoon ilmaiseksi).

Record Matches -osumien käyttäminen

Record Matches-osumat löydetään automaattisesti ja toimitetaan sinulle suoraan. Löydät ne “Löydöt”-välilehdeltä. Voit valita ”Löydöt henkilöittäin” tai ”Löydöt lähteittäin” ja tarkastella osumiasi.

Record Matches-osumat ovat osumia historiallisiin tietoihin. Voit katsoa niitä klikkaamalla Record Matches-suodatinta.

Pääset Record Matches-osumiin myös suoraan sukupuusta henkilön kortilta. Klikkaa ruskeaa kuvaketta ja pääset tämän henkilön osumaan.

Jos saat Record Match -osuman jollain toisella kielellä, se näkyy kuten kaikki muutkin vastaanottamasi Record Match -osumat. Näet nimen samalla kielellä sukupuusi kielen kanssa. Tiedät, että nimi on translitteroitu, koska se esiintyy alkuperäisessä muodossaan, hakasulkeissa. Aivan kuten alla olevassa esimerkissä, jossa kreikkalaiseen sukupuuhun tuli osuma USAn väestölaskentakokoelmasta:

Monikielisistä osumista ilmoitetaan säännöllisesti sähköpostilla muutamien viikkojen välein.

Yhteenveto

Jokainen MyHeritage-sukupuun omistaja saa jatkossa monikielisiä Record Matches-osumia miljardeja historiallisia tietoja sisältävään tietokantaamme. Tämä ominaisuus löytyy vain MyHeritagesta.

Ilmoitamme sinulle osumista automaattisesti, jonka jälkeen voit tarkastella osumaa ja päättää, haluatko lisätä tiedot puuhusi. Jotta pääset katsomaan kaikkia tietoja ja tallentamaan niitä puuhusi tarvitset Data- tai Complete-sopimuksen. Osa osumista voi olla myös ilmaisissa kokoelmissa, jolloin sopimusta ei tarvita.

Teemme edelleen töitä, jotta sinun olisi helpompi tehdä omaa sukututkimustasi. Toivomme, että tämä ominaisuus on hyödyllinen sinulle.

Viihdy,
MyHeritage Team