MyHeritage- ja Reimagine-mobiilisovelluksiin on lisätty PhotoDater™

MyHeritage- ja Reimagine-mobiilisovelluksiin on lisätty PhotoDater™

Olemme iloisia voidessamme kertoa, että PhotoDater™ ominaisuus löytyy nyt sekä MyHeritage-mobiilista että Reimagine-sovelluksesta!  PhotoDater™ on vallankumouksellinen, ilmainen ominaisuus, joka hyödyntää tekoälyä vanhojen valokuvien ajoittamisessa. Ominaisuus on saatavilla vain MyHeritagessa. Julkaisimme PhotoDater™:n ensin MyHeritage-verkkosivustolla elokuussa 2023. Nyt käyttäjät pääsevät hyödyntämään PhotoDater™-ominaisuutta MyHeritage-mobiilissa (iOS ja Android) sekä Reimagine-sovelluksessa. Ominaisuutta voi käyttää myös mobiiliselaimen kautta.

PhotoDater™:n avulla voit unohtaa vanhojen valokuvien kuvausajankohdan arvailun. Sen antama arvio kuvan ottamisen ajankohdasta voi johdattaa uusien vihjeiden jäljille kun haluat selvittää, kuka tai keitä kuvassa esiintyy ja missä tilanteessa kuva on otettu. Jokainen uusi vihje voi avata ihan uusia sukututkimuspolkuja! Jos PhotoDater™ ei ole sinulle vielä tuttu, katso tämä video niin tiedät, mihin kaikkeen se pystyy.

PhotoDater™ on todella tervetullut lisäys valokuvaominaisuuksiimme; käyttäjämme ovat ottaneet sen lämpimästi vastaan ja innostuneet toden teolla selvittämään sukuhistoriansa uusia johtolankoja. Syksyn illanvietot ja joulun ajan perhejuhlat ovat hieno tilaisuus muistella yhdessä menneitä, digitoida perheen vanhoja valokuvia ja avata niiden kätkemiä mysteerejä kätevästi suoraan mobiililaitteella.

PhotoDater™:n käyttäminen mobililaitteella

Pääset käyttämään PhotoDater™-ominaisuutta avaamalla MyHeritage-sovelluksen laitteellasi ja napauttamalla aloitusnäytöllä kohtaa ”Kuvat”.

MyHeritage-sovelluksen aloitusnäyttö

MyHeritage-sovelluksen aloitusnäyttö

Valitse mikä tahansa gallerian kuva napauttamalla sitä. Jos kuvasta puuttuu kuvausajankohta, toimii PhotoDater™ automaattisesti taustalla, analysoi kuvan ja arvioi kuvausvuoden. Jos arvion luotettavuustaso on tarpeeksi hyvä, ilmestyy arvio muutaman sekunnin sisällä kuvan alla oleviin metatietoihin.

Arvioitujen kuvien kuvausajankohta tulee automaattisesti näkyviin 

Arvioitujen kuvien kuvausajankohta tulee automaattisesti näkyviin

Toisinaan PhotoDater™ ei pysty antamaan arviota kuvan heikon laadun tai muiden tekijöiden vuoksi. Kun arvio tehdään ensimmäistä kertaa, saattaa sen ilmestyminen kestää muutaman sekunnin, ja sen jälkeen se tulee näkyviin välittömästi.

Voit avata ponnahdusikkunan, jossa on lisätietoja, napauttamalla arviota. Ponnahdusikkunasta löytyy histogrammi, joka kertoo todennäköisimmän kuvausajankohdan, arvion luotettavuustasosta ja keskimääräisen virhemarginaalin.

Alla olevassa esimerkissä histogrammi kertoo 40 %:n luotettavuustasosta, kuvausvuodeksi 1915 ja keskimääräiseksi virhemarginaaliksi +/- 7 vuotta. Kuva on siis todennäköisesti otettu vuosien 1908 ja 1922 välillä.

Kuvausvuosiarviota ei tallenneta automaattisesti kuvan metatietoihin, koska se on vain arvio, joka tulisi vahvistaa ennen tallentamista. Muista siis, että on kyse todellakin vain arviosta, ja vaikka PhotoDater™ onkin hyvin tarkka arvioissaan, sen laskelmat saattavat heittää usealla vuodella. Kun tallennat arvioidun kuvausajankohdan metatietoihin, se näkyy GEDCOM-muodossa arvioituna eikä tarkkana päivämääränä.

Tallenna arvio kuvausajankohdasta napauttamalla ”Tallenna” -painiketta tai vaihtoehtoisesti hylkää se.

Histogrammi

Histogrammi

PhotoDater™ Reimagine-sovelluksessa

Reimagine on MyHeritagen uusi valokuville omistettu sovellus, jossa on myös tehokas valokuvaskanneri. Nyt Reimagine-sovelluksessa iOS:lle ja Androidille on mukana myös PhotoDater™-ominaisuus. Pääset kokeilemaan sitä avaamalla sovelluksen ja napauttamalla aloitusnäytön oikeassa alakulmassa ”Galleria”-kuvaketta.

Galleriaan siirtyminen Reimagine-sovelluksen aloitusnäytössä

Galleriaan siirtyminen Reimagine-sovelluksen aloitusnäytössä

Napauta mitä tahansa gallerian valokuvaa. Noudata yllä kuvattuja ohjeita valokuvanäytöllä ja pääset käyttämään PhotoDater™-ominaisuutta Reimaginessa.

Arvio kuvausajankohdasta Reimagine-sovelluksessa

Arvio kuvausajankohdasta Reimagine-sovelluksessa

Ajoittamattomien kuvien suodattaminen Reimaginessa

Tällä hetkellä Reimagine-kuvia voi katsella vain galleriassa. Jos olet jo lisännyt kuvausajankohtia kuviisi ja haluat löytää vain ajoittamattomat kuvat, käy MyHeritage-perhesivustollasi ja tarkastele kuviasi luettelonäkymässä.

Yksityisyys

Kun PhotoDater™ arvioi valokuvasi kuvausajankohtaa, tapahtuu käsittely MyHeritagen palvelimilla, eikä valokuvaa jaeta kolmansien osapuolten kanssa.

PhotoDater™-ominaisuudesta voi olla valtavasti hyötyä uusien johtolankojen löytämisessä sukututkimukseen, mutta kaikki eivät kuitenkaan välttämättä halua ajoittaa kaikkia kuviaan. Ellet halua saada arviota kuvausajankohdasta, voit poistaa ominaisuuden käytöstä MyHeritage-perhesivustollasi tietokoneelta käsin seuraavan polun kautta: Sivustoasetukset > Yksityisyyteni > Sisältö ja poista PhotoDater™-valinta.

Kokeile PhotoDater™-ominaisuutta jo tänään!

Kehitämme MyHeritagessa jatkuvasti uusia hyödyllisiä ominaisuuksia, joiden ansiosta sukuhistorian tutkimuksesta tulee helpompaa ja intuitiivisempaa. Teemme kovasti työtä voidaksemme tarjota tuen kaikille ominaisuuksille kaikilla alustoilla, ja jatkamme tekoälymahdollisuuksien tutkimista kehittäessämme uusia tapoja virtaviivaistaa sukututkimusta. Lisäksi olemme tietenkin sitoutuneet tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Julkaisemme pian seuraavan tekoälypohjaisen innovaatiomme, joten seuraa päivityksiämme täällä!