Paransimme MyHeritage In Color -ominaisuutta

Paransimme MyHeritage In Color -ominaisuutta

Alkuvuodesta julkaisimme mustavalkoisten kuvien värittämiseksi uuden hienon MyHeritage In Color -ominaisuuden. Se perustuu syväoppimistekniikkaan, jonka lisenssoimme yksinoikeudella DeOldifylta – Jason Anticin ja Dana Kelleyn superlahjakkaalta tiimiltä, joiden työtä jatkoi oman tiimimme jäsen Maor Cohen. MyHeritage In Color -ominaisuudesta tuli nopeasti suosittu ja julkaisun jälkeen on jo väritetty yli 16 miljoonaa valokuvaa. Voit lukea lisää tämän ominaisuuden lanseerauksesta, menestyksestä ja väritysasetuksista, jotka lisäsimme siihen.

Kokeile nyt MyHeritage In Color™-ominaisuutta

Jason ja Dana ovat jatkaneet työtään värien parantamiseksi entisestään, koska he omien sanojensa mukaan pyrkivät pakkomielteisesti syväoppimisen avulla värien täydellisyyteen. Olemme iloisia voidessamme julkaista heidän jatkuvien ponnistelujensa tuloksena – uuden väritysmallin, joka antaa vieläkin parempia tuloksia mustavalkoisten valokuvien värittämisessä. Jatkossa käytämme uutta väritysmallia oletusvaihtoehtona, kun värität valokuviasi. Joten sinun ei tarvitse tehdä mitään uuden mallin hyödyntämiseksi, vaan voit jatkaa valokuviesi värittämistä MyHeritage-sivustolla.

Miksi värittää mustavalkoisia valokuvia?

Valokuvat tarjoavat ainutlaatuisen näkymän esi-isiemme ja sukulaistemme elämään, mutta mustavalkoisten kuvien katsominen sijoittaa ne tietylle etäisyydelle. Katsomalla samoja kuvia väreissä ne heräävät elämään. Värilliset historialliset valokuvat voivat herättää mielenkiintoa menneeseen ja auttaa meitä suhtautumaan henkilökohtaisemmin sen ajan tapahtumiin ja ihmisiin. Voimme tarkastella näitä valokuvia aivan uudella tavalla, mikä antaa meille uusia näkökulmia ihmisiin ja paikkoihin, jotka ovat muovanneet meistä sen, mitä nykyisin olemme.

Kuvittele, että näet isovanhempiesi hääkuvan värillisenä ensimmäistä kertaa tai huomaat pieniä detaljeja, jotka kuvaavat elämää New Yorkin kaduilla sata vuotta sitten. Kun tarkastelet värillisiä kuvia alkuperäisten mustavalkoisten valokuvien rinnalla, on ero hämmästyttävä. Värittäminen ei muuta alkuperäistä valokuvaa, se luo kopion, ja merkitsee sen vasemmassa alakulmassa olevalla symbolilla kertoen  muille, että värit ovat simuloituja eivätkä autenttisia.

Esimerkkejä

Alla muutamia esimerkkejä, joista näkyy, Kuinka uusi väritysmalli (jota kutsumme nimellä marraskuu 2020) antaa parempia tuloksia kuin aikaisempi malli (helmikuu 2020):

Kuva on väritetty helmikuu 2020 -mallilla

Kuva on väritetty helmikuu 2020 -mallilla

Sama kuva väritettynä marraskuu 2020 -mallilla. Taivas on sininen

Sama kuva väritettynä marraskuu 2020 -mallilla. Taivas on sininen

X;llä merkitty henkilö on Shmuel Isaacson, MyHeritagen perustajan äidin isä.

Kuva on väritetty helmikuu 2020 -mallilla

Kuva on väritetty helmikuu 2020 -mallilla

Sama kuva väritettynä marraskuu 2020 -mallilla. Iho ja vaatteet ovat luonnollisemman värisiä.

Sama kuva väritettynä marraskuu 2020 -mallilla. Iho ja vaatteet ovat luonnollisemman värisiä.

Vasemmalla oleva henkilö on Tri. Menachem Oren (Chwojnik), MyHeritagen perustajan isoäidin veli. Tässä kuvassa hän edustaa Israelia 11. shakin olympialaisissa Amsterdamissa 1954. Vastustaja on Paul Keres Neuvostoliiton joukkueesta.

Yllä olevassa esimerkissä on vaatteiden väri parempi uutta mallia käytettäessä.

Alkuperäinen mustavalkea kuva

Alkuperäinen mustavalkea kuva

Vasemmalla: helmikuu 2020 -malli. Oikealla: marraskuu 2020 -malli

Yllä olevassa kuvassa uusi malli ratkaisee lähes kokonaan ”zombi-iho”-ongelman.

Väritysmallin vaihtaminen

Kaikki äskettäin väritetyt kuvat käyttävät uutta väritysmallia, mutta aikaisemmin värittämäsi valokuvat eivät muutu automaattisesti. Jos haluat käyttää uutta mallia valokuvaan, jonka olet värittänyt aikaisemmin, suosittelemme sitä vain siinä tapauksessa, että et ole tyytyväinen aikaisempiin tuloksiin. Käy MyHeritagen valokuvasivulla ja klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa hammaspyöräkuvaketta avataksesi väritysasetukset.

Väriasetukset

Väriasetukset

Näytön oikeaan reunaan avautuu asetuspaneeli, jonka alareunassa ovat väritysmallit:

Asetusten avulla voit valita valokuvaan toisen mallin, esikatsella tulosta ja tallentaa sen, jos olet tyytyväinen.

Uusi malli antaa paremmat värit useimmille valokuville, mutta on olemassa tapauksia, joissa toinen kahdesta vanhemmasta mallista tarjoaa ylivoimaisia tuloksia. Usein erot ovat niin pieniä, että useimmat ihmiset eivät huomaa sitä. Jos värität valokuvan etkä ole tyytyväinen tulokseen tai haluat pyrkiä täydellisyyteen, voit vaihtaa asetuksissa kolmen eri väritysmallin välillä nähdäksesi, mikä niistä tuottaa optimaalisen tuloksen valokuvallesi.

MyHeritage in Color™ -ominaisuuden avulla voi värittää 10 valokuvaa ilmaiseksi. Sen jälkeen ominaisuuden käyttö edellyttää MyHeritage Complete-sopimusta. Tutustu eri sopimuksiimme täällä.

Yhteenveto

Uusi väritysmalli antaa monille käyttäjillemme entistä parempia tuloksia mustavalkoisten valokuvien värittämisessä. Tämän tyyppinen teknologia ei kuitenkaan ole koskaan täydellinen, ja DeOldify-ystäviemme kanssa jatkamme ominaisuuden kehittämistä edelleen.

Toivomme käyttäjiemme jatkossakin nauttivan tästä upeasta ominaisuudesta ja jakavan tuloksiaan perheen ja ystävien kesken.

Väritä mustavalkoiset valokuvasi jo tänään osoitteessa www.myheritage.fi/incolor!