Uusi sukulaisuussuhdekaavio MyHeritagessa

Uusi sukulaisuussuhdekaavio MyHeritagessa

Kun lisäät henkilöitä sukupuuhusi, heidän sukulaisuussuhteensa sinuun lasketaan automaattisesti. Uusi sukulaisuussuhdekaavio näkyy sitten kaikkialla MyHeritage-sivustolla, missä puussasi olevien henkilöiden nimet näkyvät. Aiemmin näit kyseisen henkilön sukulaisuussuhteen vain kirjoitettuna – esimerkiksi kolmas serkku kahden polven takaa tai toisen serkun aviomies – mutta monimutkaisempien sukulaisuussuhteiden hahmottaminen oli usein hankalaa, koska et ehkä tunne hyvin kaikkia niitä ihmisiä, jotka yhdistävät sinut kyseiseen sukulaiseen.

MyHeritagen juuri julkaistun parannetun sukupuun myötä otimme käyttöön uuden sukulaisuussuhdekaavion, jonka avulla voit visualisoida sukulaisuussuhteesi muihin ihmisiin sukupuussa ja ymmärtää helposti, miten olette sukua toisillenne. Sukulaisuussuhdekaavioon pääset henkilön vasemmalla olevasta sivupaneelista.

Hiljattain päivitetty sukupuu ja erityisesti uusi sukulaisuussuhdekaavio ovat saaneet paljon kiitosta käyttäjiltämme heti julkaisun jälkeen.

Lynn Cremona kommentoi: ”Pidän siitä, mitä näen ja erityisesti sukulaisuussuhdekaaviosta. Näen, miten paljon helpompaa puun navigointi tulee olemaan. Kiitos!”

Patricia Peoples kirjoitti: ”Vau! Olen otettu monista näistä parannuksista, mutta ehkäpä suosikkini on uusi sukulaisuussuhdekaavio! Minun on pitänyt tähän asti koota se itse, ja nyt teette sen puolestani – mahtavaa!””

Olemme iloisia voidessamme kertoa, että kaavio on nyt lisätty myös muihin paikkoihin perhesivustolla, kuten Löydöt- ja Valokuvat-sivuille. Kaavio on erityisen hyödyllinen hyvin suurissa sukupuissa, joissa on useita seurattavia henkilöitä. Siitä voi olla apua myös silloin, kun muut sivuston jäsenet ovat lisänneet sukupuuhun sukulaisia, joita et tunne. Esimerkiksi serkkusi ovat saattaneet lisätä uuden valokuvan ja merkitä sukupuuhun henkilöitä, joita et tunnista. Voit nyt suhdetta klikkaamalla ymmärtää, miten he sopivat sukupuuhusi.

Olemme myös tehneet useita muutoksia uuteen sukupuuhun vastauksena käyttäjiltä saamaamme palautteeseen. Kerromme niistä tarkemmin jäljempänä.

Näin löydät suhdekaavion sen uusissa paikoissa:

Löydöt osio

Löydöt-välilehdellä on nyt mahdollista klikata suhdetta aina, kun puussasi olevan henkilön nimi ja hänen suhteensa sinuun näytetään.

Tämä koskee myös ”Osumat henkilöittäin” -sivua, jossa näkyvät kaikki sukupuussasi olevat henkilöt, joilla on Smart Matches™ – ja/tai Record Matches -isumia, sekä ”Osumat lähteittäin” -sivua, jossa Smart Matches™- ja Record Matches -osumat niiden lähteen mukaan.

Voit nyt klikata jokaisen löydön nimen alla näkyvää sukulaisuussuhdetta nähdäksesi uuden kaavion avulla, miten olette sukua.

Harry Stenner, suora viidennen sukupolven esivanhempi

Michael Sheridanin sukulaisuussuhde on hieman monimutkaisempi

Kun klikkaat tiettyä osumaa tai tarkastele osumaa -sivua, näet molemmissa mahdollisuuden klikata sukulaisuusuhdetta ja katsoa sitä kaaviona.

Valokuvat osio

Voit helposti merkitä perheenjäseniä MyHeritageen lataamissasi valokuvissa klikkaamalla heidän kasvojaan kuvassa, kirjoittamalla heidän nimensä ja valitsemalla heidät avautuvasta luettelosta. Tämän jälkeen voit aina, katsoessasi kyseistä valokuvaa, tunnistaa kasvot, ja oikealla näet luettelon, joka sisältää valokuvaan merkittyjen henkilöiden nimet. suhde

Voit nyt nimeä klikkaamalla avata sukulaisuuskaavion, josta näet, miten olet sukua kullekin kuvan henkilölle.

Klikkaamalla esimerkiksi iso-isosetä Sam Johnstonia, näet sukulaisuussuhteen kaaviona.

Sukulaisuussuhdekaavion tallentaminen ja tulostaminen

Voit myös tallentaa sukulaisuussuhdekaavion tietokoneellesi tai tulostaa sen. Voi olla hyvä säilyttää se tiedostoissasi myöhempää käyttöä varten tai ottaa mukaan sukukokouksiin tai sukulaisten haastatteluihin.

Tallenna tai tulosta kaavio klikkaamalla oikeassa yläkulmassa olevaa tulostinkuvaketta. Se avaa kaaviosta PDF-tiedoston uuteen ikkunaan.

Voit sitten valita, haluatko tallentaa pdf-tiedostona vai tulostaa kaavion

Suuret sukupuut

Tähän asti olemme laskeneet kaikki sukulaisuussuhteet puille, joissa on enintään 5 000 ihmistä (ja rajoitetun määrän suhteita puille, joissa on enintään 17 000 ihmistä). Viimeaikaisten optimointien ansiosta pystyimme nostamaan rajan 10 000:een (ja 20 000:een osittaisten laskelmien osalta). Työskentelemme parhaillaan rajojen nostamiseksi edelleen, jotta myös suurempien puiden kaikki suhteet voidaan laskea.

Tulossa

Lähitulevaisuudessa mukautamme uuden sukulaisuussuhdekaavion käytettäväksi myös vanhemmassa ”sukulaisuussuhderaportissa”, joka löytyy ”Sukupuu”-välilehden valikosta.

Päivityksiä sukupuuhun

MyHeritagen online-sukupuuhun hiljattain tehtyjen parannusten jälkeen saimme palautetta käyttäjiltämme, jotka kaipasivat tiettyjä ominaisuuksia sukupuun edellisestä versiosta. Suhtauduimme tähän palautteeseen erittäin vakavasti ja olemme palauttaneet seuraavat ominaisuudet:

Musta nauha: Monet käyttäjät pitivät parempana sitä, että he pystyivät erottamaan elossa olevat ja kuolleet henkilöt toisistaan vilkaisemalla sukupuuta ja katsomalla, missä profiilikorteissa oli musta nauha. Nyt käyttäjät voivat valita, haluavatko he palata takaisin mustien nauhojen näyttämiseen sukupuussa.

Yksiväriset taustat: Jotkut käyttäjät kaipasivat profiilikorttien täyttämistä yksivärisillä, vaaleanpunaisilla tai sinisillä väreillä. Tämä vaihtoehto on palautettu heille.

Hiiren rullan käyttäminen puun selaamiseen: Uudessa versiossa oletusarvoisesti hiiren rullalla (tai kahdella sormella ohjauslevyllä) ylös- tai alaspäin vierittämällä voit suurentaa tai pienentää puusi. Olemme palauttaneet mahdollisuuden käyttää hiiren rullaa puun selaamiseen ylös- tai alaspäin sekä zoomaamiseen pitämällä Ctrl-näppäintä painettuna.

Kaikki nämä vaihtoehdot ovat oletusarvoisesti pois päältä, mutta ne voidaan ottaa käyttöön asetukset-osiossa klikkaamalla sukupuun oikeassa yläkulmassa olevaa hammasratas-kuvaketta:

Yhteenveto

Uusi sukulaisuussuhdekaavio on merkittävä parannus sukupuuhun ja perhesivuston käyttökokemukseen, ja sen avulla voit paremmin ymmärtää kontekstin tutkimiisi sukulaisiin.

Kuuntelemme edelleen palautetta ja teemme käyttäjillemme MyHeritage-sukupuun rakentamisesta ja laajentamisesta entistäkin paremman kokemuksen.