Terveellinen ja mielenkiintoinen kasvisruokamatka 1900-luvun alkupuolelle!

Terveellinen ja mielenkiintoinen kasvisruokamatka 1900-luvun alkupuolelle!

Ensimmäinen jääkaappi tuli Suomeen 1928, mutta jääkaapit, vaikkakin kalliita, alkoivat yleistyä vasta 1950-luvulla. Ruoan säilytys määrittelikin paljon sitä, mitä syötiin. Keittiön koneellistumisesta voit lukea täältä. Kansallisarkiston kokoelmista löysin Terveys-lehden numerosta 5, vuodelta 1911 ohjeet viikon kasvisruokalistaksi. Tästä alkaa 1900-luvun alun kasvisruokamatka!

Kasvisruokamatka alkaa ”wanukkaalla räätiköistä ja makarooneista”

Viikon ruokalista alkaa sunnuntaista. Listalla on kaikkea kivaa kokeiltavaksi niille, jotka pitävät kasvisruoasta.

Alla ohjeita ruokalistan toteuttamiseksi:

Sunnuntaina:

Ensimmäisen ohjeen ”räätikkä” = lanttu

Maanantaina:

Tiistaina:

Keskiviikkona:

Tuorstaina:

Perjantaina:

Kasvisruokamatka päättyy lauantaiseen perunapuuroon:

 

Hyvää ruokahalua!

Artikkelikuva: Blomqvistin sisarukset ruokailemassa porissa 1911. Kuvaaja John Englund, Satakunnan museo. Kuva on väritetty MyHeritagen In Colorilla.