Terveellinen ja mielenkiintoinen kasvisruokamatka 1900-luvun alkupuolelle!
- Postannut annikka
Jaa
Ensimmäinen jääkaappi tuli Suomeen 1928, mutta jääkaapit, vaikkakin kalliita, alkoivat yleistyä vasta 1950-luvulla. Ruoan säilytys määrittelikin paljon sitä, mitä syötiin. Keittiön koneellistumisesta voit lukea täältä. Kansallisarkiston kokoelmista löysin Terveys-lehden numerosta 5, vuodelta 1911 ohjeet viikon kasvisruokalistaksi. Tästä alkaa 1900-luvun alun kasvisruokamatka!
Kasvisruokamatka alkaa ”wanukkaalla räätiköistä ja makarooneista”
Viikon ruokalista alkaa sunnuntaista. Listalla on kaikkea kivaa kokeiltavaksi niille, jotka pitävät kasvisruoasta.
Alla ohjeita ruokalistan toteuttamiseksi:
Sunnuntaina:
Ensimmäisen ohjeen ”räätikkä” = lanttu
Maanantaina:
Tiistaina:
Keskiviikkona:
Tuorstaina:
Perjantaina:
Kasvisruokamatka päättyy lauantaiseen perunapuuroon:
Hyvää ruokahalua!
Artikkelikuva: Blomqvistin sisarukset ruokailemassa porissa 1911. Kuvaaja John Englund, Satakunnan museo. Kuva on väritetty MyHeritagen In Colorilla.