Merkittävä perheen yhdistäminen: Johannes löytää biologisen perheensä DNA Quest-projektin avulla

Merkittävä perheen yhdistäminen: Johannes löytää biologisen perheensä DNA Quest-projektin avulla

Johannes Nielsen kasvoi tietäen, että hänet oli adoptoitu vauvana Etelä-Koreasta. Mutta hän ei tiennyt mitään biologisesta perheestään – ei edes sitä, mistä aloittaa etsiminen. DNA Questin avulla – MyHeritagen pro bono -projekti, joka auttaa adoptoituja yhdistymään biologisten perheidensä kanssa – Johannes pystyi lopulta saamaan selvää poikkeuksellisista olosuhteista, jotka erottivat hänet perheestään. Johannes matkusti viime heinäkuussa Yhdysvaltoihin tapaamaan biologista äitiään ja veljeään ensimmäistä kertaa 43 vuoteen.

Monta etnisyyttä

Vuosi sitten Johannes jätti hakemuksensa MyHeritagen pro bono-projektiin, DNA Questiin, joka tarjoaa ilmaisen ​​DNA-pakkauksen biologista perhettään etsivälle adoptoidulle. MyHeritage lähetti Johannekselle DNA-pakkauksen, ja hän teki testin.

Kuukautta myöhemmin hänen tulokset tulivat ja hän löysi DNA-osuman – toisen tai kolmannen serkun, jolla oli iso sukupuu. Johannes otti yhteyttä serkkuun, ja vaikka hän ei tiennyt mitään Johanneksen tarinasta, oli hän innostunut ja innokas auttamaan. Serkulla oli aavistus siitä, että Johannes oli sukua hänen äitinsä isoisän kautta. Johannes aloitti sitten potentiaalisten isäehdokkaiden kartoittamisen siitä sukulinjasta.

Oli olemassa vielä yksi vihje: lääkäri oli kertonut teini-ikäiselle Johannekselle uskovansa, että hänessä oli useampaa etnisyyttä. Johanneksen MyHeritage-etnisyysarvio vahvisti tämän: se osoitti hänen olevan puoliksi korealainen ja puoliksi länsieurooppalainen. Tämän tiedon perusteella Johannes arvasi, että hänen isänsä oli amerikkalainen sotilas.

”Tiesin, että 1970-luvulla Yhdysvaltain laivastolla oli edelleen tukikohta Etelä-Koreassa, joten aloin etsiä sukupuusta miehiä, jotka olivat 18-25-vuotiaita vuonna 1974.”

Läheinen DNA-osuma ja Facebook

Hän sai myöhemmin vielä läheisemmän DNA-osuman, ja sen tiedon avulla hän pystyi kaventamaan mahdollisen isävaihtoehdon sukupuussaan yhteen. Johannes googlasi hänen nimensä ja löysi hänestä muistokirjoituksen vuodelta 2006. ”Muistokirjoituksessa oli hänen pienen kotikaupunkinsa nimi”, Johannes sanoo. ”Löysin Facebook-ryhmän tästä kaupungista ja kysyin ryhmän jäseniltä, ​​tunteeko joku tämän miehen. Menin nukkumaan ja sain aamulla vastauksen naiselta, joka sanoi: ’Tunsin hänet, hän oli setäni. Miksi kysyt?'”

Keskustelun alussa Johannes oli erittäin varovainen. ”En halunnut hänen panikoivan, joten kysyin hänen sedästään yleisluonteisia kysymyksiä. Viimeinen kysymykseni oli, oliko hän palvellut Vietnamin sodassa.”

”Kyllä hän palveli”, isän veljentytär vastasi. ”Hänen asemapaikkanaan oli Etelä-Korea.” Keskustelujen jatkuessa Johannes paljasti uskovansa, että naisen setä oli hänen isänsä. Nainen mainitsi isänsä kertoneen, että hänen setänsä ja sedän vaimo olivat joutuneet jättämään John-nimisen lapsen Koreaan tämän terveysongelmien vuoksi. Johannes oli selittänyt, että hänellä oli syntyessään ollut suulakihalkio ja hän oli sairastunut vauvana tuberkuloosiin. Isän veljentytär ei voinut uskoa korviaan.

”Hän oli shokissa”, Johannes sanoo. ”Hän kertoi minulle kuulleensa kerran isältään, että hänen veljellään oli lapsi, jonka he uskoivat sairastuneen tuberkuloosiin Koreassa.”

Jymyuutinen

Ja sitten nainen kertoi kaikista upeimman uutisen: ”Äitisi on edelleen elossa ja asuu Yhdysvalloissa.”

Uskomaton tarina Johanneksen adoptiosta alkoi paljastua. Vietnamin sodan aikana Leonard, Johanneksen isä, oli amerikkalainen sotilas, jonka asemapaikkana oli Etelä-Korea. Hän tapasi nuoren naisen nimeltä Chong, ja he rakastuivat. Lopulta he menivät naimisiin Etelä-Koreassa, ja saivat kaksi lasta, joista toinen oli Johannes.

Leonard ja Chong, Johanneksen biologiset vanhemmat

Leonard ja Chong, Johanneksen biologiset vanhemmat

Johanneksen ollessa 3 kuukauden vanha, Leonard lähetettiin takaisin Yhdysvaltoihin, ja hänellä oli lupa ottaa mukaansa vaimo ja lapset. Mutta kun viranomaisille selvisi, että Johanneksella oli tuberkuloosi, he eväsivät hänen matkustuslupansa siihen saakka kunnes hän paranisi. Leonardin ja Chongin oli pakko jättää poikansa perheen ystävän hoitoon. He palaisivat hakemaan hänet heti, kun hän olisi terve.

Johanneksen vanhemmat kirjoittivat lukemattomia kirjeitä perheen ystävälle, mutta eivät saaneet minkäänlaista vastausta. Chong palasi Koreaan melko pian, mutta Johannes oli poissa. Chongille kerrottiin hänen kuolleen tuberkuloosiin. Hän palasi takaisin Yhdysvaltoihin ja suri poikansa kuolemaa.

15 kuukautta sen jälkeen kun he saapuivat ensimmäistä kertaa Yhdysvaltoihin, Leonard ja Chong saivat kolmannen lapsensa ja olivat onnellisesti naimisissa Leonardin vuonna 2006 tapahtuneeseen kuolemaan saakka.

Leronard ja Chong Korean matkalla muutama vuosi ennen Leonardin kuolemaa

Leronard ja Chong Korean matkalla muutama vuosi ennen Leonardin kuolemaa

Keskustelltuaan Johanneksen kanssa Leonardin veljentytär päätti käydä Chongin luona kertomassa uutisia – Poika, jonka hän luuli menettäneensä oli edelleen elossa.

”Äiti kertoi minulle, ettei hän voinut lopettaa itkemistä viikkoon”, Johannes sanoo.

Johannes löysi äitinsä ja kaksi veljeään osittain MyHeritage DNAn ansiosta.

Johannes Nielsen ja hänen vanhempi veljensä Len ovat hämmästyttävän samannäköisiä

Johannes Nielsen ja hänen vanhempi veljensä Len ovat hämmästyttävän samannäköisiä

Äidin tapaaminen

  1. heinäkuuta Johannes lensi Yhdysvaltoihin tapaamaan perhettään ensimmäistä kertaa ja viettämään itsenäisyyspäivää yhdessä heidän kanssaan.
Chong tapaa Johanneksen ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun Johannes oli 3 kuukauden vanha

Chong tapaa Johanneksen ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun Johannes oli 3 kuukauden vanha

Johannes ja hänen veljensä isän haudalla

Johannes ja hänen veljensä isän haudalla

Perhe on iloinen siitä, että he ovat, kaiken tämän ajan jälkeen löytäneet toisensa. Johannes ei voisi olla tyytyväisempi löydettyään biologisen äitinsä ja veljensä DNA Quest-projektin ja MyHeritage DNAn avulla. Hän pitää perhettään suuressa arvossa ja on onnellinen voidessaan aloittaa elämässään tämän uuden vaiheen heidän kanssaan.

Etsitkö sinä biologista perhettäsi? Ota selvää, kuinka voit löytää uusia sukulaisia MyHeritage DNAn avulla!