Debien DNA-näyte oli lipaston laatikossa 3 vuotta. Kun hän lähetti sen viimein – löytyi sisko

Debien DNA-näyte oli lipaston laatikossa 3 vuotta. Kun hän lähetti sen viimein – löytyi sisko

Debie Clark, 54, MyHeritage-käyttäjä Portlandista, kasvoi tietämättä, kuka hänen isänsä oli. Debien äiti kuoli hänen ollessa vain 6-vuotias. Muutama vuosi sitten hän haki ilmaista MyHeritagen DNA-pakkausta MyHeritagen pro bono -projektin, DNA Questin kautta. Debie sai testipakkauksen ja teki testin, mutta kesti vielä kolme vuotta, ennen kuin hän pystyi lähettämään DNA-näytteen laboratorioon. Kun Debie vihdoin lähetti sen, hän sai DNA-osuman, jonka perusteella hän löysi sisarensa.

Oletko sinä tehnyt löytöjä Myheritagen avulla? Kerro meille siitä!

”En voi tietää, minne olen menossa, ennen kuin tiedän, mistä olen tullut.”

Debien äiti kuoli traagisen nuorena, 33-vuotiaana, kun Debie oli vasta kuuden vanha. Muutamaa vuotta myöhemmin, Debien ollessa 10-vuotias, hänet adoptoitiin. Hänellä on vain kaksi valokuvaa äidistään. Toinen niistä on hääkuva miehen kanssa, jonka nimeä Debie kantoi ennen adoptiota. ”Tapasin hänet vain kerran, kun olin 28-vuotias”, Debie sanoo, ”ja hän totesi vain tylysti: ’Minä en ole isäsi!'”.

Kun Debie kuuli DNA Questista, hän päätti hakea sitä, koska hän oli ”kyllästynyt tuntemaan itsensä yksinäiseksi”. ”Minun on rehellisesti sanottuna vihdoin pystyttävä rastittamaan asianmukaiset ruudut hakemuksissa ja pystyttävä vastaamaan, kun minulta kysytään juuristani”, Debie kirjoitti hakemuksessaan. ”En voi tietää, minne olen menossa, ennen kuin tiedän, mistä olen tullut.”

Debielle lähetettiin ilmainen MyHeritage DNA-pakkaus, ja hän teki testin vuonna 2019. ”Se oli varastossa olevan lipaston laatikossa kolme vuotta, vuoteen 2022 asti”, Debie kertoo. ”Olin jo unohtanut sen, ja löysin sen sattumalta eräänä päivänä. Kesti vielä muutaman kuukauden ennen kuin postitin sen. Olin varma, että se olisi siihen mennessä vanhentunut ja että olin menettänyt minulle annetun mahdollisuuden. En ollut ollenkaan toiveikas.”

Onnekas osuma sukututkimusharrastajaan

Mutta kuten kävi ilmi, hänen DNA-näytteensä oli säilynyt hyvänä vielä kolmen vuoden jälkeenkin. Kun tulokset tulivat toukokuussa 2022, Debiellä oli DNA-osumana pikkuserkku Linda Libician-Welch Havaijilta – joka sattuu olemaan intohimoinen sukututkimuksen harrastaja. ”Kun näin Debien nimen ilmestyvän MyHeritageen ja osoittavan, että meillä oli noin 250 cM yhteistä DNA:ta, olin hyvin innoissani”, Linda kertoo. ”Ensimmäiseksi katsoin muita, joilla on yhteistä DNA:ta meidän kahden kanssa. Koska minulla on melko laaja sukupuu, tunnistin heti kolme muuta serkkua, ja kaikki olivat isäni äidin puolelta. Tiesin, että Debien ja minun täytyi jakaa samat isoisovanhemmat.”

Linda otti yhteyttä Debieen, ja he alkoivat vaihtaa tietoja. Linda lisäsi Debien yksityiseen Facebook-ryhmään, joka oli tarkoitettu heidän yhteisten esivanhempiensa jälkeläisille, ja kysyi, pystyisivätkö he tunnistamaan Debien vanhemmat, ja perheen jäsenet vastasivat innostuneesti. Kaksi serkkua, jotka eivät olleet aiemmin tehneet DNA-testiä, suostuivat heti lähettämään DNA-näytteen. Kun tulokset tulivat takaisin, ne olivat hyvin selvät: Debie oli Ooallnan sisarpuoli.

Debien DNA-osuma

Debien DNA-osuma Ooallnaan

Debie tiesi vihdoin varmasti, kuka hänen isänsä oli – juuri sopivasti isänpäiväksi 2022.

Debien ja Ooallnan isä Ooallnan ja hänen äitinsä kanssa. Kuvan laatua on parannettu ja värit palautettu MyHeritagen kuvatyökaluilla.

Debien ja Ooallnan isä Ooallnan ja hänen äitinsä kanssa. Kuvan laatua on parannettu ja värit palautettu MyHeritagen kuvatyökaluilla.

Valitettavasti Debien isä kuoli COVID:iin vain 6 kuukautta aiemmin, eikä Debie saanut tilaisuutta tavata häntä elossa. Mutta nyt hänellä on sisko!

“Voitin sisaren”

”Kun näin hänen kuvansa, tiesin heti”, Debie sanoo. ”Jo ennen kuin tulokset tulivat.” Kaksikon välinen yhdennäköisyys oli ilmeinen. He olivat yhteydessä joka päivä ja odottivat malttamattomina tuloksia.

”Tuntui melkein kuin kyseessä olisi ollut kilpajuoksu, ’toivottavasti hän on siskoni'”, Ooallna sanoo. ”Minä voitin! Voitin siskon.”

Elokuun 6. päivänä 2022, vain seitsemän viikkoa hämmästyttävän löydön jälkeen, Debie matkusti bussilla 455 mailia ja 11 tuntia tavatakseen siskonsa Ooallnan ensimmäistä kertaa Kettle Fallsissa, Washingtonin osavaltiossa.

Katso näiden kahden ensitapaaminen alla olevalta videolta:

”Kuulin, että minulla on täällä sisar?” Ooallna sanoi lähestyessään bussia.

”Niin on!” bussikuski vahvisti. ”Debra on aivan takanani.”

Autettuaan Debien alas portaita Ooallna ojensi hänelle ihanan kukkakimpun: ”Toin sinulle kukkia, toivottavasti et ole allerginen… Laitoin ne jäätelölasiin.”

”Missä jäätelö on?” Debie kysyi silmää iskien.

”Sen saat sitten, kun pääsemme kotiin!” Ooallna vakuutti hänelle.

Siskokset nojasivat toisiinsa ensimmäistä yhteistä valokuvaa varten. ”Vau, olemme suunnilleen samanpituisia”, Debie huomautti. ”Meidän täytyy jatkossa jakaa vaatteita.”

”Olet 47 vuotta myöhässä tapaamisesta”, Ooallna vitsaili. ”Oletko aina näin myöhässä?”

Ooallnan mukaan kukaan ei tiennyt, että hänen isällään oli toinen tytär, ei myöskään hänen isänsä. ”Hän olisi halunnut olla mukana tytön elämässä. Ja jos hän olisi tiennyt, että tytön äiti kuoli, kun hän oli niin nuori… hän olisi vaatinut tytön huoltajuutta, halunnut ottaa hänet luokseen ja kasvattaa hänet.”

”Tunnen itseni aivan uudeksi ihmiseksi”, Debie sanoo. ”Koska nyt tiedän, kuka olen, mistä olen tullut… Tunnen itseni täydelliseksi.”

Oletko sinä tehnyt jonkun löydön MyHeritagen avulla? Lähetä meille tällä lomakkeella tai meilaa osoitteella stories@myheritage.com.

Lue muita käyttäjäkertomuksia MyHeritagen blogista!