DNA Quest pro bono -projektin avulla isäni löysi tuntemattoman veljensä

DNA Quest pro bono -projektin avulla isäni löysi tuntemattoman veljensä

Tina Hampton adoptoitiin vauvana, eikä hän koskaan tiennyt mitään biologisen isänsä perheestä. Hän sai ilmaisen MyHeritage DNA-pakkauksen DNA Quest pro bono projektin kautta – ja sai yhteyden isänsä velipuoleen, josta isä ei ollut tiennyt!

Oletko sinä tehnyt uskomattomia löytöjä MyHeritagen avulla? Klikkaa tästä ja kerro meille

Tämä on Tinan tarina:

Tina Hampton

Tina Hampton

Tinan isä etsi tytärtään

Synnyin vuonna 1968 St. Louisissa Missourissa, ja tätini adoptoi minut miehensä kanssa vauvana. Olen aina tuntenut biologisen äitini, sillä hän on tätini pikkusisko.

Äitilinjan isoisäni oli adoptoitu orpona, ja hän tapasi isoäitini, kun he molemmat olivat merijalkaväessä toisen maailmansodan aikana. Isoäitini isä oli Sisiliasta kotoisin oleva maahanmuuttaja, joka oli myös orpo ja adoptoitu.

Mitä biologiseen isääni tulee, äitini ei kertonut hänestä mitään tietoja. Hän oli minulle mysteeri suurimman osan elämästäni, kunnes eräänä päivänä hän ilmestyi isoisäni kodin ulkopuolelle, soitti auton torvea jatkuvasti ja kun joku tuli ulos kysymään, mitä oli tekeillä, hän sanoi etsivänsä minua, tytärtään. Hän kertoi oikean syntymänimeni, ja silloin henkilö tiesi, kuka hän oli. Olin 44-vuotias ja löysin paitsi isäni Garnettin, myös velipuolen, biologisen isäni pojan, joka oli syntynyt kaksi vuotta minun jälkeeni.

Tina ja hänen isänsä

Tina ja hänen isänsä

Enemmän kysymyksiä kuin vastauksia

Silti, vaikka olin löytänyt isäni, monia kysymyksiä perheestäni oli yhä jäljellä. Isoisäni ja isoisoisäni olivat myös adoptoituja, enkä tiennyt mitään isäni perheestä. Halusin tietää enemmän siitä, kuka olen ja mistä olen tullut. Niinpä anoin DNA-pakkausta MyHeritagen DNA Quest -projektin kautta.

DNA Quest pro bono -projekti auttoi pääsemään eteenpäin

Aluksi sain isäni puolelta vain kaukaisia osumia. Mutta sitten yhden kerran viime vuonna, kun avasin MyHeritagen postilaatikon, sain järkytyksekseni kaksi erillistä viestiä nuorelta mieheltä ja nuorelta naiselta Färsaarilta. Molemmat olivat läheisiä DNA-osumia.

Tutustu DNA Quest pro bono -projektiin!

He kertoivat, että heidän isänsä oli etsinyt Amerikassa olevaa perhettään yli 30 vuotta eikä ole löytänyt mitään tietoa biologisesta isästään, heidän isoisästään. He molemmat saivat joululahjaksi MyHeritagen DNA-pakkaukset, ja hämmästyksekseen he löysivät minut MyHeritagesta.

Kävi ilmi, että heidän isänsä Sigmonder (Siggy) ja minun biologinen isäni ovat velipuolia. Isälläni ei ollut aavistustakaan siitä, että hänellä oli toinenkin veli. Olin kaikesta niin järkyttynyt ja riemuissani, että otin yhteyttä isääni Jackiin heti, kun sain viestit heiltä, ja heti, kun Siggyn poika mainitsi isoisäni Homerin, tiesin, että he olivat sukua.

Heidän isänsä, jonka nimi oli myös Homer, oli ollut sotilaana Färsaarilla rakentamassa jonkinlaista radiotornia, ja siellä hän tapasi setäni äidin. Homer palasi Yhdysvaltoihin ennen kuin setäni syntyi. Siggy-setä kasvoi äitinsä ja tämän aviomiehen kasvattamana, tietämättä, että jälkimmäinen ei ollut hänen biologinen isänsä.

Vasta kun setäni oli 33-vuotias, hänen äitinsä kertoi hänelle totuuden. Hän ei koskaan saanut tavata biologista isäänsä, koska tämä oli kuollut monta vuotta aiemmin.

Muutama ihana päivä yhdessä

Löytömme jälkeen setäni teki myös DNA-testin, ja kuten odotettua, saimme vahvan ja merkittävän DNA-osuman.

Tämän vuoden tammikuussa setäni lensi Yhdysvaltoihin tapaamaan vihdoin veljeään ja minua. Vietimme muutaman ihanan päivän yhdessä.

Valitettavasti isäni menehtyi 6 viikkoa sen jälkeen, kun hän oli tavannut juuri löytämänsä veljen. Olen edelleen yhteydessä setääni – viestittelemme koko ajan ja jaamme valokuvia.

Kaipaan isääni

Tämä oli minulle siunaus monella tavalla ja kaunis asia meille kaikille, erityisesti minulle, koska adoptiolapsena minulla ei ollut 44 vuoteen mitään käsitystä siitä, kuka olin, kunnes Jack, biologinen isäni ilmestyi etsimään minua.

Kaipaan isääni, mutta minulla on nyt uskomaton setä, joka yrittää täyttää tyhjiön.

Tina ja hänen setänsä

Tina ja hänen setänsä

Monet kiitokset Tinalle tarinansa jakamisesta kanssamme. Jos sinäkin olet tehnyt MyHeritagen kautta elämääsi mullistavan löydön, haluaisimme kuulla siitä! Lähetä meille tarinasi käyttämällä tätä lomaketta tai lähettämällä sähköpostia osoitteella stories@myheritage.com.