Dora ja hänen lapsensa Eva erotettiin toisistaan Auschwitzissa – Nyt Evan siskot ja tytär tapasivat toisensa henkilökohtaisesti

Dora ja hänen lapsensa Eva erotettiin toisistaan Auschwitzissa – Nyt Evan siskot ja tytär tapasivat toisensa henkilökohtaisesti

Puolitoista vuotta sitten kerroimme poikkeuksellisen ja sydäntäsärkevän tarinan Dorasta ja hänen lapsestaan Evasta, jotka erotettiin toisistaan Auschwitzissa eivätkä enää koskaan löytäneet toisiaan. Evan sisaret ja hänen tyttärensä löysivät toisensa MyHeritage DNA-testin ansiosta.

Yllätystapaaminen

Olemme iloisia voidessamme kertoa, että MyHeritage mahdollisti äskettäin heidän ensimmäisen henkilökohtaisen tapaamisensa Yhdysvalloissa.

Katso alla olevalta videolta, kuinka Clare yllättää juuri löytämänsä tädit:

Tarina kerrottiin Washington Postissa, New York Postissa, Daily Mailissa sekä monissa eri tiedotusvälineissä eri puolilla maailmaa.

Uskomaton löytö, jonka he tekivät vuonna 2020, osui samaan aikaan COVID-19-pandemian alkamisen kanssa, mikä teki juuri löytyneiden perheenjäsenten tapaamisen mahdottomaksi. He puhuivat Zoomin välityksellä kahden viikon välein löydettyään toisensa, mutta he eivät tienneet, milloin he voisivat nähdä toisensa henkilökohtaisesti.

Covid-19 rajoituksia poistettiin

Kun Isosta-Britanniasta Yhdysvaltoihin matkustamista koskevat rajoitukset vihdoin poistettiin, Clare käytti ensimmäistä tilaisuutta hyväkseen ja lensi tätiensä luokse – mutta tehdäkseen jälleennäkemisestä erityisen hienon hän piti matkansa salassa ja ilmestyi heidän ovelleen ilmoittamatta!

MyHeritagen tutkimus-tiimi on ollut tiiviisti mukana siitä lähtien, kun Clare, Dena ja Jean ottivat meihin yhteyttä jotta auttaisimme heitä vahvistamaan löytönsä. Peitetarinaksi kysyimme Denalta ja Jeanilta, voisimmeko haastatella heitä heidän kotonaan sinä päivänä, ja kerroimme heille, että haastattelisimme Clarea hänen kotonaan Englannissa samanaikaisesti.

Kameraryhmä saapui paikalle ja alkoi haastatella sisaruksia heidän äidistään ja heidän kadonneen sisarensa etsinnöistä. Samaan aikaan Clare oli matkalla lentokentältä heidän kotiinsa.

Kun Clare sai luvan, hän koputti heidän ovelleen, astui sisään ja sanoi: ”Saanko tulla mukaan haastatteluun?”.

Dena ja Jean molemmat haukkoivat henkeään järkyttyneinä ja nousivat ylös halaamaan häntä. He eivät voineet uskoa tapahtunutta todeksi!

Halausten, ryhmäkuvien ja kahvin sekä Jeanin kotitekoisten keksien jälkeen kuvausryhmämme istutti heidät sohvalle ja haastatteli heitä yhdessä.

”Olemme olleet yhteydessä toisiimme jo melkein kaksi vuotta”, Dena sanoi, ”emmekä olleet varmoja, tulisiko tämä päivä koskaan.”

”MyHeritage, tämä on ollut mitä uskomattomin juttu”, Jean huudahti.

”Se, mitä tunnen juuri nyt, on uskomatonta, ja kaikkien pitäisi saada joskus kokea se”, Dena lisäsi.

Aiemmin Clare kuvaili tätä tapaamista ”yhdeksi elämänsä kohokohdista”. Jean sanoi, että kadoksissa olleen perheen löytyminen saa hänet tuntemaan itsensä ”täydellisemmäksi”.

Ennen Claren kotiinlähtöä perhe sai nauttia kaksi viikkoa yhdessäolosta vaihtaen kuulumisia ja ottaen kiinni menetettyä aikaa. He suunnittelevat nyt seuraavaa vierailua – tällä kertaa tädit lentävät Isoon-Britanniaan.

Meille ei olisi voinut olla suurempaa kunniaa kuin saada olla tekemässä tätä tapaamista mahdolliseksi, ja toivomme heille monia vuosia yhdessä.

Ja niille teistä, jotka yhä etsivät kadoksissa olevia perheenjäseniä… muistakaa, että aina on toivoa, jopa 75 vuoden jälkeen. Kokeile sukusi historian tutkimista MyHeritagessa – et voi koskaan tietää, mitä saatat löytää.

Lue lisää käyttäjäkertomuksia täältä.