”Paras lahja ikinä!” MyHeritage DNA -testi auttoi kolumbialaisnaista löytämään kauan kadoksissa olleen sisarensa

”Paras lahja ikinä!” MyHeritage DNA -testi auttoi kolumbialaisnaista löytämään kauan kadoksissa olleen sisarensa

Vuonna 1981, 33-vuotissyntymäpäivänään, Carmen Angarita teki elämänsä tuskallisimman päätöksen. Vauva, jonka hän oli synnyttänyt vain muutamaa kuukautta aiemmin, oli hyvin sairas, ja yksinhuoltajana ja orpona ilman tukea hänellä ei ollut varaa huolehtia tyttärestään Xiomarasta. Häntä painostettiin voimakkaasti antamaan lapsi adoptioon, eikä hänestä tuntunut olevan muuta vaihtoehtoa kuin suostua.

”Olin niin järkyttynyt jättäessäni hänet, että jäin melkein bussin alle. Minulla ei asunpaikkaa enkä ollut syönyt moneen päivään”, Carmen kertoi hiljattain antamassaan haastattelussa.

Noin kaksi vuotta myöhemmin Carmen synnytti toisen tyttären. Vaikka hän oli edelleen yksin eikä isä jäänyt paikalle, Carmen vaati pitää lapsensa, jonka hän nimesi Dianaksi. Diana muistelee, että hänen äitinsä ei koskaan lakannut kaipaamasta vanhempaa tytärtään tai puhumasta siitä, josta hän oli joutunut luopumaan – ” jopa niin paljon, että joskus todella kadehdin häntä”, Diana sanoo.

Carmenilla ja Dianalla ei ollut helppo elämä. Onneksi kaksi perhettä, joissa Carmen työskenteli taloudenhoitajana, otti Dianan siipiensä suojaan ja huolehti kaikista hänen tarpeistaan, jotta hän ei päätyisi elämään kadulla – kohtalo, jota Carmen ei valitettavasti voinut toisinaan välttää. Kun Diana oli 18-vuotias, hän vuokrasi oman asunnon, opiskeli yliopistossa ja otti jossain vaiheessa äitinsä luokseen ja elätti häntä. Diana meni lopulta naimisiin Martin-nimisen miehen kanssa, ja muutama vuosi sitten he muuttivat Montrealiin. Carmen jäi Kolumbiaan, mutta Diana toivoo, että hän seuraisi häntä lopulta.

Carmen, Diana ja Martin koiransa Ozzyn kanssa.

Carmen, Diana ja Martin koiransa Ozzyn kanssa.

Paras lahja ikinä

Vuosien mittaan isosiskon poissaolo vaivasi Dianaa. Hän ei ollut varma, löytäisikö hän koskaan siskoaan tai tämän olinpaikkaa. Hän yritti hieman tutkia asiaa sukututkimussivustolla, mutta tuloksetta.

Sitten Martin osti hänelle tänä vuonna syntymäpäivälahjaksi MyHeritage DNA-pakkauksen. Diana sanoo, ettei hän toivonut sen auttavan häntä löytämään siskoaan, vaan hän oli kiinnostunut lähinnä etnisyystiedoista, mutta myöntää, että hän todennäköisesti pelkäsi pettymystä.

Sitä hänen ei olisi pitänyt pelätä.

Hänen tuloksensa tulivat takaisin muutamaa viikkoa myöhemmin, ja ne vastasivat Xiomara Schuuring -nimistä sisarpuolta.

Diana tiesi, että hänen sisarensa nimi oli ollut Xiomara, ja ymmärsi heti, että tämä nainen oli todennäköisesti se sisar, jota hän oli etsinyt kaikki nämä vuodet.

’Koko elämäni ajan olen toivonut, että minulla olisi pikkusisko’

Xiomaran oli kasvattanut ihastuttava pariskunta Alankomaissa yhdessä kahden veljensä kanssa (toinen adoptoitu ja toinen ”kotitekoinen”, kuten perhe asian ilmaisee). Hänen adoptiovanhempansa olivat aina avoimesti kertoneet, että hän oli adoptoitu, ja he jopa matkustivat Kolumbiaan vuonna 2009 vanhempiensa kanssa. Hän oli käynyt DNA-testissä useita kuukausia ennen Dianaa toivoen saavansa selville etnisen alkuperänsä. Vaikka hän haaveili löytävänsä syntymäperheensä, hän ei koskaan kuvitellut, että DNA-testi johtaisi hänet heidän luokseen.

Xiomara Schuuring

Xiomara Schuuring

Diana lähetti Xiomaralle välittömästi viestiä ja etsi häntä sosiaalisen median kautta.

”Halusin vain tietää hänestä kaiken”, Diana kertoi Yahoo News Canadan haastattelussa. ”Olin hieman hermostunut, koska koskaan ei voi tietää, miten joku suhtautuu uutiseen.” Seuraavana päivänä Xiomara kuitenkin kirjoitti takaisin, ja he sopivat Zoom-puhelusta.

Ensimmäinen puhelu oli hyvin tunteikas. Xiomaralla oli paljon kysymyksiä, ja Diana pystyi kertomaan, miksi heidän äitinsä ei kasvattanut häntä. ”Pystyin kertomaan hänelle, että rakastimme häntä emmekä halunneet antaa häntä pois.”

”Koko elämäni ajan olen toivonut, että minulla olisi pikkusisko”, Xiomara sanoo. ”Kun ajattelin adoptiotani ja fantasioin – mikä on parasta, mitä voi tapahtua? Vastaus oli aina äitini löytäminen ja toivottavasti myös se, että minulla on sisko – ja siinä hän nyt oli!”

’Ei ole liian myöhäistä meille’

Diana kamppaili sen kanssa, miten kertoa uutisesta 74-vuotiaalle äidilleen Kolumbiassa, mutta hän sanoo sen lipsahtaneen ulos Zoom-puhelun aikana. ”Hän oli niin innoissaan”, Diana kertoi Yahoolle. Sitten hän pyysi Xiomaraa ottamaan itsestään videon, jossa on viesti äidilleen, ja kokosi Carmenille videon, jossa on paljon kuvia Xiomarasta:

”Olin niin onnellinen”, Carmen sanoo. ”Melkein itkin onnesta… Odotin häntä pitkään.”

Myöhemmin he kolme puhuivat Zoomin välityksellä. Kielimuurit vaikeuttavat kommunikointia: Carmen puhuu vain espanjaa, Xiomara puhuu hollantia ja englantia, ja Diana puhuu espanjaa, englantia ja ranskaa. He aikovat tavata Kolumbiassa tämän vuoden joulukuussa joulunpyhien aikaan, ja Xiomara opiskelee sillä välin espanjaa voidakseen kommunikoida paremmin äitinsä kanssa.

”Diana sanoi minulle aina: ’Jonain päivänä me löydämme Xiomaran'”, Carmen kertoi MSN:lle. ”Mutta minulle se oli ikään kuin: ’Joo, joo, mami, se on mahdotonta’. Mutta kyllä, hän oli oikeassa.”

Xiomaralla on 17-vuotias poika Joaquin, joten Carmen tietää nyt, että hänellä on pojanpoika.

Xiomara poikansa Joaquinin kanssa

Xiomara poikansa Joaquinin kanssa

”Se tuntui niin hyvältä ensimmäisestä hetkestä lähtien, vähän kuin olisi ollut rakkautta ensisilmäyksellä”, Xiomara sanoo. ”Ei ole liian myöhäistä meille, meillä on loppuelämä aikaa rakentaa ja nauttia suhteestamme.”

Diana sanoo, että MyHeritagen DNA-pakkaus osoittautui ”parhaaksi lahjaksi ikinä”. ”Haluan vain rohkaista ihmisiä löytämään juurensa”, Diana sanoi Yahoo News Canadalle. ”Kun tiedämme menneisyytemme ja sen, mistä olemme kotoisin, se auttaa meitä tuntemaan itsemme täydellisemmiksi.”

Kiitokset Dianalle ja Xiomaralle uskomattoman tarinan jakamisesta. Jos sinäkin olet tehnyt hämmästyttävän löydön MyHeritagen avulla, haluaisimme kuulla siitä! Jaa se kanssamme tällä lomakkeella tai lähetä meille sähköpostia osoitteeseen stories@myheritage.com.