Adoptioon annettu Linda löysi isänsä MyHeritage-DNA:n avulla

Adoptioon annettu Linda löysi isänsä MyHeritage-DNA:n avulla

Adoptioon annettu Linda Brown kasvoi Newfoundlandissa, Kanadassa tietäen, että hänet oli adoptoitu. Hän  tapasi biologisen äitinsä lähes kolmikymppisenä, mutta biologisen isän henkilöllisyys pysyi mysteerinä…siihen asti, kunnes hän teki MyHeritage DNA-testin.

Katso Lindan ja hänen isänsä tapaaminen täältä:

Pakottava tarve löytää biologinen isä

Linda onnistui paikantamaan biologisen äitinsä, veljensä ja siskonsa erään toimiston avulla, mutta hän ei löytänyt tietoja isästään. ”Olin niin kiitollinen siitä, että tapasin heidät, mutta osa minusta oli kuin… minun oli löydettävä biologinen isäni“, hän sanoo.

Lindan biologinen äiti ei tiennyt kuka Lindan isä oli; hän kertoi Lindalle vain hänen isänsä olevan amerikkalainen. Linda tiesi, että Newfoundlandissa oli sotilastukikohtia, joihin oli sijoitettu paljon Yhdysvaltain sotilaita hänen syntymänsä aikaan, ja että hänen biologiset vanhempansa tapasivat siinä yhteydessä.

Apua armeijan tiedostoista?

Joten muutama vuosi sitten, yrittäessään löytää joitain johtolankoja isänsä henkilöllisyydestä, Linda sai pääsyn armeijan luetteloihin. Lindan ystävä auttoi häntä käymään läpi nämä tiedot ja ottamaan yhteyttä niissä lueteltuihin ihmisiin kysyäkseen, tunsivatko he Lindan tarinan. Yksi vastaajista oli mies nimeltä Dallas Stone Utahista, Yhdysvalloista. Dallas tarjosi apuaan niin paljon kuin pystyi ja antoi vielä joitain uusia nimiä, mutta hän ei tiennyt tällaisesta tarinasta, eikä mikään näistä uusista kontakteista johtanut mihinkään.

MyHeritage DNA-testi avuksi

Pitkän, uuvuttavan tutkimuksen jälkeen Linda oli luovuttamassa paitsi … että päätti sitten kokeilla MyHeritagen DNA-testiä. Vain viikon kuluttua hän sai MyHeritage-postilaatikkoonsa viestin, joka muutti kaiken:

”Kuinka olen tätinne?”

Eräs nainen oli Lindalle läheinen DNA-osuma, mutta osuma Lindaan hämmensi tätä, sillä hänellä oli vain yksi veli ja hän tunsi jo kaikki veljensä lapset. Hänen veljensä oli myös lataamassa tuloksiaan MyHeritage-sivustolle toiselta palveluntarjoajalta – ja kävi niin, että hänestä tuli 50 %:n osuma Lindalle, mikä todisti hänen olevan Lindan isän.

Hän kirjoitti Lindalle: ”Tiedän kuka isäsi on.”

”Luin sen lauseen ehkä miljoona kertaa”, Linda sanoo. ”Onko tämä tottakaan?”

Kohtalolla sormensa pelissä

Oli kuin kohtalolla olisi ollut sormensa pelissä, sillä Lindan isäksi osoittautui Dallas Stone – mies Utahista, joka oli tarjonnut apuaan Lindalle useita vuosia aiemmin!

Dallas otti yhteyttä Lindaan heti ja tietoja vaihdettiin. Dallas oli ollut sijoitettuna Newfoundlandiin – kuten he jo tiesivätkin – mutta hänellä ei ollut aavistustakaan siitä, että hänen suhteensa Lindan äitiin olisi johtanut raskauteen. Hän oli tehnyt DNA-testin vain auttaakseen sisartaan tämän sukututkimuksessa. Tämä oli viimeinen asia, jonka hän odotti tapahtuvan sen seurauksena!

Lisää perhettä

Linda sai pian tietää, että hänellä on sisko- ja 2 velipuolta.

”Nyt opettelen”, Linda sanoo. ”Opettelemme tuntemaan toisiamme. On ollut hämmästyttävää… vaihtaa nuorempana otettuja valokuvia. Yhdennäköisyys – se on kuin, Voi luoja, en voi katsoa! Se on mahtavaa.”

”Ymmärrät vanhetessasi, että lapset todella ovat elämän tarkoitus”, Dallas sanoo. ”Se on sinun perintösi, se, mitä jätät, siitä, mistä olet ylpeä … perhe on erittäin tärkeää.”

Viime kesänä Linda ja Dallas tapasivat lopulta Calgaryssa, Kanadassa. ”Olen niin iloinen, että löysit minut”, Dallas kertoi syleillessään Lindaa ensimmäistä kertaa. Linda vastasi kyyneleet silmissä, että myös hän on iloinen.

”Tiedätkö mitä? Elämässä joskus kaikki tapahtuu jostain tietystä syystä ”, Linda sanoo. ”Vanhempani olivat ihania, he rakastivat minua. Ja nyt aion rakentaa elämääni biologisen isäni, Dallasin, kanssa. ”

Kiitos MyHeritage

”Uskon todella, että asiat vain paranevat ajan kuluessa”, Dallas sanoo. ”MyHeritage on muuttanut elämääni valtavasti.”

”Löysin MyHeritagen avulla isäni, joka tulee jatkossa olemaan osa elämääni”, Linda lisää.

Linda sanoo suositelleensa DNA-testausta kaikille, joiden kanssa hän on puhunut. ”Hei, teidän täytyy tietää!”

Nyt on sinun vuorosi. Tee MyHeritage DNA-testi tänään