Tapasin vihdoin velipuoleni, jonka löysin MyHeritagesta DNA:n avulla.

Tapasin vihdoin velipuoleni, jonka löysin MyHeritagesta DNA:n avulla.

Anna Sardis kasvoi Clevelandissa, Ohiossa, kreikkalaisessa maahanmuuttajaperheessä. Hän tiesi aina, että hän oli syntynyt Kreikassa, mutta hän ei tiennyt – ennen kuin aikuisena – että hänet oli adoptoitu. Löydettyään biologisen äitinsä perheen hän teki DNA-testin ja latasi tietonsa MyHeritageen – ja löysi velipuolen biologisen isänsä puolelta!

Tämä on hänen tarinansa:

Kun palasin Collegesta parikymppisenä takaisin kotiin, näin kellarissa vanhoja asiakirjoja ja aloin tutkia niitä. Löysin ristiriitaisia tietoja 1960-luvulta. Veljeni on syntynyt joulukuussa vuonna 1965, mutta löysin epikriisin, jonka mukaan äitini oli saanut keskenmenon saman vuoden syyskuussa. Sehän tarkoitti, että oli mahdotonta, että veljeni olisi voinut syntyä hänelle kolme kuukautta myöhemmin.

Uteliaisuuteni heräsi ja aloin etsiä lisää tietoja. Pian sainkin selville, että vanhempani olivat adoptoineet minut ja veljeni samasta ateenalaisesta orpokodista.

Kunnioituksesta minua kasvattanutta perhettä kohtaan päätin kuitenkin olla toimimatta heti tämän tiedon perusteella. Vasta 30 vuotta myöhemmin aloin aktiivisesti etsiä biologista perhettäni Kreikasta.

Kreikan pienissä kylissä jokainen tuntee toisensa, joten päätin kesäkuussa 2019 kokeilla sukuni etsimistä matkustamalla sinne. Sain selville, että äitini oli kuollut 52-vuotiaana, ja että minulla oli kolme siskopuolta, enoja, tätejä ja pikkuserkkuja! Olin häkeltynyt, innostunut ja kiitollinen siitä, että he ottivat minut niin hyvin vastaan. Palasin tapaamaan heitä saman vuoden syyskuussa.

Uusi löytö DNA:n avulla

Palattuani Yhdysvaltoihin tein DNA-testin nähdäkseni, löytyisikö suvustani mitään muuta, mutta en saanut yhtään kiinnostavaa tulosta. Sitten latasin tulokseni MyHeritageen. Hämmästyksekseni sain tietää, että minulla on velipuoli Ruotsissa, mutta tällä kertaa biologisen isäni puolelta!

Aloin heti kirjoittamaan hänelle, ja loppu onkin historiaa.

Anna velipuolensa Matsin kanssa

Anna velipuolensa Matsin kanssa

Suunnittelimme tapaavamme maaliskuussa 2020, mutta vain muutama päivä ennen Matsin lentoa olimme COVIDin takia sulkutilassa.

Se oli aika masentavaa, mutta jatkoimme puhumista lähes päivittäin ja tutustuimme toisiimme yhä paremmin. Mats osti toisen lipun vuonna 2021, mutta perui sen jälleen kerran COVIDin takia.  Ajattelimme, että emme voi kuolla ennen kuin tapaamme!

Jumalan armosta kolmas kerta toden sanoi, ja Mats tuli vihdoin tapaamaan minua toukokuussa 2022. Tässä on video, joka kuvattiin ensimmäisestä tapaamisestamme.

Ne olivat uskomattomat kaksi viikkoa! Hän on nyt takaisin Ruotsissa ja suunnittelemme uutta tapaamista pian! Siskoni ovat tulossa Amerikkaan heinäkuussa poikani häihin ja kiitän joka päivä siitä, että perheeni kasvaa niin ihanalla tavalla!

Anna, Mats ja muuta perhettä

Anna, Mats ja muuta perhettä

Meillä ei ole vieläkään yhtään johtolankaa biologisesta isästämme, mutta tarkistamme MyHeritagen usein, josko sieltä löytyisi jotain.

Matsilla ja minulla on sama isä, siskoillani ja minulla on sama äiti, mutta me kaikki tunnemme olevamme yhteydessä toisiimme.

Kiitos MyHeritage siitä, että olet se tärkeä lenkki perheemme ketjussa!

Monet kiitokset Annalle oman tarinansa jakamisesta!

Oletko sinä löytänyt jotain MyHeritagen avulla? Kerro siitä meille!