Velipuolet löysivät toisensa MyHeritage DNA:n avulla. Ja sitten he saivat selville, että heillä on myös sisaria

Velipuolet löysivät toisensa MyHeritage DNA:n avulla. Ja sitten he saivat selville, että heillä on myös sisaria

Kesällä 2021 MyHeritagen DNA-testi toi yhteen velipuolet Fernando Hermansson Carabalin ja Ivan Andreaksen, jotka olivat etsineet biologisia sukujaan jo vuosia. He olivat innoissaan löydöstä ja ajattelivat, ettei heidän onnensa voisi olla täydellisempi… ja sitten he saivat selville, että heillä oli lisää sisaruksia.

Katso video heidän hämmästyttävästä tapaamisestaan alta:

 

Veljekset löytävät toisensa

Fernando

Fernando, 37, aloitti elämänsä Kolumbiassa, jossa hänet oli lapsena jätetty luostariin. Nunnat ottivat hänet luokseen ja hoitivat häntä jonkin aikaa, minkä jälkeen he siirsivät hänet adoptioon ruotsalaiseen perheeseen. Hän kasvoi ja vietti onnellisen lapsuuden adoptioperheensä kanssa.

Fernando lapsena

Fernando lapsena

Aikuisena hän alkoi miettiä biologista perhettään: keitä he olivat, mitä he tekivät, miltä he näyttivät. Tiedonhalu sai hänet etsimään heitä. Hän matkusti Kolumbiaan toivoen löytävänsä vihjeitä tai johtolankoja, joita seurata. Hän toivoi vastoin todennäköisyyksiä löytävänsä edes yhden perheenjäsenen – mutta ei löytänyt mitään. Hän palasi kotiin pettyneenä ja lannistuneena.

Sitten, kesällä 2021, Fernando sai MyHeritage DNA-pakkauksen lahjaksi hyvältä ystävältään. Se jäi laatikkoon muutamaksi kuukaudeksi, kunnes Fernando keräsi rohkeutta testin tekemiseen ja näytteen lähettämiseen laboratorioon.

Neljä viikkoa myöhemmin hän sai tuloksensa, ja aivan hänen DNA-osumalistansa kärjessä oli mies nimeltä Ivan. Arvioiduksi sukulaisuussuhteeksi oli merkitty ”velipuoli”.

Ivan

Ivan, 35, oli kasvanut Amsterdamissa Hollannissa. Hän oli myös syntynyt Kolumbiassa ja annettu adoptoitavaksi 3-vuotiaana. Hänellä oli myös onnellinen lapsuus, ja hänellä alkoi myös olla tiedonhalua alkuperästään. Hänkin matkusti Kolumbiaan etsimään vihjeitä biologisesta perheestään, ja hän jopa esiintyi hollantilaisessa televisio-ohjelmassa Spoorloos, jossa esitetään tarinoita ihmisistä, jotka etsivät kadonneita perheenjäseniään. Mutta hänkään ei löytänyt mitään.

Ivan lapsena

Ivan lapsena

Sitten hän kuuli MyHeritagen DNA-testistä ja ajatteli siitä voivan olla apua biologisten sukulaisten etsimisessä. Niinpä hän tilasi testipakkauksen ja teki testin… ja siinä se olikin: velipuoli oli löytynyt Ruotsista.

”Se oli pieni järkytys”, Fernando sanoo. ”Otin yhteyttä Ivaniin ja sain nopean vastauksen. Se oli fantastista. Ivan on 35-vuotias, joten minulla on pikkuveli. Se tuntuu uskomattomalta.”

He päättivät tavata ja tapaaminen oli hyvin tunnepitoinen.

”Meillä on paljon yhtäläisyyksiä; olemme molemmat luovia, olemme molemmat näyttelijöitä ja meillä on monia yhteisiä kiinnostuksen kohteita”, Fernando sanoo.

Juoni tiivistyy

Angela ja Sandra

Veljekset jatkoivat juuriensa tutkimista ja tekivät pian uusia löytöjä. Joulukuussa 2021 he löysivät vielä sisarusparin, Angelan (40) ja Sandran (43), jotka molemmat ovat syntyneet Kolumbiassa ja asuvat nykyisin Espanjassa.

Kaikilla sisaruksilla on sama isä. Sisaret tiesivät, kuka heidän 16 vuotta sitten kuollut isänsä oli, mutta eivät olleet häneen yhteydessä. He tunsivat myös toisensa, mutta pitivät yhteyttä toisiinsa vasta aikuisina. Heillä ei ollut aavistustakaan siitä, että heillä oli veljiä ja se oli valtavan ihana yllätys.

Ivan tuskin puhuu espanjaa, ja Sandra ja Angela eivät puhu englantia, mutta heidän tunteidensa voimakkuus ja ilo toistensa löytämisestä puhuivat puolestaan. Fernando päätti lentää Espanjaan tapaamaan sisaria ja pian nämä neljä sisarusta olivat yhdessä. Nyt he ovat erottamaton osa toistensa elämää.

Sandra sanoo, ettei voi nyt elää ilman sisaruksiaan, ja neuvoo kaikkia biologisia perheenjäseniään etsiviä: ”Älkää luovuttako, etsikää perhettänne. Kaikki on mahdollista!”