Kaksi, eri puolilla maailmaa asuvaa, sisarusta tapasivat toisensa MyHeritage DNAn avulla

Kaksi, eri puolilla maailmaa asuvaa, sisarusta tapasivat toisensa MyHeritage DNAn avulla

Kommentit

Euroopan johtavana geneettisen sukututkimuksen yrityksenä MyHeritage on noussut parhaaksi palveluksi DNA-osumien saamisessa eri puolilta maailmaa. Ei ole liioiteltua sanoa, että mikään muu DNA-yritys ei olisi voinut järjestää tällaista tapaamista:

MyHeritage DNA-osuma toi yhteen sisarpuolet, jotka elävät tuhansien kilometrien päässä toisistaan: Tonny Australiassa ja Janny Hollannissa.

Janny, 80, asuu Flevolandissa Hollannissa. Kaikki alkoi siitä, kun hänen sisarentyttärensä, Annemieke – innokas sukututkija – pyysi häntä tekemään DNA-testin.

Hänelle tuntematon Tonny, joka on 70-vuotias, asuu Australiassa ja on itsekin sukututkija oli myös äskettäin teettänyt DNA-testin.

Marraskuussa 2017 he kokivat elämänsä yllätyksen, geneettisen osuman. Janny oli shokissa saatuaan MyHeritagelta sähköpostia, jossa kerrottiin, että hänellä on sisarpuoli maapallon toisella puolella.

Palaset loksahtivat yhteen melko nopeasti: Janny ja Tonny saivat selville, että heillä on yhteinen isä, amsterdamilainen leipuri, jolla oli ollut suhde kummankin biologisen äidin kanssa.

Tonny syntyi vuonna 1948 Amsterdamissa, vain muutaman katuvälin päässä Jannysta. Hän muutti nuorena tyttönä parempaa taloudellista asemaa haluavan perheensä kanssa Australiaan, liittyen toisen maailmansodan jälkeiseen maastamuuttoaaltoon Euroopasta.

Tonnysta oli aina tuntunut siltä, että hän ei oikein kuulu Victoriaan, Australiassa eikä oikein omaan perheeseensäkään. Hän pysyi uskollisena hollantilaiselle alkuperälleen, vaikka oli asunut Australiassa lähes koko ikänsä. Omassa perheessään hän tunsi itsensä ulkopuoliseksi ja janosi koko elämänsä rakkautta ja hyväksyntää. Sillä hetkellä, kun hän jutteli sisarensa Jannyn kanssa, hän tunsi yhteenkuuluvuutta ja ehdotonta rakkautta, josta oli uneksinut.

Tonny kirjoittaa tästä kokemuksestaan:

Se, mitä olen juuri kokenut, on häkellyttävää. Minulla ON lämminhenkinen, rakastava perhe, joka välittää! Meillä on yhteistä DNAta ja olemme samaa maata. Se on hieno tunne. Olen hämmästynyt ja ikionnellinen.

Janny ei halunnut mitään muuta kuin halata sisarpuoltaan ja antaa hänelle tunteen perheeseen kuulumisesta, jota Tonny oli niin kauan kaivannut. Janny kasvoi Hollannissa biologisen isänsä, äitinsä ja kahden sisarensa kanssa, jotka kumpikin ovat kuolleet lähiaikoina. Odottamaton uutinen Australiassa olevasta uudesta sisaresta sai aikaan onnenkyyneleet, sillä Janny yritti vielä selvitä sisariensa kuoleman aiheuttamasta valtavasta surusta.

Tällä viikolla, viimein, Tonny lensi Australiasta Hollantiin tapaamaan sisarpuoltaan Jannya. Voit katsoa täältä heidän tunteikkaan tapaamisensa.

Sisarusten tarina on saanut vastakaikua ulkomailla ja Hollannissa TV-ohjelman muodossa. Yhdessäoloa on päätetty jatkaa useilla viikoilla, jotta heillä on mahdollisuus tutustua toisiinsa paremmin synnyinkaupungissaan, Amsterdamissa. Janny nauttii saadessaan toimia emäntänä uudelle sisarelleen ja on toivottanut hänet tervetulleeksi sekä kotiinsa että sydämeensä.

Marraskuusta 2016 lähtien, jolloin MyHeritage DNA lanseerattiin, olemme auttaneet eri puolilla maailmaa olevia ihmisiä tapaamaan sukulaisiaan ja muuttaneet tuhansien ihmisten elämää geneettisen sukututkimuksen kautta.

Käy osoitteessa stories.myheritage.com katsomassa lisää lämminhenkisiä perheen yhdistämisiä.

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin