Vanhoista negatiiveistä Deep Nostalgia™ -animaatioiksi

Vanhoista negatiiveistä Deep Nostalgia™ -animaatioiksi

Kommentit

Nancy Darwin

Elokuussa 1992 huomasin Easton-Times nimisessä lehdessä artikkelin paikallisesta valokuvaajasta, Nancy Darwinista, joka restauroi valokuvia. Hän oli vähän aiemmin pelastanut tuhansia negatiiveja Rembrandt Studiolta, joka supisti toimintaansa. Osa negatiiveista oli peräisin 1930-luvun lopulta. Nancy puhui negatiiveistä ”korvaamattomana perintönä”, ja tarjosi niitä suurelle yleisölle siinä toivossa, että joku löytäisi perheenjäsentensä negatiiveja luettelosta.

Pelastusoperaatio

Tein järjestelyjä ja raahasin mieheni mukaan katsomaan tätä valtavaa kokoelmaa. Löysimme viisi negatiivia ja valokuvakortteja sukulaisistamme. Tässä on kaksi aarretta: High School -valokuvat anopistani Virginiasta sekä George-sedästä tilauskortteineen. Virginia ja George valmistuivat eri kouluista.

Emme olleet koskaan aikaisemmin nähneet niitä, joten ne ovat todella aarteita.

MyHeritage-käyttäjä Peggy Shafer

Negatiivien kohtalo

Nancyn tarkoituksena oli tarjota negatiiveja yleisölle ja tietyn ajan kuluttua tuhota loput. Minusta se tuntui pahalta – mutta onneksi en ollut ainoa sukututkimusharrastaja, joka oli lukenut artikkelin. Paikallisen historiallisen seuran toimitusjohtaja Paul Goudy näki myös sen ja kysyi Nancyltä, voisiko tämä harkita lahjoitusta seuralle negatiivien tuhoamisen sijasta. Nancy suostui, tottakai. Voit kuvitella Paulin yllättyneen ilmeen, kun muutama rekka-autokuormallinen laatikoita tuotiin seuran tiloihin!

Negatiiveistä animaatioiksi

Kun kerroin negatiivien tarinasta kommentissani erään MyHeritage Facebook Live -lähetyksen aikana, otti MyHeritagen tutkimusryhmä minuun yhteyttä. He kannustivat kehityttämään negatiivit, minkä teinkin:

High School-päättäjäiskuva, Virginia Schlegel 1944
High School-päättäjäiskuva, Peggyn George-setä 1949

MyHeritage onnistui muuttamaan valokuvat näiksi hämmästyttäviksi animaatioiksi:

Tämän tuhansia negatiiveja pelastaneen henkilön ja historiallisen yhdistyksen valppaan henkilökunnan ansiosta valtava negatiivien aarrearkku on nyt turvassa,  odottaen indeksointia ja digitointia. Olen kiitollinen päästyäni pelastamaan joitakin omia negatiivejani – ja nyt MyHeritagen ansiosta näen anoppini ja setäni liikkuvan. On sanottava, että animaatiotyökalu on tosi hauska! Noiden animoitujen kasvojen näkeminen sai hymyn huulilleni!

Jätä kommentti

Sähköposti pidetään yksityisenä eikä tule näkyviin