Line löysi isänsä 30-vuotiaana. Isällä ei ollut aavistustakaan hänen olemassaolostaan

Line löysi isänsä 30-vuotiaana. Isällä ei ollut aavistustakaan hänen olemassaolostaan

Line Frances Edøy, 30, MyHeritage-käyttäjä Norjasta, kasvoi tietämättä, kuka hänen isänsä on. Vuonna 2019 hän näki mainoksen MyHeritage DNA-testeistä ja ajatteli, ettei kokeilemisesta olisi ainakaan haittaa. Vaikka aluksi ei onnistanut, johti yksi uusi DNA-osuma siihen, että hän löysi isänsä!

Oletko sinäkin tehnyt uskomattoman löydön MyHeritagen avulla? Kerro meille siitä!

Alku aina hankalaa….

Kun Line teki testin ja sai tulokset, hän löysi DNA-osumien joukosta monia sukulaisia, jotka hän tunsi äitinsä puolelta, mutta myös monia yhdestä toisesta suvusta, josta hän ei ollut koskaan kuullutkaan. Osumat olivat kuitenkin liian kaukaisia, jotta olisi selvinnyt, miten he olivat sukua hänelle. Line pyysi apua ystävältään, jolla oli jonkin verran kokemusta sukututkimuksesta, ja yhdessä he onnistuivat kaventamaan luetteloa hänen oletetun isälinjansa jälkeläisistä 5-6 henkilöön, mutta eivät päässeet sen pidemmälle.

Line lapsena

Line lapsena

Aikaa kului useampi vuosi ja marraskuussa 2022 Line sai yllättäen viestin tuntemattomalta ihmiseltä, joka oli juuri saanut MyHeritage DNA-tuloksensa ja halusi tietää, miten hän ja Line olisiivat sukua toisilleen.

Järisyttävä DNA-osuma

Karl Johan, Linen DNA-osuma, ei odottanut löytävänsä mitään erityistä, kun hän teki DNA-testin. Kuvittele kuinka yllättynyt hän oli saadessaan läheisen DNA-osuman 30-vuotiaaseen tustnalaiseen naiseen, josta hän ei ollut koskaan kuullutkaan! Linellä ja hänellä on n. 25 prosenttia yhteistä DNA:ta, joten he voisivat olla setä ja veljentytär tai puolisisaruksia. Karl Johan piti erittäin epätodennäköisenä, että hänen isällään olisi tytär, joten hän ajatteli, että Linen isän täytyy olla joku hänen isänsä veljistä.

Ja niin Stein Steiro Sitter, 48, sai puhelinsoiton, jossa esitettiin outo kysymys, joka muutti hänen elämänsä: ”Olitko jossain juhlissa Kristiansundin lähellä kesällä 1991?”.

Ei tilaa epäilyksille

Stein syntyi Moss-nimisessä kaupungissa, mutta kasvoi eri nuorisokodeissa Oslossa. Kesällä 1991, kun hän oli 17-vuotias, hän löysi jälleen yhteyden isäänsä, ja he työskentelivät yhdessä hiekkaa kuljettavassa rahtilaivassa. Hän oli Kristiansundissa juuri sopivasti kyläjuhlien aikaan ja tapasi itseään vanhemman viehättävän naisen. Hän jäi Kristiansundiin puoleksi vuodeksi tietämättä, että tapaaminen oli johtanut raskauteen.

Stein otti uutisen toisen tyttären saamisesta vastaan ilolla. Karl Johan osti isälleen DNA-pakkauksen, jotta he voisivat varmistaa sukulaisuussuhteen, eivätkä tulokset jättäneet sijaa epäilyksille.

Yhteistä DNA:ta 49,8%

Linellä ja Steinillä on yhteistä DNA:ta 49,8%

Tässä vaiheessa Line ei voinut enää odottaa. Hän hyppäsi koneeseen ja lensi Osloon heti seuraavana päivänä. “Matka oli hermoja raastava, sillä olin huonovointinen ihan fyysisesti”, Line kertoi norjalaisen Dagbladetin haastattelussa. ”Olin puhunut hänen kanssaan muutamaa päivää ennen kuin testi vahvisti isyyden. Mutta kun kaikki muuttui todellisuudeksi, tunsin itseni pahoinvoivaksi ja hermostuneeksi.”

Line ja Stein lentokentällä

Line ja Stein lentokentällä

Tervetuloa perheeseen

Onneksi ensimmäinen tapaaminen sujui paremmin kuin hän olisi voinut kuvitellakaan. Line kertoo, että hänen uusi perheensä otti hänet avosylin vastaan: ”Se oli enemmän kuin olin toivonut”, hän sanoi Dagbladetille. ”Minulla ei ollut mitään odotuksia. Halusin vain tietää, kuka isäni on.”

”Heillä on oma elämänsä, ja minulla omani”, Line jatkoi. ”Ajattelin, että tämä voi mennä miten päin tahansa. Nyt olen tarpeeksi vanha ymmärtääkseni, että vaikka hän on biologisesti isäni, ei hän kuitenkaan ole ’isäni’ sanan varsinaisessa merkityksessä. Isyys on jotain, joka on rakennettava nuoresta iästä lähtien.”

”Isälläni ja minulla ei ollut isä-poika-suhdetta ennen kuin olin jo melko vanha”, Stein kertoi Dagbladetille. ”En tule koskaan olemaan isä, joka opettaa Lineä, vaan pikemminkin se linkki, joka häneltä puuttui elämästään.” Hän kuvailee perhettä “halailijoiksi”, ja koska Line ei ole sen tyyppinen, on hänellä totuttelemista siihen.

…Lopussa kiitos seisoo!

Line on saanut isän lisäksi äitipuolen, pikkusiskon, isoäidin sekä tätejä, enoja ja serkkuja. Stein sai tyttären lisäksi 10-vuotiaan tyttärentyttären.

”Hänellä on nyt mahdollisuus tutustua isoisäänsä”, Line sanoi Dagbladetille.

Stein näkee yhtäläisyyksiä itsensä ja Linen välillä, samoin kuin Linen ja hänen neljän muun lapsensa välillä.

”Olemme molemmat sarkastisia ja viljelemme samanlaista hirsipuuhuumoria”, Stein kertoi Dagbladetille.

Line oli perheen ainoa vihreäsilmäinen. Nyt hän tietää, mistä on sen perinyt.

Steinilla ja Linellä on kummallakin vihreät silmät

Steinilla ja Linellä on kummallakin vihreät silmät

”Ilman MyHeritagea emme olisi koskaan löytäneet toisiamme”, Stein sanoi Dagbladetille. ”Kukaan Linen puolelta ei tiennyt, että hänen äitinsä ja minä olimme tavanneet. Ainoa, joka tiesi, oli isäni, ja hän on kuollut.”

Line aikoo käydä Steinin luona uudelleen maaliskuun lopussa, tällä kertaa hän ottaa mukaan myös tyttärensä. Kaikki odottavat tapaamista kovasti.

Jos sinäkin olet tehnyt elämää mullistavan löydön MyHeritagen avulla, mielellämme kuulisimme siitä! Voit lähettää kertomuksesi meille tällä lomakkeella, tai lähettää sähköpostia osoitteella stories@myheritage.com.