DNA-testi muutti kaiken – Stella ei ollutkaan ainoa lapsi

DNA-testi muutti kaiken – Stella ei ollutkaan ainoa lapsi

Stella Stenroos asuu Irlannissa, mutta on syntynyt Suomessa. Tammikuussa 2021 hän tilasi uteliasuudesta MyHeritage DNA-testin. ”Olin nähnyt mainoksia ja lukenut artikkeleita aiheesta jo vuosia, ja jossain vaiheessa päätin ostaa DNA-pakkauksen, koska ajattelin, että olisi mukavaa tietää enemmän etnisestä taustastani”, hän kertoo. DNA-testi muutti kaiken.

DNA-testi yhdisti sisarukset

Puolitoista vuotta myöhemmin Stella istui olohuoneessaan katsomassa uutisia kuningatar Elisabetin kuolemasta, kun hän yhtäkkiä sai hälytyksen saapuneesta sähköpostista.

”Avasin viestin jossa joku väitti olevansa veljeni”, hän kertoo. ”Sanoin itselleni, että tämän täytyy olla joku internet-hullu. Olin jo poistamassa sähköpostia, mutta päätin katsoa nopeasti DNA-tapauksiani MyHeritagessa. Sieltä löysin velipuoleni Aaro Vuotilan. En odottanut mitään lähellekään tällaista!””

Stellan vanhemmat erosivat vuonna 1974, kun hän oli kolmevuotias, ja hän kasvoi ainoana lapsena. Kukaan ei tiennyt, että hänen isällään oli toinen lapsi – ei edes hänen isänsä.

Aaron sukunimi, Vuotila, kuulosti tutulta. Myös Stellan äiti tunnisti nimen. Stella muisti, että hänen isällään Jaakko Stenroosilla, oli ollut samanniminen ystävä. Tämä ystävä oli jopa läsnä Stellan isän hautajaisissa vuonna 2008.

Aaro Vuotila (43) on syntynyt vuonna 1979 Imatralla. Hän on näyttelijä ja muusikko ja asuu vaimonsa ja 16-vuotiaan tyttärensä kanssa Jyväskylässä. Stellan tavoin myös Aaro oli uteliaisuudesta tehnyt DNA-testin. Hän osti paketin elokuussa 2022, ja kuukautta myöhemmin hänen maailmansa muuttui.

Saatuaan DNA-tulokset Aaro kohtasi äitinsä, joka vahvisti, ettei Aaro ollut hänen miehensä lapsi. Aaron isä oli toinen mies, nimittäin Jaakko – Stellan isä. Aaron äiti ei ollut kertonut asiasta kenellekään ennen sitä.

Aaron matka siskon luokse Irlantiin

Kaksi kuukautta myöhemmin Aaro lensi Suomesta Irlantiin tapaamaan siskoaan. Stella vei hänet kierrokselle Irlantiin ja esitteli hänet läheisille ystävilleen. 

DNA-testi toi sisarukset yhteen.

Stella ja Aaron tapaavat ensimmäisen kerran, 14. marraskuuta 2022.

Aaro tapaa Stellan kissan

Aaro tapaa Stellan kissan

”Kaikista lemmikeistäni kissani Cara on pomo ja kaikista seurallisin”, Stella sanoo. ”Aaro oli juuri saapunut ja ehti tuskin istua alas, kun Cara tuli jo tervehtimään häntä.”

Ensimmäisenä päivänä Irlannissa he eivät halunneet tehdä paljon mitään, koska Aaro oli jo matkustanut pitkään edellisenä päivänä, joten he vierailivat Taran kukkulalle ja vain nauttivat maisemista. Tässä heillä on päällään lippikset, jotka he ostivat sieltä:

Stella ja Aaro

Stella ja Aaro Taran kukkulalla

Aaro tutustuu esivanhempiinsa.

Aaro tutustuu esivanhempiinsa.

”Koska Aaro ei ollut koskaan tavannut oikeaa isäänsä ja isovanhempiaan, annoin hänelle pikakurssin vanhojen valokuvien avulla”, Stella kertoo. ”Tässä me katsoimme perhekuvia ja söimme macaronseja.”

Kolmantena päivänä he vierailivat Stellan suomalaisen ystävän luona ja jatkoivat Wicklowin vuorille:

Stella ja Aaro Wicklow-vuorilla.

Stella ja Aaro Glendaloughissa, Wicklow-vuoristossa sijaitsevassa kuuluisassa laaksossa.

”Työkiireiden vuoksi Aaro pääsi tällä kertaa vain lyhyelle vierailulle, ja aika kului todella nopeasti”, Stella kertoo. ”Tässä olemme lentokentällä, kun hän on matkalla takaisin Suomeen. Jos katsot tarkkaan, meillä molemmilla on kiviriipukset jotka Aaro on tehnyt. Hän teki vain kaksi – hän on käyttänyt toista ja hän halusi antaa minulle toisen ❤️. Olen käyttänyt omaani siitä lähtien.”

Stella jättää Aaron lentokentälle

Stella jättää Aaron lentokentälle, molemmilla on yllään hänen tekemänsä kiviriipus.

”Meillä oli heti alusta lähtien hyvä yhteys. Kaikki tuntui luonnolliselta, ihan kuin olisimme aina tunteneet toisemme”, Stella sanoo. ”Välillämme ei ollut yhtään kiusallista hetkeä – ei yhtään. Meillä on samanlainen huumorintaju. Olen niin iloinen, että päätimme molemmat tehdä DNA-testin! Olisi ollut tragedia, jos emme olisi koskaan saaneet sitä selville.”

DNA-testi toi sekä Stellalle ja Aarolle uuden perheen

Stella kertoo, että hän luuli 51 vuoden ajan olevansa ainoa lapsi, joten DNA-testi ja löytö muutti hänen identiteettinsä täysin. Myös hänen äitinsä on hyvin iloinen Stellan puolesta ja pitää hyvänä, ettei hän jää yksin maailmassa, sillä Stellalla ei ole lapsia eikä tällä hetkellä kumppania.

”Isämme oli hyvin älykäs, kiinnostunut kaikesta, nokkela, huumorintajuinen, musiikillisesti lahjakas ja luova, piti ruoanlaitosta ja hänellä oli koko elämänsä ajan samat ystävät”, Stella kertoo.

DNA-testi kertoi että Stellan isä oli myös Aaron isä.

Stellan ja Aaron isä. Kuvan korjannut, parantanut ja värittänyt MyHeritage

”On sydäntäsärkevää, ettei isä koskaan saanut tietää, että hänellä oli poika – varsinkin poika, joka on myös muusikko, aivan kuten isä oli! Mutta toivon, että voin antaa Aarolle ja veljentyttärelleni Peppille elävän mielikuvan perheestä, jota he eivät koskaan tavanneet.”

Suuret kiitokset Stellalle tarinansa jakamisesta kanssamme! Jos sinäkin olet tehnyt MyHeritagen avulla elämääsi mullistavan löydön, haluaisimme kuulla siitä! Lähetä se meille tällä lomakkeella tai lähetä se sähköpostitse osoitteeseen stories@myheritage.com.

Tilaa MyHeritage DNA-testi